matchmaker
Öğrenci
arkadaşlar sözel 1 39. soruyu doğru yapan varsa neden olduğunu paylaşabilir mi acaba
ben b yapmıştım ama yanlışmış..
arkadaşlar sözel 1 39. soruyu doğru yapan varsa neden olduğunu paylaşabilir mi acaba
cevap c diyor hocamhocam zaten o sorunun cevabı peki ile başlayan madde değil ki. cevabı peki ile başlayan cümleden sonra gelen cümle.
kültür tarihi ve arkeoloji adünyası açısından heyecan verici diyerek soruya bağlıyor ve peki 8. bin yıl öncesinin ayak izleri bilim dünyasını nereye götürüyor diyor. sonra bilim açısından incelemeye çalışıyor ve basış şeklinden falan söz ediyor. bu durumda soruyu sorup yeni paragrafa geçmesi gerekiyor ki konuyu kısmen değiştirmiş olduğunu/olacağını anlamış olalım diye. cevap bu nedenle D şıkkı yani VI. madde oluyor.
est. olur önemli değil, ben şaşırdım pekili cümlenin doru cevap oldunu görünce..siz çözebildiniz mi sorunu..
dikkatsizliğin de bu kadarı. aslında haklısın peki diye başlayan paragraf cümlelerine pek rastlanmıyor, galiba ben de D sıkkını işaretlediğim için kafamda öyle mi kaldı nedir? C şıkkı saçma olmuş bana kalırsa.
kusura bakma kafam şalgamlara falan takıldı da
ama çağrının yemek sonrası su içtiğini de nerden çıkarıosunuz. elif de içebilir bu net değil ki.zaten çağrı kolayı içmek zorunda kalıyorbence hala kafamda çözülmedi hocam. ısrarla 46. sorunun yanlış olduğunu iddia ediyorum. çünkü;
çağrı yemek sonrasında su içtiği için kahve, çay ya da maden suyu içemiyor da yemek sırasındaki içeceklerden birini belki de kolayı içiyor.
ben bişi soracağım o sorudaki verilen son maddedeki bilgi yemek sonrasındaki tüm içeceklerin içilmiş olduğu manasına gelir mi yani karşılar mıikinci kolayı çağrının içtiğine nasıl emin oluyoruz asıl sorun bu. çünkü çağrıya çay ve yemek sırasında su içirip, kolayı aliye, kahveyi de burcuya içirebiliyoruz. kolayı kimin içtiği her kurulumda değişiyor böylece. ama çağrının yemek sırasında su içtiğini bilerek yola çıkmamız elifi yemek sonrasında su içmeye götürdüğü gibi, kolayı içenin kim olabileceğini de belirliyor.
bu nedenle 46. soruda su içeni bilmemizden ötürü kola içeni bilebiliyoruz.
haklısınız hocam herbiri diotam ifade şu hocam: yemekten sonra içilen içeceklerden her biri farklı bir kişi tarafından içilmiştir.
şimdi her biri dediği için zaten tüm içeceklerin içilmiş olduğunu varsaydırıyor bunun yanında bir de tüm içeceklerin içilmiş olduğunu varsaymazsak barış ve elif üzerinden kurduğumuz her bağıntıda diğerleri boşta kalıyor gibi birşeyler
çağrı yemek sırasında su içsin
elif yemek sonrasında su içsin
ali çay içsin
hasan maden suyu içsin
fikret ve gülşah ayran içsin
çağrı yemek sonrasında kahve içsin
demet yemek sırasında kola içsin
burcu yemek sırasında kola içsin
Hocam bu şekilde kurulabiliyor.
Yani çağrı bey yemek sırasında su içtiğinde kola içen kişiler açığa çıkabiliyor. ee bize çağrı önce sonra içiyor suyu demediklerine göre önce de içtiğini düşünüp kurabiliriz denklemi, sonra da.
rumi hocam benim kurduğum şekilde zaten çağrı yemek sırasında su içip, elif yemek sonrasında su içebiliyor ve bu nedenle de çağrı yemek sonrasında kahve içebilmiş oluyor.
kusura bakmayın hocam detaylı düşündüm de haklısınız galiba bu soru yanlış dediğiniz gibi olunca çünkü hiçbir çelişki göremedim..çağrı yemek sırasında su içsin
elif yemek sonrasında su içsin
ali çay içsin
hasan maden suyu içsin
fikret ve gülşah ayran içsin
çağrı yemek sonrasında kahve içsin
demet yemek sırasında kola içsin
burcu yemek sırasında kola içsin
Hocam bu şekilde kurulabiliyor.
Yani çağrı bey yemek sırasında su içtiğinde kola içen kişiler açığa çıkabiliyor. ee bize çağrı önce sonra içiyor suyu demediklerine göre önce de içtiğini düşünüp kurabiliriz denklemi, sonra da.