Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

pinko_34

Öğrenci
Buyrun hocam ben Karabuk icin bekliyorum.

- - - Güncellendi - - -

Istanbul valiliginde mi yoksa atandigin yerdekinde mi?

hocam okulu aradıgımda 23 subatta gonderdık dedıler. ıstanbula gelmesı 1 hafta diyelim sonra ben aradım valıyı bılgı veremeyız dedıler. ama kagıtları tutmuyoruz emnıyete gonderıyoruz dedıler. il emnıyetı de aramak ıstemıyorum azarlıyorlarmıs sanırım. ne yapsam bılemedım sımdı beklıyorum 1 ay gectı suan yenı henuz ama hıc degılse evraklar ordamı yoksa kayboldumu hıc bir bılgım yok :/

emreeyldz

Öğrenci
Evet hocam, ben de Ankara'dan bekleyenlerdenim o nedenle takip ediyorum. Yanılmıyorsam en son Ankara'dan ataması yapılan arkadaşın evrak teslimi Aralık ayı ortasındaydı.

Hocam sabah aradım ve personel daire başkanlığı da durumdan sıkıldığını söyledi. Ve tanıdığınız varsa sorun öğrenin, biz bir şey yapamıyoruz maalesef,biz de mağdur durumdayız ders verecek öğretim elemanlarımız yok dediler. 9 ocakta evraklarım gönderilmiş. Ve yine bugün öğlen 1.30 gibi tekrar arandım ve soruşturmamın bittiği söylendi. Bundan sonraki süreç de; üniversitenin yönetim kurulu toplanacakmış ve atamam yapılacakmış (her hafta toplanıyorlarmış), kararname hazırlanacakmış ve sonrasında imza atmam için çağrılacakmışım. Personel dairedeki görevli; soruşturma bitse biz çabuk hallediyoruz demişti sabah aradığımda.

Süreç;

5-6 ocak gibi evrakları gönderdim.

9 Ocakta üniversite Ankara'ya göndermiş.

Yer: Ankara

Ve 81 günlük bekleyişin ardından bugün aradılar sonuçlandı diye. Darısı diğer bekleyen arkadaşlarımıza.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, ikameti Ankara da olup Aralık/Ocak gibi dosyalarını üniversiteye verenler içinde acaba evine polis gelen oldu mu? Bu soruyu şunun için soruyorum. Her hafta başında diyorum "bu hafta ararlar mı acaba?" Sonra da diyorum ki "daha polis gelmedi, nerden baksan daha 15 - 20 gün var." Acaba polis gelmeden de olabiliyor mu? Teşekkür ederim.

Ankarada polis gelmiyor, sormuyor hocam rahat olun. Soruşturma rmniyete ulaştıktan sonra 60 gün sürüyor sonra da imza posta derken 2 haftadan fazla bekleyebilirsiniz. Ben göreve başladığımda yazarım

MrMechakucha

Öğrenci
hocam okulu aradıgımda 23 subatta gonderdık dedıler. ıstanbula gelmesı 1 hafta diyelim sonra ben aradım valıyı bılgı veremeyız dedıler. ama kagıtları tutmuyoruz emnıyete gonderıyoruz dedıler. il emnıyetı de aramak ıstemıyorum azarlıyorlarmıs sanırım. ne yapsam bılemedım sımdı beklıyorum 1 ay gectı suan yenı henuz ama hıc degılse evraklar ordamı yoksa kayboldumu hıc bir bılgım yok :/

Hocam kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi. Evrak 14 Ekimde Karabük Üni.ye gitti. 12 Aralıkta güvenlik soruşturması için form doldurup gönderdim. Ocak başları gibi İstanbulda eve polis geldi. Sonrası yok. Bence, sormak için biraz daha bekleyin, en az 3 ay kadar sonra sorun. Çünkü İstanbul için minimum 3 ay öngürülüyor.

akersayin

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar,
Atamam gerçekleşti. Bilgilendirme olması açısından sizinle paylaşmak istedim.
22 Aralık'ta evraklarımı üniversiteye teslim etmiştim.
23 Mart'ta atamam gerçekleşti.
Süreç yaklaşık 3 ay sürdü. tamı tamına 91 gün bekledim.
İkametgah: Balıkesir.
Şuanda da göreve başladım.
En kısa zamanda sizinde atanmanız dileğiyle...

