Akademik Personele Yapılacak Zammın Oransal İfadesi

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocam bunca bilgi kirliliği arasında bu netlik için teşekkürler. Bir de söylenen bir konuda 2005 sonrası memur olanlara 1 derece verilmesi durumu vardı. Bunun hakkında bir bilgi var mı ?
1 derece durumu da çok önemli aslında ciddi bir hak kaybı, tüm memurlar için gerekiyor ama onunla ilgili bir gelişme yok henüz onu ancak toplu sözleşme i,le çözebilir yetkili sendika.
Hocam bir de ne zaman maaşımıza yansıyacağını bilsek? Sanırım Ekim ayı geçti artık ama Kasım'da alabilir miyiz acaba zamlı maaşımızı?
Resmi gazetede yürürlüğe girdikten sonra geçerli olur kasım ayında da fark alınır.

A

Akademik Forum

Guest
Miktarlar bordoya yansıyacak net miktarlardır. Derecenize veya kadronuza göre olan üni. ödenek miktarının üzerine net olarak hesaplanıyor, ayrıca bir kesinti olmuyor.

Nazmi Hocam Açıklamalarınız için Öncelikle Teşekkür Ederim.

Ben Öğretim Görevlisiyim ve derece/kademem 7/9. Aslında 5/3 olmam gerekiyordu fakat boş derece olmadığı için bu sene böyle,. 2015 ten itibaren 5. dereceye düşeceğim. Bana gelen zam şu anda % 213 olacak. Eğer ben 2015 te 5. dereceye düşersem terfiye bağlı olarak bu zam da artacak mı?

İyi Çalışmalar Diliyorum...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam Açıklamalarınız için Öncelikle Teşekkür Ederim.

Ben Öğretim Görevlisiyim ve derece/kademem 7/9. Aslında 5/3 olmam gerekiyordu fakat boş derece olmadığı için bu sene böyle,. 2015 ten itibaren 5. dereceye düşeceğim. Bana gelen zam şu anda % 213 olacak. Eğer ben 2015 te 5. dereceye düşersem terfiye bağlı olarak bu zam da artacak mı?

İyi Çalışmalar Diliyorum...
Evet kademe/derece intibakınız sağlandığında +46 tl artış olacak maaşınızda ayrıca %219'a göre olacak ödeneğiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Evet kademe/derece intibakınız sağlandığında +46 tl artış olacak maaşınızda ayrıca %219'a göre olacak ödeneğiniz.

Sayın Hocam sürecin başından sonuna kadar bizleri bu forumda aydınlattınız. Ayrıca sadece akademikzam süreci değil akademik camiayı yakından ilgilendiren tüm konularda bu forumda bilgi paylaşımında bulunuyorsunuz.

Tüm Bunlar İçin İlginize ve Çabanıza Çok Teşekkür ederim...

cengah

Öğrenci
Davutoğlu %20 ye aşkın zam diye bir konuşma yapmış ama umarm şu 841 TL lik zamda bir inme olmaz. Tam olarak belli olana kadar ne kadar konuşsak boş da insan bi tedirgin olmuyor değil. :)

- - - Güncellendi - - -

Onu teşvik için söylemiş sanırm şimdi rahatladm vAllaha :)

A

Akademik Forum

Guest
vakıf üniversiteleri

Vakıf üniversitesinde görevli öğretim elemanları açısından durumda bir farklılık olacak mıdır hocam?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Vakıf üniversitesinde görevli öğretim elemanları açısından durumda bir farklılık olacak mıdır hocam?

Bu kanunla doğrudan zam alınamaz vakıf üni.lerinde tamamen kendi insayatiflerinde olacak ama bu açılan farkı kapatacaklardır diye düşünmekteyiz ancak özel üni.lerin maaş politikaları çok farklı zaten şu anda devlet üni.sindeki öğr. gör. daha fazla alan öğr. göv. var özelde.

mcan2012

Öğrenci
Peki, Sn. Hocalarım;

bu zam kurum geliştirmeyi etkiler mi?

Kuruluş geliştirme ödeneği "(Aylık gösterge+Ek gösterge)*maaş katsayısı" formülü ile hesaplanıyor. Uygulamada ek gösterge tutarı 2300 olarak alınmış. Buna etkisi var mıdır?

