Uzman arkadaşlarımıza yapılan büyük haksızlık. Üstelik sayıları en az akademik kadro olmalarına rağmen, devlete yükü olmayacak kadar az iken bu yapılmamalıydı. Önce 1200tl denelidi, sonra 1000tl lafı dillendirildi çantadan 831 çıktı. tüm süreç boyunca birçok arkadaşımız acaba bizi ihmal edecekler mi diye tereddüt yaşadı, çünkü yapılmamış şey değildi. Nitekim bu talihsizlik Uzman arkadaşlarımızı vurdu. öncelikle meclisteki muhalif partilere ulaşılmalı sendikalar acil hükümetle görüşmeli. ben bunun şehven bir hata olduğuna inanmak istiyorum.
Taslaktaki performans hesabına gelirsek öğretim görevlisi ve okutman için şöyle bir hesap yaptık. rakamlarda ufak oynamalar olabilir.
2014 ocak ayı için memur maaşı 731tl
bunun %60 438tl eder. bu 100 puan alan bir öğretim görevlisinin alacağı teşvik ki 100 puan almasının da çok zor olacağını tahmin etmek güç değil. tavan teşvik rakamı öğretim görevlisi için budur.
ödeme için en az 30 puan alınması gerekiyor ki bu da şu demek 30 puan alan kişi 131 lira ek alacak. taban miktarı da bu. tabi 30 puan alan için. Puanla sistemi çok önem kazandı.
Bu yüzdelerde küçük bir sitemim olacak: Yüzdelerde başta öğretim görevlisi ve okutmana haksızlık yapıldığını sonrasında diğer kadrolara bu haksızlığın çeşitli oranda yansıdığını da söylemek gerek. hem geliştirme güçlüğünü araştırma gör., yard doç, vb. tam alırken sen yarım alacaksın hem de akademik yayınların parasal bir ödüle dönüşmesinde öğr gör yayınlarına daha değersiz diyeceksin. hakemli dergilerde çıkan bir yayında kimin yazdığı, unvanı önemli değilken bunun teşvikinde statükoculuk ön plana çıkıyor. bari yayınlarda yapmasalardı.