Akademik Personel Atamasında Güvenlik Soruşturması

A

Akademik Forum

Guest
Olumlu olumsuz

soruşturma cevabı ile ilgili muhabbet hep olumlu olumsuz eksenindeydi o zaman bu daha çok tüm bilgilerin paylaşılması ve olumlu olumsuz kararının kuruma bırakılması şeklinde oluyor sanırım bilgisi olan varsa paylaşabilir

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar selamlar. Bu güvenlik soruşturması akademi adayının kendisine ve ailesine sadece fetöcü olup olmadığıyla mı ilişiktir. Yani bambaşka bir sebepten akademik ya da fetö ile alakası kesinlikle olmayan kişisel ve haksız bir sebepten hapiste olan birinci dereceden bir aile bireyi varsa bu adayı nasıl etkiler?

A

Akademik Forum

Guest
Dün telefon ile aranarak evraklarımın geldiği,güvenlik soruşturmamın olumlu olduğu,önümüzdeki hafta içinde gerekli işlemlerin biteceği haberi verildi bana :D
Tek korkum rektör imzasının uzun süreceği konusuydu o da 1-2 gün sürüyormuş zaten.. :))))
85.Günde bitti
İkamet Ankara
Üniv. ODTU

sonerymus

Öğrenci
Mantıklı bir gerekçesi olması lazım hocam, her itiraz eden için sınav tekrarlanmaya kalkarsa kadrolar sürekli boş kalır, nasıl iş anlamadım. 4 ay boyunca yememiş içmemiş sınavın yenilenmesi için itiraz mı etmiş bu arkadaş. İtiraz edip hak kazanan yedekleri biliyorum. Mesela alınan kişinin belgelerinde eksik olduğunu ya da ilan şartına tam olarak uymadığını bazen sınavın işleyişiyle ilgili çok temel bir sıkıntı oluyor, mesela kazanan kişi sınava zamanında girmemiş ve bu ortaya çıkarılmış, çok doğal o zaman. Ancak 100'de 1-2 falandır böyle olaylar. Mahsuru yoksa o kişi hangi gerekçeyle itiraz etmiş ve itirazı kabul edilmiş acaba?

Arkadaşlar sınavı tekrar kazandım, ve şimdi beklemek o kadar güzel ki, boşuna dememisler, "Allah sevdiği kuluna eşeğini önce kaybettirir, sonra buldurur" çok doğruymuş, ilk kazandığımdan bu yana yaklaşık 150 gün geçti ama şimdi anlıyorum ki gelecekse beklenen, beklemek de ayrı güzel.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar sınavı tekrar kazandım, ve şimdi beklemek o kadar güzel ki, boşuna dememisler, "Allah sevdiği kuluna eşeğini önce kaybettirir, sonra buldurur" çok doğruymuş, ilk kazandığımdan bu yana yaklaşık 150 gün geçti ama şimdi anlıyorum ki gelecekse beklenen, beklemek de ayrı güzel.

Hocam aynı üniversite için bekliyoruz. Hayırlı olsun tekrar. Soruşturmanız zaten yapılmıştı tekrar yapılacak mi bir bilgi verdiler mi? Atamalar hakkında bir bilgi alabildiniz mi?

A

Akademik Forum

Guest
Dün telefon ile aranarak evraklarımın geldiği,güvenlik soruşturmamın olumlu olduğu,önümüzdeki hafta içinde gerekli işlemlerin biteceği haberi verildi bana :D
Tek korkum rektör imzasının uzun süreceği konusuydu o da 1-2 gün sürüyormuş zaten.. :))))
85.Günde bitti
İkamet Ankara
Üniv. ODTU

hocam hayırlı olsun evraklar geldi diye bilgi verilmesi büyük şans evraklar ilk personele mi rektörlüğe mi gidiyor hocam bilginiz var mı önce rektörlük diye biliyordum ben sizin sonra rektörlüğe gitmiş galiba

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar,

Ben de uzun zamandır takipteyim ve bütün yorumları okudum desem yeridir. Zamanını ayırıp genel anlamda süreçle ilgili bilgi verenlere teşekkür ediyorum. Yorumları okuyup süreci görmek en azından bir fikir veriyor. Dün postayla tebligatım geldi ve 15 gün içerisinde işe başlamam bekleniyor. Süreç şu şekilde ilerledi:

İkamet: Ankara
Üniversite: Akdeniz Üniversitesi

30 Ocak - Sınavı kazanmam
6 Şubat - Evraklarımın üniversiteye teslim etmem
13 Şubat - Güvenlik soruşturması formumu üniversiteye teslim etmem (okul bunu daha sonra istedi ve nedenini bilmiyorum)
21 Şubat - Güvenlik soruşturması evraklarımın üniversiteden çıkması
10 Mayıs - Atamamın yapılıp evime tebligatın ulaşması

Arada kalan işlemlerle ilgili başka bir bilgi edinemedim ama neyse ki bitti. Bekleyen herkese sabır diliyorum.

Hocam hayırlı olsun aramadan direkt tebligat mı yolladılar

YSFDN

Öğrenci
Hocam aynı üniversite için bekliyoruz. Hayırlı olsun tekrar. Soruşturmanız zaten yapılmıştı tekrar yapılacak mi bir bilgi verdiler mi? Atamalar hakkında bir bilgi alabildiniz mi?

Hocam siz de mi Nevşehir'i bekliyorsunuz? Hocam benim evraklar yaklaşık 4 haftadır okulda. Bana söylenilen şey rektörün yoğun olduğu o kadar. Zaten epey bekledik hala ne için bekletirler anlamış değilim.