Nazmi hocam bu sorunun cevabını bende merak ediyorum acaba bu gösterge farkından ötürü geliştirme ödeneği de artar mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocam bu sorunun cevabını bende merak ediyorum acaba bu gösterge farkından ötürü geliştirme ödeneği de artar mı?

Gösterge farkımız olmuyor ki onu anlattım zaten, bizim göstergemize bir ek yapılmıyor yani emekliliğe yansımayacak sadece üniversite ödeneğine yansıyacak ve başka kalemde artış olmayacak. Farkındaysanız baz alınan miktar "657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi en yüksek Devlet memuru bürüt aylık (ek gösterge dahil) tutarının (bu tutar 731,48 tl'dir)"

gokko25

Öğrenci
Nazmi Hocam,15 yılını dolduran üniversiteler in geliştirme ödenklerinin kaldırılacağı bilgisi kesin mi ?? Herhangi bir duyumunuz varsa paylaşırsanız sevinirim??

- - - Güncellendi - - -

Nazmi Hocam,15 yılını dolduran üniversiteler in geliştirme ödenklerinin kaldırılacağı bilgisi kesin mi ?? Herhangi bir duyumunuz varsa paylaşırsanız sevinirim??

A

Akademik Forum

Guest
evet bende bunu merak ediyorum. 15 yılını dolduran üniversitelerde geliştirme ödeneği kalkacak deniliyor. batıda ki üniv. bizden fazla alacak. teşvik kapsamında haksızlık olacak.bunun biran önce düzeltilmesi lazım. araştırma görevlisi olarak 470 tl ödenek alıyorum . bu zam gelmese geliştirmeyi kesince 1900 tl kalacak. komik rakam ya..

A

Akademik Forum

Guest
evet bende bunu merak ediyorum. 15 yılını dolduran üniversitelerde geliştirme ödeneği kalkacak deniliyor. batıda ki üniv. bizden fazla alacak. teşvik kapsamında haksızlık olacak.bunun biran önce düzeltilmesi lazım. araştırma görevlisi olarak 470 tl ödenek alıyorum . bu zam gelmese geliştirmeyi kesince 1900 tl kalacak. komik rakam ya..

bende karsta çalışan bir akademisyenim bu 2005 yılına kadar 2 yılda bi yenileniyordu bu çok kısa olduğu için o dönem bakanlar kurulu kararı ile bu yılın aralık ayına kadar uzattılar yani yine aralık ayındaki bakanlar kurulu kararı ile yeniden düzenleme yapılacak yani kalkmayacak nerden biliyorsunuz diye sorarsanız kaynak sormayın yalnız kalkmayacağını kesin olarak biliyorum

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Davutoğlu: Artık Akademisyenlik Çok Daha Cazip Hale Getirilecek! | Akademik Personel 2014-2015

%20'nin üzerinde zam demiş Sn. Davutoğlu. %35 sadece belli kadrolara gelecek, geri kalanı o kadar fazla zam beklemesin diye mi bu sefer %20'yi kullandı acaba?

Dili sürçtü hocam çok belli, dikkatle izlerseniz sonradan değiştirdi üzerinde vs. diye neyse zaten dün yüzdelikler açıklandı bundan sonra da değişmez. Zam da ilk mesajdaki oranlarda olacaktır.

A

Akademik Forum

Guest
uzmanlara 841 liradan 100-200 tl eksik zam yapılacağı hakkındaki söylentiler var. bu konuda bir bilginiz var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
uzmanlara 841 liradan 100-200 tl eksik zam yapılacağı hakkındaki söylentiler var. bu konuda bir bilginiz var mı?

Arş. Gör., Öğrt. Gör., Uzman, Okutman bu cetvelde diğer öğretim elemanları olarak aynı kalemde geçmektedir. Cetvel kalemleri değişmezse ayrı zam olmaz, değişeceğiniz de zannetmiyorum ama tabi taslağı görmek lazım.

A

Akademik Forum

Guest
jr6pya

Hocam peki meclise ne zaman gelecek belli mi? Kasım aylığına yetişir mi acaba?