Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Özel üniversitelerde de güvenlik soruşturması oluyor mu, bilgisi olan yada tecrübe etmiş biri var mı acaba?

simeone

Öğrenci
Arkadaşlar bence seçimin geçmesini de bekliyor olabilirler. Benim üniversiteye ulaştığını öğrendim. Rektör niye bekletiyor çözemedim.

Merhaba Şans hocam, özellikle sizin sonucu dikkatle takip ediyorum çünkü ben de daha önce kapatılan vakıf ünilerinden birinde araştırma görevlisiydim. Kapanınca ortada kaldım ama tekrar şansımı denemeye başladım ve Aralık'ta bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi kadrosunu kazandım. Rektör güvenlik soruşturması temiz olduğunda atama yapması gerekir, bekletmemeli, kapatılan üni çalışanı olduğumuz için korkuyor mu diyeceğim ama 2 ay önce bizzat YÖK, başbakanla görüşüp buralardakileri almanızda sakınca yok diye de sözlü iletimde bulundu. Zaten güvenlik soruşturması da bunun için yapılıyor, o zaman soruşturmaya ne gerek var. Ya olumludur ya olumsuz, ortası olmaz. Bekletmesi ürkütüyor hadi seçim sonrasını bekliyor diyelim, seçimle bizim ne alakamız var, zaten 3 ayı geçmiş kadroyu kazananı. Valla hakkımızı yiyorlar göstere göstere, yani seçim sonucuna göre kadroları iptal etmeyi falan düşünüyor olmasın bunlar, bekletmelerinin nasıl bir gerekçesi olabilir ki? Umarım atanırız bir an önce, benimde 95 gün oldu. Peşini bırakmamak lazım.

şans

Öğrenci
Merhaba Şans hocam, özellikle sizin sonucu dikkatle takip ediyorum çünkü ben de daha önce kapatılan vakıf ünilerinden birinde araştırma görevlisiydim. Kapanınca ortada kaldım ama tekrar şansımı denemeye başladım ve Aralık'ta bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisi kadrosunu kazandım. Rektör güvenlik soruşturması temiz olduğunda atama yapması gerekir, bekletmemeli, kapatılan üni çalışanı olduğumuz için korkuyor mu diyeceğim ama 2 ay önce bizzat YÖK, başbakanla görüşüp buralardakileri almanızda sakınca yok diye de sözlü iletimde bulundu. Zaten güvenlik soruşturması da bunun için yapılıyor, o zaman soruşturmaya ne gerek var. Ya olumludur ya olumsuz, ortası olmaz. Bekletmesi ürkütüyor hadi seçim sonrasını bekliyor diyelim, seçimle bizim ne alakamız var, zaten 3 ayı geçmiş kadroyu kazananı. Valla hakkımızı yiyorlar göstere göstere, yani seçim sonucuna göre kadroları iptal etmeyi falan düşünüyor olmasın bunlar, bekletmelerinin nasıl bir gerekçesi olabilir ki? Umarım atanırız bir an önce, benimde 95 gün oldu. Peşini bırakmamak lazım.

Hocam haklısınız sonuna kadar. Olumsuz olsa şimdiye kadar çoktan haber gelirdi. Olumsuz haberi daha çabuk geliyor. Zaten olumsuz olsa hiç bekletmeden direk reddederdi. Olumsuz çıkması için bir tek sebep bulamıyorum düşünüp. Ama başlatmama gibi bir şansı ve yetkisi yok. Yök'ün de özellikle açıklaması var dediğiniz gibi. Şu anda çoğu sonucun açıklanması ya da bir şeylerin değiştirilmesi konusunda seçimden sonra ötelemesi var. O nedenle bekletiyor olabilirler. Ayrıca forumdaki birkaç arkadaşın daha belgesi 3 hafta önce ulaşmasına rağmen henüz ataması yapılmamış takip ettiğim kadarıyla. İnşallah tez zamanda sonuçlanır herkesin.

m.ahmet

Öğrenci
Merhaba Hocalarım;
Bugün mutlu haberi aldım Allah'a şükür. Kararnamem yazılıyormuş benden sağlık raporu, fotoğraf vs hazırlamamı istediler. Bence iş tamamen üniversitenin hızına, rektörün imzasına ve ihtiyacın aciliyetine bakıyor.
İkamet Ankara
8 şubat evrak teslim
13 şubat valiliğe ulaşması
14 şubat evrakların il emniyete ulaşması
Sürecin gerisini bilmiyorum takip etmedim. Tam 52 gün sürdü. Ankara'nın rekoru galiba benim elimde. Bunu üniversitenin hızına bağlıyorum. Çünkü valilikle konuştuğumda senin evrakları hiç bekletmeden emniyete gönderdik demişti.
Darısı sizlerin başına 😊