Sociologist

Öğrenci
Hocam sabah aradım ve personel daire başkanlığı da durumdan sıkıldığını söyledi. Ve tanıdığınız varsa sorun öğrenin, biz bir şey yapamıyoruz maalesef,biz de mağdur durumdayız ders verecek öğretim elemanlarımız yok dediler. 9 ocakta evraklarım gönderilmiş. Ve yine bugün öğlen 1.30 gibi tekrar arandım ve soruşturmamın bittiği söylendi. Bundan sonraki süreç de; üniversitenin yönetim kurulu toplanacakmış ve atamam yapılacakmış (her hafta toplanıyorlarmış), kararname hazırlanacakmış ve sonrasında imza atmam için çağrılacakmışım. Personel dairedeki görevli; soruşturma bitse biz çabuk hallediyoruz demişti sabah aradığımda.

Süreç;

5-6 ocak gibi evrakları gönderdim.

9 Ocakta üniversite Ankara'ya göndermiş.

Yer: Ankara

Ve 81 günlük bekleyişin ardından bugün aradılar sonuçlandı diye. Darısı diğer bekleyen arkadaşlarımıza.

Maalesef herkes bezmiş durumda, onlar da haklı, bizler de haklıyız. Az evvel whatsapp grubunda Ankara'da ikamet eden bir arkadaş daha soruşturmasının sonuçlandığını yazmış. Hayırlı uğurlu olsun hocam, darısı başımıza. Umarım geri kalan işlemler de çabucak hallolur.

Plntln

Öğrenci
Arkadaşlar biz aynı anda 3 kişi Adnan Menderesi kazandık. Nazillide oturan arkadaşın tamamlanmış ben izmirdeyim 9 ocakta teslim ettim belgeleri bugün 79. Gün sizce izmir için çook bekler miyim hiç izmirde olup biten var mı soruşturması?

gülşahk.

Öğrenci
Ben de İzmir'de ikamet ediyorum hocam 100 gün oldu neredeyse ama hala dönüş olmadı. En az 3 ay beklersiniz gibi görünüyor. Umarım sizinki daha kısa sürer.

A

Akademik Forum

Guest
herkese selam arkadaşlar, ben de istanbul'da yaklaşık 80 gündür beklemekteyim, herkesin bir an önce hayırlı haberini almasını diliyorum.
bugün bir karar ile karşılaştım, link olarak yolluyorum, bu konuda bilgisi olan veya bu konudan mağdur olanlar var mı? yüksek lisansını 3 yıl içerisinde tamamlayamayanların ar.gör. kadrolarından çıkarılacağı yazıyor. yalnız bu 3 yıllık süreç atılma kanunundan yani 2016'dan sonraki 3 yıllık süreci kapsamıyor anladığım kadarıyla giriş yılımızdan itibaren 3 yılı kapsıyor. bu kararın birçok insanı mağdur edeceğini düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
https://www.facebook.com/photo.php?....209248698187.133026.518273187&type=3&theater

A

Akademik Forum

Guest
Güvenlik Soruşturası

Nazilli'de oturan arakdaşın güvenlik soruşturması kaç günde tamamlandı acaba? Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhabalar,
Atamam gerçekleşti. Bilgilendirme olması açısından sizinle paylaşmak istedim.
22 Aralık'ta evraklarımı üniversiteye teslim etmiştim.
23 Mart'ta atamam gerçekleşti.
Süreç yaklaşık 3 ay sürdü. tamı tamına 91 gün bekledim.
İkametgah: Balıkesir.
Şuanda da göreve başladım.
En kısa zamanda sizinde atanmanız dileğiyle...

