Ales 2011 sonbahar dönemi alabileceğini düşündüğünüz puanlar ?

metinmat

Öğrenci
O PUAN biraz fazla olmuş çünkü benim 2010 ilkbaharda say1 1 yanlış say2 full söz1 3 yanlış iken 96,42 aldımm... bu sene de say1-2 2 şer yanlış yapmışım söz 2 yanlış geldi tahmini 142.5 net 95 zor gelir diye düşünüyorum o yüzden girmemin bi anlamı olmadı ilkbahara kaldi artık yükseltme hayallerim:(:(:(
sizin o netlerle ilkbaharda gelen puanınızı düşük buldum şaşırdım gerçekten işimiz zor..

arkdaslar elif ve çagri biri yemekten sonra biride yemek sırasında ayni içecegi içecek diyor fakat kimin yemekten önce yada sonra içevegini sölemiyor çagrı yemek sırasında kola içiyor ve yemek esnasında da su içebilir çünkü soruda yemek esnasında herkes bir içecek içecek diye bi ibare yok çok yanıltıcı olmuş

erdemlikız

Öğrenci
sözel 1 43. soruda çağrı yemekten sonra içtiği için doğru cevap c şıkkı bir yanlışlık yok ki, suyu yemekte içinde elif, zaten c şıkkıda yemek sırasında su için iki kişi vardır demiş,onun için kesinlikle yanlışşşşş .........

metinmat

Öğrenci
O PUAN biraz fazla olmuş çünkü benim 2010 ilkbaharda say1 1 yanlış say2 full söz1 3 yanlış iken 96,42 aldımm... bu sene de say1-2 2 şer yanlış yapmışım söz 2 yanlış geldi tahmini 142.5 net 95 zor gelir diye düşünüyorum o yüzden girmemin bi anlamı olmadı ilkbahara kaldi artık yükseltme hayallerim:(:(:(
türkçede yanlışlarınız mantık sorularındandı galiba..

metinmat

Öğrenci
sözel 1 43. soruda çağrı yemekten sonra içtiği için doğru cevap c şıkkı bir yanlışlık yok ki, suyu yemekte içinde elif, zaten c şıkkıda yemek sırasında su için iki kişi vardır demiş,onun için kesinlikle yanlışşşşş .........
hayır orda elif ya da çağrıdan birisi su içmekte net belli değil kimin su içtiği hocam soru doğru yani cevap da.

ya 43 soruda yanlişlılk yok zaten yemek esnasında iki kişi su içemez biri yemek esnasında biri yemek sonrası içmiş diyo ben mi yanliş anladim

metinmat

Öğrenci
benim o soruda kafama takılan şu olmuştu yemekten sonra içilen içeceklerden herbiri farklı bi kişi tarafından içilmiştir dio.bu bilgiden yemekten sonraki tüm içeceklerin içilmiş olduğu net anlaşılıo mu.sınavda burada çok ikilem yaşamıştım

masha

Öğrenci
o zaman çağrının yemek sonrasında su içtiğini varsayarsak, yemekte içebileceği içecekler kola, şalgam ve ayran oluyor. şalgamı kimsenin içmediğini az garantilersek, geriye çağrının içebileceği iki içecek olan ayran ve kola kalıyor. tamam gülşah ve fikretten başka kimse ayran içmemiştir demediğine göre çağrı ayran da içebiliyor.
Şimdi bu durumda soru kalıbında ve ardından gelen sorularda kullanılmayacak, önemsiz bir bilgi fazlalığı çıkıyor ve bu kafa karıştırıyor. çünkü kola içen iki kişiden biri demettir yönergesi, daha sonraki soruların hiçbirinde cevap olarak şıklarda bulunmuyor ta ki; kola içen ikinci kişi bilinmektedir sorusuna kadar.
o zaman kullanılmayacak olan bilgi sadece kafa karıştırmaya ve mantıksal hatalara neden oluyor diye düşünüyorum ben.

mrtskr

Öğrenci
Puanı / Score Başarı Sırası / Score Rank Puanı Hesaplanan Aday Sayısı / Number of Applicants Whose Scores are Included in the Assessment
ALES - SAY / ALES - Quantitative 91.327 4714 172841
ALES - SÖZ / ALES - Verbal 68.102 64522 172841
ALES - EA / ALES - Equally Weighted 88.591 6640 172841
TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ SAYILARI / THE NUMBER OF CORRECTS AND INCORRECTS
Sayısal-1 Testi / Quantitative-1 Test Sayısal-2 Testi / Quantitative-2 Test Sözel-1 Testi / Verbal-1 Test Sözel-2 Testi / Verbal-2 Test
Doğru Sayısı / Number of Corrects 48 49 41 0
Yanlış Sayısı / Number of Incorrects 2 1 8 0

buna göre sen hesapla kardeş artık,her soru kaç puan ederse ekle çıkar derim.umarım geçersin 90 ı

teşekkürler hocam,anlaşılan ilkbaharda bir daha şansımızı deneyeceğiz:)

benim o soruda kafama takılan şu olmuştu yemekten sonra içilen içeceklerden herbiri farklı bi kişi tarafından içilmiştir dio.bu bilgiden yemekten sonraki tüm içeceklerin içilmiş olduğu net anlaşılıo mu.sınavda burada çok ikilem yaşamıştım

