Akademik Personel İstifa Süresi ve Sayısı Hakkında

Merhaba, ben üç senelik bir öyp araştırma görevlisiyim. Esas kadrom x üniversitesinde ve lisansüstü eğitim için 35. madde görevlendirmesi ile Y üniversitesinde çalışıyorum. Ancak bazı elzem nedenlerden ötürü bu sene yeniden ÖYP kadrosuna başvurdum. (Haliyle herhangi bir puan kesintim vs olmadı). Diyelim ki atamam gerçekleşti. Muvafakat almanın ve zorunlu hizmet aktarımının milyonda bir şans olduğunu duydum. Bu durumda nasıl bir istifa süreci izlemem gerekecek? Önce yeni atandığım üniversiteye başvurumu yapıp sonra mı X üniversitesine istifamı sunmalıyım ya da tam tersimi? Belki çok basit konular ama biraz kafam karıştı istifa sürecine dair bilgilendirmelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

B

bursali

Guest
Nazmi hocam merhaba Devlet üniversitesi Meslek yüksek okulunda öğretim görevlisi ya da bir Devlet üniversitesinde Araştırma görevliliği yaparken Kpss merkezi yerleştirmelerle 657 memur olarak atanırsak , geçiş oluyor mu ? nasıl bir yöntem uygulamalıyız .?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba...
Ben 4.5 yıldır bir devlet üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktayım. Öğretim görevlileri 2 yıl çalıştıktan sonra ister istifa, muvafakat veya sözleşme yenilenmemesinden dolayı herhangi bir kamu kurumuna başvurup o kurum da kabul ederse memur olarak atanabiliyor. Bunu bizzat başbakanlık devlet personel başkanlığından öğrendim...
Peki ben istifa ettikten sonra bir devlet kurumuna açıktan atama ile geçmek için bir süre sınırı var mı? (İstifadan şu kadar ay yada yıl sonra başvuru yapılması gibi) Yada istifa sonrası özel sektöre girip belli bir süre çalışsak bu hakkımız yanıyor mu? Yani özelde çalıştıktan sonra yine bir kamu kurumuna açıktan atanabiliyor muyuz? Teşekkür ediyorum...

Hudavendigar

Öğrenci
Kıymetli hocam, istifa süreciyle alakalı olarak yazdığınız faydalı yazıyı okudum.Müsaadenizle size bir şey sormak istiyorum. Bir devlet üniversitesinde üç yıldır 50d kadrosuna bağlı araştırma görevlisi olarak görev yapıyorum. Doktora tezimi tamamladım.Ekim ayının sonuna kadar savunmayı planlıyorum. Bu arada üniversitem, 50d kadroluları 33a'ya geçirmiyor. Ben de diğer üniversitelerin öğretim üyesi kadrolarını takip ediyorum.İki sorum var.
1)Tezimi savunduğumda 50d kadrosuyla ilişiğim kesilecek. İlişiğin kesilmesi, başka bir akademik kadroya girmek için tehlike teşkil ediyor mu? Çevremdekiler, ilişiğin kesilmesinin, disiplin sorunu, itaatsizlik yapmışım gibi algılanacağını söylediler. Acaba tezi savunmadan birkaç gün önce istifa mı etmeliyim? İstifa, ilişik kesilmesinden evla mıdır? Sizce ne yapmalıyım?
2)Aralık ayında başka bir devlet üniversitesinde yrd. doç kadrosu açılacak.Bu süreye kadar ben inşallah doktor unvanımı almış olacağım. Kendi üniversitem ilişiğimi kesmiş olacak.Yahut istifa etmiş olacağım.Acaba ilişik kesilmesi ya da istifa etmiş olmak, devlet üniversitesinde yardımcı doçent kadrosuna atanmama mani olur mu?
Hürmetlerimle...

Gamze

Administrator
Kıymetli hocam, istifa süreciyle alakalı olarak yazdığınız faydalı yazıyı okudum.Müsaadenizle size bir şey sormak istiyorum. Bir devlet üniversitesinde üç yıldır 50d kadrosuna bağlı araştırma görevlisi olarak görev yapıyorum. Doktora tezimi tamamladım.Ekim ayının sonuna kadar savunmayı planlıyorum. Bu arada üniversitem, 50d kadroluları 33a'ya geçirmiyor. Ben de diğer üniversitelerin öğretim üyesi kadrolarını takip ediyorum.İki sorum var.
1)Tezimi savunduğumda 50d kadrosuyla ilişiğim kesilecek. İlişiğin kesilmesi, başka bir akademik kadroya girmek için tehlike teşkil ediyor mu? Çevremdekiler, ilişiğin kesilmesinin, disiplin sorunu, itaatsizlik yapmışım gibi algılanacağını söylediler. Acaba tezi savunmadan birkaç gün önce istifa mı etmeliyim? İstifa, ilişik kesilmesinden evla mıdır? Sizce ne yapmalıyım?
2)Aralık ayında başka bir devlet üniversitesinde yrd. doç kadrosu açılacak.Bu süreye kadar ben inşallah doktor unvanımı almış olacağım. Kendi üniversitem ilişiğimi kesmiş olacak.Yahut istifa etmiş olacağım.Acaba ilişik kesilmesi ya da istifa etmiş olmak, devlet üniversitesinde yardımcı doçent kadrosuna atanmama mani olur mu?
Hürmetlerimle...