Öncelikle hayırlı olsun Hocam hangi üniversitede atamaniniz gerçekleşti?

herkese selam arkadaşlar, ben de istanbul'da yaklaşık 80 gündür beklemekteyim, herkesin bir an önce hayırlı haberini almasını diliyorum.
bugün bir karar ile karşılaştım, link olarak yolluyorum, bu konuda bilgisi olan veya bu konudan mağdur olanlar var mı? yüksek lisansını 3 yıl içerisinde tamamlayamayanların ar.gör. kadrolarından çıkarılacağı yazıyor. yalnız bu 3 yıllık süreç atılma kanunundan yani 2016'dan sonraki 3 yıllık süreci kapsamıyor anladığım kadarıyla giriş yılımızdan itibaren 3 yılı kapsıyor. bu kararın birçok insanı mağdur edeceğini düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
https://www.facebook.com/photo.php?....209248698187.133026.518273187&type=3&theater

Hocam okudum linkteki karar metinini. Bütün ar. gör. kadrolarından değil de "Öyp ve 50/d" kadrolarının ilişiğinin kesilmesi gerektiğini yazmışlar hakikaten. Yani 33a kadrosunda sıkıntı yok ama 50d li olup azami sürede bitirmeyenlere geçmiş olsun...

- - - Güncellendi - - -

Bu arada ikamet Isparta. Üniversite Muş.. 99 günü devirdim ve hala bir gelişme yok.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam okudum linkteki karar metinini. Bütün ar. gör. kadrolarından değil de "Öyp ve 50/d" kadrolarının ilişiğinin kesilmesi gerektiğini yazmışlar hakikaten. Yani 33a kadrosunda sıkıntı yok ama 50d li olup azami sürede bitirmeyenlere geçmiş olsun...

- - - Güncellendi - - -

Bu arada ikamet Isparta. Üniversite Muş.. 99 günü devirdim ve hala bir gelişme yok.

Ben bir 50d kadrosu için bekliyorum şu anda. Ve 2014 yüksek lisansa giriş yılım. Bu durumda 2 ay içinde mezun olamazsam belki kadroya girer girmez çıkartılacak mıyım? Böyle saçma şey mi olur? Bu kadar insanı mağdur edecek bir kararı nasıl verebilirler? Mağduriyet yaratan kararlar nasıl geriye dönük alınabilir? Hiç anlamıyorum ve 2 ay içinde mezun olmam imkansız gibi..
ayrıca giriş yılından itibaren 3 yılı dolanların da hem 33a hem 50d'ye başvuramayacağı da yazıyor kararda. Benim gibi 2014 ve 2014 öncesi girenler için çok acımasız bir karar bu. Ne yapılabilir ya da bir şey yapılabilir mi bunu nereden öğrenebilirim.

A

Akademik Forum

Guest
burada devlet bence dusunmeden karar aldi ve yanlis yapti söyleki universite ve adaylar bu güvenlik sorusturmasi surecinin uzamasindan dolayi muzdarip. keske buna daha pratik bir yol bulsalardi. mesela adaylara tahütname imzalatilarak sorusturma sonucunun olumsuz gelmesi halinde görevimden azledilmeyi kabul ediyorum gibi. boylelikle kimse magdur olmaz universitelerde ders verecek hoca konusunda sikinti cekmezlerdi. yani unlari dusunmek bu kadar zormu.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar, ikameti Ankara da olup Aralık/Ocak gibi dosyalarını üniversiteye verenler içinde acaba evine polis gelen oldu mu? Bu soruyu şunun için soruyorum. Her hafta başında diyorum "bu hafta ararlar mı acaba?" Sonra da diyorum ki "daha polis gelmedi, nerden baksan daha 15 - 20 gün var." Acaba polis gelmeden de olabiliyor mu? Teşekkür ederim.

Hocam, benim de ikamet Ankara, evrakları 2 Ocak'ta üniversiteye vermiştim. Bu gün aradım soruşturma sonucum gelmiş. Toplam 85 günde neticelendi. Eve de polis gelmedi. Tanıdıklara sordum onlarada hakkımda soru sorulmamış. Sizinki de yakındır diye tahmin ediyorum.