GurhanU

Öğrenci
Sonuç açıklama: Aralık sonu
Belgelerin Emniyete Gönderilmesi: 20 Şubat
Atama kararı: 6 Nisan

İkamet: Eskişehir
Üniversite: Samsun

Selamlar,
Dün personel daireden arandım ve atamamın gerçekleştiği söylendi. Kütüphanedeydim o ara, sessiz sessiz neler dedim görevliye bilmiyorum ama güzel duygu gerçekten :)

Bu süreçte kimseyi aramadım, sormadım, hızlandırmaya çalışmadım açıkçası, hayırlı diyip bekledim ve beklediğimden çok erken sonuçlandı.
Emniyet ve atama arasında geçen süre sanırım 45 gün. Fakat kazandığım tarihten yaklaşım 45 gün sonra belgeler üniversiteden çıktı. Bu kısım çok sıkıcıydı.

Sonuç olarak kazandığım ve atandığım gün arasında 90-100 gün oluyor sanırım.

Tavsiyem, ne kadar acil ihtiyaç olursa olsun, çok kafanıza takmayın. Bunu düşünerek yaşanmaz, insan ne tez yazabilir ne ders çalışabilir kafada bu sorularla.

Herkese bol sabır, tez hayırlı haberler diliyorum.

Edit: Eve polis gelmedi.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Gaziantep Universitesi

Merhaba 2 ocakta belgeleri teslim ettik ben ve bir arkadasim gaziantep universitesine. ikametgahlarimizda gaziantep te.emniyetten ogrendigimiz kadariyla sorusturma sonlanmis martin 9unda universiteye yollanmis ancak arayan soran yok hala bekliyoruz

G

G matematikci

Guest
Merhaba sans hocam bende feto dershanelerinde 2 yil ogretmenlik yaptim mayis 2014 de istifami verip bankasya katilim hesabimi da kapatip tum baglarimi kopardim yani 3 yil oluyo 3 yildir ales yds ye calistim arastirma gorevlisi kadrolarina basvurdum guvenlim sorusturmasindan korkuyorum siz nasil gectiniz guvenlik sorusturmasini nolur bize de umit verici seyler soyleyin

burhan0087

Öğrenci
Sonuç açıklama: Aralık sonu
Belgelerin Emniyete Gönderilmesi: 20 Şubat
Atama kararı: 6 Nisan

İkamet: Eskişehir
Üniversite: Samsun

Selamlar,
Dün personel daireden arandım ve atamamın gerçekleştiği söylendi. Kütüphanedeydim o ara, sessiz sessiz neler dedim görevliye bilmiyorum ama güzel duygu gerçekten :)

Bu süreçte kimseyi aramadım, sormadım, hızlandırmaya çalışmadım açıkçası, hayırlı diyip bekledim ve beklediğimden çok erken sonuçlandı.
Emniyet ve atama arasında geçen süre sanırım 45 gün. Fakat kazandığım tarihten yaklaşım 45 gün sonra belgeler üniversiteden çıktı. Bu kısım çok sıkıcıydı.

Sonuç olarak kazandığım ve atandığım gün arasında 90-100 gün oluyor sanırım.

Tavsiyem, ne kadar acil ihtiyaç olursa olsun, çok kafanıza takmayın. Bunu düşünerek yaşanmaz, insan ne tez yazabilir ne ders çalışabilir kafada bu sorularla.

Herkese bol sabır, tez hayırlı haberler diliyorum.

Edit: Eve polis gelmedi.

Hocam hayirli olsun. Bende Samsunu kazandim bekliyorum. Sizinki hangi bölüm.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaslar dün eve polis gelmis ben evde yoktum. Yönetici ile görüsmüs , hakkimda birkac soru sormus yöneticiye. 35. Gunde eve polis geldi daha ne kadar beklerim bilmiyorum. Ilametgah Bursa

hollywood

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ; ikametgahım Kırıkkale' de kazandığım okul ise Yozgat, Bozok Üniv... Sorum şu; 15 Temmuz darbe zamanı özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyordum (tam zamanlı olarak). 1.5 ay sonra tezımı tamamlamak ıcın ayrıdım. Şu anda da ortalama 7 aydır İstanbul' da bir halk eğitim merkezinde derslere giriyorum. Yani bunlar atama sürecimi hızlandırır mı ? Hali hazırda bir devlet kurumunda çalışmak ya da darbe öncesi zaten hoca olmak vs ? Ki darbe gününden önce de 2 yıldan fazla özel ünivde hocaydım. orda soruşturma vs yapmıyorlar mı zaten? Teşekkür ederim.

lordes

Öğrenci
arkadaşlar bende de bu üniversitede belgelerin bekleme mevzusu var. 22 martta belgeler üniversiteye vardı üniversite de küçük bir üniversite fakat 1 haftadır dosya rektörde imzaya bekliyor... Benim sorum şu; personel 1 hafta önce dıyordu ki, bizlik işlemler bitti incelemeler yapıldı atama yazısı gelecek dekanlıktan ondan sonra rektörlüğe çıkaracaz imza aşaması kaldı dıyorlardı.. Atama yazısı yazıldıgına göre soruşturmamız incelenmiş sonuç olumlu ve atama yazısı buna göre yazılmış diyip rahatça bekliyebilir miyiz??