Kadro sürenizin bitmesi nedeniyle ilişiğiniz kesilecek. Disiplinle alakalı bir durum olmadığı zaten dosyalarınızda da görülecek. Bu konuda bir sıkıntı yaşamazsınız. Zaten üniversitelerin hepsi 50/d kadrosunun geçici bir kadro olduğunu biliyorlar, yanlış algılanmazsınız. Kadro süreniz bitince ilişiğiniz kesilir ve bu durum diğer kadrolara başvurma veya atanma konusunda bir engel oluşturmaz.

Hudavendigar

Öğrenci
Yanıtsız bırakmadığınız ve aydınlattığınız için çok teşekkür ederim hocam.Var olunuz.

Kadro sürenizin bitmesi nedeniyle ilişiğiniz kesilecek. Disiplinle alakalı bir durum olmadığı zaten dosyalarınızda da görülecek. Bu konuda bir sıkıntı yaşamazsınız. Zaten üniversitelerin hepsi 50/d kadrosunun geçici bir kadro olduğunu biliyorlar, yanlış algılanmazsınız. Kadro süreniz bitince ilişiğiniz kesilir ve bu durum diğer kadrolara başvurma veya atanma konusunda bir engel oluşturmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

seray

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Ben, şu an araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Bu kadroma gelmeden önce bir kez istifa etmiştim eski üniversitemdeki görevimden. Şimdi de başka bir üniversitenin asistanlık kadrosuna geçmek için istifa edersem, atanmamda sıkıntı olur mu?
2 kez istifa etmek bir engel oluşturur mu yeni kadroya geçmeme?

Teşekkür ediyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba Arkadaşlar,

Ben, şu an araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Bu kadroma gelmeden önce bir kez istifa etmiştim eski üniversitemdeki görevimden. Şimdi de başka bir üniversitenin asistanlık kadrosuna geçmek için istifa edersem, atanmamda sıkıntı olur mu?

Teşekkür ediyorum.
Akademik Personel'de İstifa Süresi ve Sayısı Yoktur. 32 kez de edebilirsiniz.

ahmetist1181

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Teşekkür ediyorum.
Akademik kadrolar için istifa sınırı yok. Rahat olunuz(öypli değilseniz...)

seray

Öğrenci
Akademik kadrolar için istifa sınırı yok. Rahat olunuz(öypli değilseniz...)

Merhaba hocam,

Teşekkür ederim cevabınız için. Ben öypliyim. İlk istifamda muhafakat vermedikleri için mecbur etmiştim. Şimdiki kadrom da öyp; ama cari kadrosuna geçebilirsem benim için daha iyi olacak. Senet imzalamadım şimdiki öyp kadromda. Bu durumda da yine sınırsız mıdır istifa hakkım?

Sercan

Profesör
Merhaba hocam,

Teşekkür ederim cevabınız için. Ben öypliyim. İlk istifamda muhafakat vermedikleri için mecbur etmiştim. Şimdiki kadrom da öyp; ama cari kadrosuna geçebilirsem benim için daha iyi olacak. Senet imzalamadım şimdiki öyp kadromda. Bu durumda da yine sınırsız mıdır istifa hakkım?

Hocam her durumda sınırsızdır. İster cari ister ÖYP. Ancak Aralık 2013 sonrasında kazandınız ise ÖYP'yi bundan sonra 3 yıl boyunca ÖYP'ye başvuru yapamazsınız. Ahmet hocanın demek istediği o'dur. Cari için öyle başvurma süresi sıkıntısı yok. İsterseniz cari'den cari'ye atlayarak bütün Türkiye'yi gezin sıkıntı yok. :encouragement:

Son düzenleme:
S

semiherzincanli

Guest
Ben öğretim görevlisiyim. Başka bir üniversitede yine öğretim görevlisi kadrosuna baş vurdum. kazanmam hâlinde mufavakat alma ihtimalim zayıf. istifa edip başlamayı düşünüyorum. Bunun için bana yol haritası gösterirmisiniz. Ayrıca kazandığım üniversitenin "istifa yolu ile almıyoruz" deme şansı var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Ben öğretim görevlisiyim. Başka bir üniversitede yine öğretim görevlisi kadrosuna baş vurdum. kazanmam hâlinde mufavakat alma ihtimalim zayıf. istifa edip başlamayı düşünüyorum. Bunun için bana yol haritası gösterirmisiniz. Ayrıca kazandığım üniversitenin "istifa yolu ile almıyoruz" deme şansı var mı?
Öyle bir şansı yok, aynı gün istifa eder diğerinde başlarsınız. Bunun yanı sıra diğeri de beklemek zorundadır şimdiye kadar kimse böyle bir sorun yaşamadı ancak siz önce bir muvafakat başvurusu yapın yasal olarak gerekli çünkü, vermezlerse istifa edersiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Bayburt üniversitesi myo öğretim görevlisi ilanı 3. Derece ve 4.derece çıkmış ancak sadece 2 yıl tecrübe istemiş. 3. Ve 4. Derece kadrolar daha çok hizmet süresi istenen dereceler değil midir?bu ilanda derece yanlışlığı yok mudur? Daha önce başka bir üniversitenin 3.derecesine başvuru yapmıştım. özel şartlarında işletme lisans mezunu olmak ve ilgili derecenin hizmet süresine sahip olmak şartı vardı. Benim 4 yıllık tecrübem olmasına rağmen hizmet süresi eksiktir diye elenmiştim.

A

Akademik Forum

Guest
Su anda bir universitede oyp kapsaminda arastirma gorevlisiyim. Son oyp ile baska bir universiteyi kazandim. Su an bulundugum universitenin muvafakat vermedigini biliyorum. Acaba muvafakat basvurusunu ben mi yapacam yoksa yeni kazandigim universite mi yapacak ?

RedobeR

Öğrenci
üniversitenize muvafakat istediğinizi resmi bir yazıyla bildirirsiniz, onlar da cevaben size bir yazı yazarlar. reddedildiyse reddedilme sebebi veya kabul yazısı şeklinde sonucunuzu alırsınız. bunu kendiniz yapmanız durumunda zaman kazanacağınız kesin, kurumlar arası yazı iletimi oldukça yavaş işlemekte. şahsen muvafakat için başvuru yaptığımda ertesi gün red cevabımı bildiren yazıyı almıştım. tavsiyem kendiniz takip edin.

A

Akademik Forum

Guest
Tesekkurler RedobeR. Bir de universite isterse istifa suresini 1 aya kadar uzatabiliyormus. Boyle bir durumda atandigim yerdeki kadromun yanma durumu varmi ?

RedobeR

Öğrenci
bildiğim kadarıyla yalnızca 657 ile çalışan memurlar için 1 ay bekleme süresi oluşabiliyor. üniversitenin istifa sonrası ertesi gün görevinizi sona erdirmesi gerekir; ancak uygulamalarda değişkenlik olabileceği ve resmi evrağa cevap verme sürecini son güne kadar kullanma ihtimalleri hesaba katılınca 1 ay makul bir ihtimal gibi duruyor.

yanma durumu ise biraz başvuru yerinize bağlı, her durumda esneklik sağlama ihtimaller var. tabi kurallara katı-katıya bağlı çalışan bir dekanlık hiçbir esneklik sağlamayabilir de. genelde evrak memurları evrak teslim defterlerinde geçmiş günlere boşluk bırakırlar ve gecikmiş işlemler için daha önceki bir gün evrak teslim edilmiş gibi gösterirler. tabi bu aslında kural dışı bir uygulama ama yapıldığını gördüm.

geomatic

Öğrenci
Hocam merhaba, ben A üniversitesinde 33/a kadrosunda araştırma görevlisiyim. B üniversitesin de 50/ d kadrosu ilanı vardı sınava girdim kadro hakkı kazandım. B üniversitesi ile A üniversitesi centilmenlik anlaşması dahilinde personellerini kabul etmiyor. Bizim rektör hoca da muvafakat vermiyor. Ben de istifa etmeyi düşünüyorum. istifa sürecinin nasıl gerçekleşeceği konusunda bilgi verebilir misiniz? yani benim B üniversitesinde kazanmış olduğum kadro kayıt sürecimi şuan bulunduğum üniversitede ki rektör hoca kaçırmam için beni 1 ay kadar oyalayabilirmiş bunu nasıl yapacak. ben istifayı normal kendim mi dilekçe yazıcam nasıl olucak hiç bilgim yok. teşekkürler hocam..