A

Akademik Forum

Guest
Olumsuz

soruşturma cevabı ile ilgili muhabbet hep olumlu olumsuz eksenindeydi o zaman bu daha çok tüm bilgilerin paylaşılması ve olumlu olumsuz kararının kuruma bırakılması şeklinde oluyor sanırım bilgisi olan varsa paylaşabilir

Evet hocam ben de bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Her bilgiyi yazıyorlar, bunu yorumlamak rektöre kalıyor gibi. Saçma ama durum bu. Ben bu sürece girdiğimde kesin atanacam gözüyle bakıyordum, bekliyordum. Ancak bu durumla karşılaşınca çok şaşırdım. Bir de üniversitede komisyon kuruluyor o atamanızı uygun görmüyor. Komisyon dediğimiz, rektör yardımcısı, avukat ve personel daire başkanından oluşuyor. Emniyetin bir sıkıntı görmediği hakkında en ufak soruşturma olmayan kişiyi bu 3 kişinin yorumlaması çok komik ve ilginç. Ayrıca ben asıl bu kişilerin kendilerini gizlemek için beni almadıklarını nereden bileyim. Bu kişilerin karar verme yetkisi olmamalı.

Tebrikler. O itiraz eden de yüz yoktur herhalde. İptal ettirdi de eline ne geçti?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam siz de mi Nevşehir'i bekliyorsunuz? Hocam benim evraklar yaklaşık 4 haftadır okulda. Bana söylenilen şey rektörün yoğun olduğu o kadar. Zaten epey bekledik hala ne için bekletirler anlamış değilim.

Valla hocam bende anlamadım tüm türkiye de sessiz bir bekleyiş var içini bilemiyoruz bir çok üniversitede böyle genel bir şey var sanırım. Hayırlısıyla biter inşallah bekleyen herkesin

A

Akademik Forum

Guest
hocam hayırlı olsun evraklar geldi diye bilgi verilmesi büyük şans evraklar ilk personele mi rektörlüğe mi gidiyor hocam bilginiz var mı önce rektörlük diye biliyordum ben sizin sonra rektörlüğe gitmiş galiba

Personel işleri ile rektörlük genelde aynı yerde oluyor.Dosyalar ilk gelen giden evrak bölümüne geliyor oradaki işlemlerden sonra ilgili yerlere dağıtılıyormuş.Orada çalışanlar biraz daha iyi tahmin edebiliyor yazışma sürelerini :))) 3 ay demişlerdi bana hemen hemen doğru çıktı

A

Akademik Forum

Guest
Personel işleri ile rektörlük genelde aynı yerde oluyor.Dosyalar ilk gelen giden evrak bölümüne geliyor oradaki işlemlerden sonra ilgili yerlere dağıtılıyormuş.Orada çalışanlar biraz daha iyi tahmin edebiliyor yazışma sürelerini :))) 3 ay demişlerdi bana hemen hemen doğru çıktı

Hocam tabi sizin üniversite odtü boru değil bizimki daha minnoş daha mini mini tıfıl bir üniversite olmasından ötürü daha farklı olabiliyor pek çok şey darısı bize olsun hocam ne diyeyim hayırlı olsun tekrardan biz de güzel haberi alırız artık en kısa zamanda diye temenni etmekteyim

asi59

Öğrenci
Trakya Üniversitesi için atama bekleyen var mı diye sorulmuş?

süreç şöyle

29 ocak 2017 evrakların üniversiteye teslimi
18 şubat 2017 evrakların emniyete ulaşması (kesin bilgi değil)
27 mart 2017 soruşturmanın tamamlandığını ve evrakların gönderildiğini öğrenmem (sadece gönderdik diyorlar. nereye gönderdiniz diyorum. "bizden talep eden yere gönderdik" diyorlar.)

durum: emniyet biz evrakları gönderdik diyor Trakya Üniversitesi personel bize daha ulaşmadı diyor. 100 küsur gündür beklemedeyiz. Trakya Üniversitesinde bizimle beraber kazananlardan sadece bir kişinin 1 ayda atandığını biliyorum. başka atama henüz yok.

A

Akademik Forum

Guest
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Benim için de hemen hemen aynı süreç işliyor. Beklemeye devam

K

Kmlgrls

Guest
Bende Nevşehir i bekliyorum benimde yirmi beş gündür evraklarım rektör bekliyor gidip yüz yüze konuştuğumda rektörün bütün atamaların hepsini inceleyip hepsinin bir olacağını söylediler kaç aydır bekliyoruz iyice psikolojimizi bozdular

A

Akademik Forum

Guest
Trakya Üniversitesi için atama bekleyen var mı diye sorulmuş?

süreç şöyle

29 ocak 2017 evrakların üniversiteye teslimi
18 şubat 2017 evrakların emniyete ulaşması (kesin bilgi değil)
27 mart 2017 soruşturmanın tamamlandığını ve evrakların gönderildiğini öğrenmem (sadece gönderdik diyorlar. nereye gönderdiniz diyorum. "bizden talep eden yere gönderdik" diyorlar.)

durum: emniyet biz evrakları gönderdik diyor Trakya Üniversitesi personel bize daha ulaşmadı diyor. 100 küsur gündür beklemedeyiz. Trakya Üniversitesinde bizimle beraber kazananlardan sadece bir kişinin 1 ayda atandığını biliyorum. başka atama henüz yok.

İkamet neresi hocam