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar bende de bu üniversitede belgelerin bekleme mevzusu var. 22 martta belgeler üniversiteye vardı üniversite de küçük bir üniversite fakat 1 haftadır dosya rektörde imzaya bekliyor... Benim sorum şu; personel 1 hafta önce dıyordu ki, bizlik işlemler bitti incelemeler yapıldı atama yazısı gelecek dekanlıktan ondan sonra rektörlüğe çıkaracaz imza aşaması kaldı dıyorlardı.. Atama yazısı yazıldıgına göre soruşturmamız incelenmiş sonuç olumlu ve atama yazısı buna göre yazılmış diyip rahatça bekliyebilir miyiz??

elbette hocam. bir imzalık işiniz kalmış sizin. ayın 15 inden sonrasını bekliyor olabilirler

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba, güvenlik soruşturmamı bekleyenlerdenim bende hala, nüfusa kayıtlı olduğum il ve ikamet ettiğim il ikisi birbirinden farklı iller. Bu durumda soruşturmam her iki ilde mi yapılacak? Üniversitesi arayıp durumu sorduğumda her iki adrese de gönderildi gibi bir cevap aldım çünkü. Benzer durumda olanlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar benim dosya üniversiteye 7 Nisan Cuma sabahi gelmiş. Belgeleri 30 ocakta teslim etmiştim. Başvurduğum üniversite Düzce ikamet Sakarya. Cuma günü personel daire başkanı ile konuştum. Bir gün önce yani 6 Nisan Perşembe günü YÖK ten bir yazı geldiğini ve bütün atamaların komisyonda değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Normalde rektörün imzası ile birgün içinde neticelenenen atama bu durumdan dolayı bir hafta daha sürüyormus. Bu anlatılan bana biraz garip geldi. Zira ben personel dairedeki memura benim dosyanın ne kadar süreceğini sorduğumda daire başkanı bilir dedi. Mesela elimdeki dosya bu sabah geldi, şimdi işlemini yapıyoruz dedi. Böyle bir yazı ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba ; ikametgahım Kırıkkale' de kazandığım okul ise Yozgat, Bozok Üniv... Sorum şu; 15 Temmuz darbe zamanı özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyordum (tam zamanlı olarak). 1.5 ay sonra tezımı tamamlamak ıcın ayrıdım. Şu anda da ortalama 7 aydır İstanbul' da bir halk eğitim merkezinde derslere giriyorum. Yani bunlar atama sürecimi hızlandırır mı ? Hali hazırda bir devlet kurumunda çalışmak ya da darbe öncesi zaten hoca olmak vs ? Ki darbe gününden önce de 2 yıldan fazla özel ünivde hocaydım. orda soruşturma vs yapmıyorlar mı zaten? Teşekkür ederim.
Hocam calistiginiz yere bagli başka kriterlerde var tabii umidinizi kirmak istemem hayirlisi olsun

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar benim altı ay oldu. Bu konuda sorumlu memurlara görevi ihmalden dava açılabilir mi?

Longhorn

Öğrenci
Arkadaşlar benim dosya üniversiteye 7 Nisan Cuma sabahi gelmiş. Belgeleri 30 ocakta teslim etmiştim. Başvurduğum üniversite Düzce ikamet Sakarya. Cuma günü personel daire başkanı ile konuştum. Bir gün önce yani 6 Nisan Perşembe günü YÖK ten bir yazı geldiğini ve bütün atamaların komisyonda değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Normalde rektörün imzası ile birgün içinde neticelenenen atama bu durumdan dolayı bir hafta daha sürüyormus. Bu anlatılan bana biraz garip geldi. Zira ben personel dairedeki memura benim dosyanın ne kadar süreceğini sorduğumda daire başkanı bilir dedi. Mesela elimdeki dosya bu sabah geldi, şimdi işlemini yapıyoruz dedi. Böyle bir yazı ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

siz daire başkanı ile mi konuştunuz yoksa oradan herhangi bir personel ile mi konuştunuz ben tam olarak anlayamadım?

Güvenlik soruşturması yönetmeliğine bakarsanız zaten atama öncesi okulda bir değerlendirme komisyonu kurulup kararı onun verdiğini görürsünüz. Tabi bu kurali hangi üniversite uygular hangisi uygulamaz yorum yapmak zor.