Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Lutfen cevap

Arkadaslar ben onceleri 3 yil once ismi lazim değil bir yerde calistim ogretmen olarak işsizlik atanmama gibi durumlardan dolayi . Simdi de ordan istifa etmemden sonra 3 yildir bi fiil ales yds ye calistim yuksek puanlara henuz ulasabildim ve arastirma gorevliligi kadrolarina basvurdum guvenlik sorusturmalarindan olumsuz bi sey cikar mi lutfen cevap yazanilir misiniz

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, 27 Aralık'ta belgelerimi üniversiteye verdim. Bugün -5 Nisan- üniversiteden hayırlı haber geldi. Bekleyenler sabır diliyorum.
Üniversite: İstanbul
İkamet: İstanbul/Beykoz

Evet üniversiteyle görüştüm maalesef atama gerçekleşse bile kadroyla ilişiğin kesilmemesi için gereken sürede mezun olmak gerekliymiş. Yani hali hazırda mağdur olanlar için -ek süre verilmesi gibi- herhangi bir uygulama yapılmamış ne yazık ki.
Söyleyecek çok şey var ama söylemekten de korkuyor insan artık ne diyeyim..

söz konusu karar aslında hali hazırda araştırma görevlisi olarak çalışanları kapsıyor ve onların ilişiğinin kesilmesi gerekiyor gibi görünüyor. Bu karar çıkmadan önce başvuran ve henüz araştırma görevlisi olmayanları kapsayıp kapsamadığına emin değilim, üniversite sizinle kesin bir şekilde mi konuştu?

mervepaü

Öğrenci
tam tamına 101 gün! bitti arkadaşlar bitti. üniversiteden arayıp atamanızı yapacağız dediler. ne öğrenci belgesi, ne de kaç yıldır yüksek lisansta olduğumu soran da olmadı. ben de hiç kimseye ağzımı açmadım. sadece sağlık raporu istediler.
ikametgah istanbul
üniversite istanbul

şans

Öğrenci
tam tamına 101 gün! bitti arkadaşlar bitti. üniversiteden arayıp atamanızı yapacağız dediler. ne öğrenci belgesi, ne de kaç yıldır yüksek lisansta olduğumu soran da olmadı. ben de hiç kimseye ağzımı açmadım. sadece sağlık raporu istediler.
ikametgah istanbul
üniversite istanbul

Hadi hayırlı olsun hocam. Gözünüz aydın.

Eses26

Öğrenci
ikametgah istanbul
üniversite istanbul

hocam hayırlı olsun öncelikle, evraklar ne zaman yollanmıştı üniversiteye biliyormusunuz?

G

G matematikçi

Guest
Guvenlik sorusturmasi olumsuz mu olur

Mayis 2014 te fetonun dersanesinden istifa ettim ve o gün bugündür ales yds ye çalışıyorum bankasya da para yatırmadım o kadar içlerinde degildim çünkü işsizlikten atanamamaktan orada calismak zorunda kaldim simdi de yillarca calisip eve kapanıp kendi alinterimle kendi emegimle alesten yds den yuksek puan alip arastirma gorevlisi kadrolarina basvurdum korkum guvenlik sorusturmasindan l olumsuz cikmasi bana cevap yazar misiniz ne olur durumumuz

A

Akademik Forum

Guest
söz konusu karar aslında hali hazırda araştırma görevlisi olarak çalışanları kapsıyor ve onların ilişiğinin kesilmesi gerekiyor gibi görünüyor. Bu karar çıkmadan önce başvuran ve henüz araştırma görevlisi olmayanları kapsayıp kapsamadığına emin değilim, üniversite sizinle kesin bir şekilde mi konuştu?

Evet gayet kesin konuştu hatta ilk aradığımda evet böyle bir yazı geldi ama bir istisnası olur mu onu bilmiyorum bir araştırayım kesin olarak öğreneyim yanlış bilgi olmasın tekrar konuşalım dedi, sonra tekrar aradığımda da gayet net olarak doğru olduğunu gereken sürede bitirilmesi gerektiğini istisnası olmadığını söyledi. Söylediklerinden eminim çünkü baştan savma şekilde cevap vermedi baya ilgilendi ne yapabilirim vs.diye sordum uzunca bi süre de açıklama yaptı bu yüzden kafamda bi şüphe kalmadı. Ben de sizin gibi olmasını dilerdim ama ne yazık ki durum bu. Aslında kararın değişmesi gerekir geriye doğru mağduriyet yarattığı için ama ben değişikliğe gidileceğini de hiç zannetmiyorum...

G

G matematikçi

Guest
Benim durumumda olan kimse yok mu ne yapacagi mi şaşırdım yarin mulalatim var ve kimseye soramiyorum onceden o ismini soylemek istemedigim yerde ogretmen olarak calistim 3 yil once istifa ettim guvenlik sorusturmasinda bi sorun olur mu

A

Akademik Forum

Guest
Ankara'dan bekleyen arkadaşlar, bir ses edin allah rızası için, bekleyenler kaçıncı günde. 91. güne girdim, personel daireyi arıyorum hala emniyetten elimize soruşturmanın sonucu ulaşmadı diyor. Aslında ilk başlarda tam bu tarihlerde sonuçlanacağını tahmin ediyordum ama geçen haftalarda Ankara için 80-85 günde ataması yapılıp telefonla arananları görünce neden hala benim belgeler ulaşmadı diyorum üstelik okul belgeleri elinde bekletmeden de göndermişti.

boun60

Öğrenci
Atama Hk.

Herkese merhaba,

Bugün atamamın yapıldığı haberini aldım. En baştan beri forumu takip ediyorum, süreçte bilgi paylaştığımız herkese çok teşekkürler. Kendi sürecimi aşağıda paylaşıyorum:

1 Şubat - Üniversiteye belge teslimi
9-10 Şubat - Belgelerin il emniyete gelmesi.
10 Mart - Emniyetin belgeleri üniversiteye göndermesi
31 Mart - Belgelerin üniversiteye ulaşması
Ve 5 Nisan - Atamamın yapılması. :)

Toplamda 64 gün. İkamet: Tokat

Umarım en kısa zamanda sizler de güzel haberi alırsınız. Tekrardan herkese çok teşekkürler!

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar İstanbul Eyüp ilçeden bekleyen var mı? 85 gün oldu. Benimle aynı zamanda belgelerini veren biri (istanbul başka bir ilçe) iki ay 5 gün sonra göreve başladı. İlçeye göre bu kadar fark eder mi?

Aydogan1

Öğrenci
Herkese merhaba,

Bugün atamamın yapıldığı haberini aldım. En baştan beri forumu takip ediyorum, süreçte bilgi paylaştığımız herkese çok teşekkürler. Kendi sürecimi aşağıda paylaşıyorum:

Umarım en kısa zamanda sizler de güzel haberi alırsınız. Tekrardan herkese çok teşekkürler!

Hocam sizin hangi üniversiteydi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

pinko_34

Öğrenci
Herkese merhaba,

hayırlı olsun hocam darısı bızlere :)