hocam bu ifadeyle yemekten sonra ayça barış hasan kahve çay madensuyundan birini içmiş oluyo fakat hangisinin ne içtigi belli olmuyo

o zaman çağrının yemek sonrasında su içtiğini varsayarsak, yemekte içebileceği içecekler kola, şalgam ve ayran oluyor. şalgamı kimsenin içmediğini az garantilersek, geriye çağrının içebileceği iki içecek olan ayran ve kola kalıyor. tamam gülşah ve fikretten başka kimse ayran içmemiştir demediğine göre çağrı ayran da içebiliyor.
Şimdi bu durumda soru kalıbında ve ardından gelen sorularda kullanılmayacak, önemsiz bir bilgi fazlalığı çıkıyor ve bu kafa karıştırıyor. çünkü kola içen iki kişiden biri demettir yönergesi, daha sonraki soruların hiçbirinde cevap olarak şıklarda bulunmuyor ta ki; kola içen ikinci kişi bilinmektedir sorusuna kadar.
o zaman kullanılmayacak olan bilgi sadece kafa karıştırmaya ve mantıksal hatalara neden oluyor diye düşünüyorum ben.

çagri 2 digerleri birer içecek içiyor deyince soru bitiyor hocam şalgamd boşta kaliyor

metinmat

Öğrenci
ben şöle düşünüorum kola içen iki kişiden birisi demet dediğine göre diğeri çağrı olmalı. çünkü öbür türlü yemekten sonra içilen içecekler tek kişi tarafından içilmemiş oluo yani yemekten sonra içecek içmek için az insan kalmış oluo eğer siz de denerseniz

masha

Öğrenci
hayır ben şunu anlamıyorum. mantık sorusunda vereceğin yönergeler her zaman işlevsel olmalıdır. eğer çağrı iki içecek içiyor diyorsan ve elifle aynı içeceği içmiş diyorsan ve bir de üstüne iki kola içen kişiden biri demettir diyorsan bu bilgilerin totali, ister istemez öğrenciyi yanıltabiliyor.
normalde sadece çağrının iki içecek içmesini ve elifle aynı içeceği yemekten önce,sonra içmesini verse yetiyor. demete de kola içmiştir yaz çık çok yazmak istiyorsan.

matchmaker

Öğrenci
arkadaşlar soru bana da başta zor geldi ancak son 5 dakika bi gayretle çözdüm hepsi doğru..açıklayayım;

ali burcu çağrı(su) demet(kola) elif(su) fikret(ayran) gülşah(ayran) hasan

su yu kim ne zaman içmiş önemli değil onu zaten bilmiyoruz ancak yemekten sonra biri içtiği kesin dolayısıyla geri kalan çay kahve ve maden suyunu farklı kişiler içmek sorunda yani ali burcu ve hasan çay kahve ve maden suyundan birini içmiş..o halde
43.soru:cevap c çünkü yemek sırasında 2 kişi su içemez bir ikişi içecek
44.sorucevap a çünkü şalgama yer kalmadı çünkü çağrının 2.içeceği kola
45.soru cevap a çünkü 2si farklı içmişlerdir.
46.soru cevap b kola içen 2. kişi çağrı diğerlerini kesin olarak bilemeyiz..

saygılar..

arkadaşlar soru bana da başta zor geldi ancak son 5 dakika bi gayretle çözdüm hepsi doğru..açıklayayım;

ali burcu çağrı(su) demet(kola) elif(su) fikret(ayran) gülşah(ayran) hasan

su yu kim ne zaman içmiş önemli değil onu zaten bilmiyoruz ancak yemekten sonra biri içtiği kesin dolayısıyla geri kalan çay kahve ve maden suyunu farklı kişiler içmek sorunda yani ali burcu ve hasan çay kahve ve maden suyundan birini içmiş..o halde
43.soru:cevap c çünkü yemek sırasında 2 kişi su içemez bir ikişi içecek
44.sorucevap a çünkü şalgama yer kalmadı çünkü çağrının 2.içeceği kola
45.soru cevap a çünkü 2si farklı içmişlerdir.
46.soru cevap b kola içen 2. kişi çağrı diğerlerini kesin olarak bilemeyiz..

saygılar..

aynen hocam yine de yanıltıcı geliyor çok derin düşünmemek lazim

erdemlikız

Öğrenci
hayır ben şunu anlamıyorum. mantık sorusunda vereceğin yönergeler her zaman işlevsel olmalıdır. eğer çağrı iki içecek içiyor diyorsan ve elifle aynı içeceği içmiş diyorsan ve bir de üstüne iki kola içen kişiden biri demettir diyorsan bu bilgilerin totali, ister istemez öğrenciyi yanıltabiliyor.
normalde sadece çağrının iki içecek içmesini ve elifle aynı içeceği yemekten önce,sonra içmesini verse yetiyor. demete de kola içmiştir yaz çık çok yazmak istiyorsan.
Hocam sizin kafanız iyice karışmış bu soruyu çözerken, ama haklısınız mantık soruları insanı çelişkide bırakıyor,hele kesin doğru kesin yanlış ifadeleri,şu da var ki kesin verilenlerin yanında ihtimaller var bunları tabloya dökerken göz önünde bulundurmak gerek,onlarda ihtimalleri bizim bulmamızı istiyorlar,işte o zaman doğru sonuca ulaşıyorsunuz ...