Ales 2011 sonbahar dönemi alabileceğini düşündüğünüz puanlar ?

HepPmatematik

Öğrenci
arkadaşlar soru bana da başta zor geldi ancak son 5 dakika bi gayretle çözdüm hepsi doğru..açıklayayım;

ali burcu çağrı(su) demet(kola) elif(su) fikret(ayran) gülşah(ayran) hasan

su yu kim ne zaman içmiş önemli değil onu zaten bilmiyoruz ancak yemekten sonra biri içtiği kesin dolayısıyla geri kalan çay kahve ve maden suyunu farklı kişiler içmek sorunda yani ali burcu ve hasan çay kahve ve maden suyundan birini içmiş..o halde
43.soru:cevap c çünkü yemek sırasında 2 kişi su içemez bir ikişi içecek
44.sorucevap a çünkü şalgama yer kalmadı çünkü çağrının 2.içeceği kola
45.soru cevap a çünkü 2si farklı içmişlerdir.
46.soru cevap b kola içen 2. kişi çağrı diğerlerini kesin olarak bilemeyiz..

saygılar..

Peki hocam şöyle bir eşleme yaparsak yanlış mı olur?

Çağrı yemek sıraında kola ve su
Ali Çay
Burcu Kola
Demet Kola
Elif Yemekten sonra Su
Fikret, Gülşah Ayran
Hasan Maden Suyu

HepPmatematik

Öğrenci
Yani demek istediğim : Eğer suyun kim tarafından yemek sırasında kim tarafından yemekten sonra içileceğini bilmiyorsak kolayı içen ikinci kişinin Çağrı olduğunu nasıl garantiliyoruz?

HepPmatematik

Öğrenci
Çağrı yemek sonrasında kahve ve yemek sırasında su
Ali Çay
Burcu Kola
Demet Kola
Elif Yemekten sonra Su
Fikret, Gülşah Ayran
Hasan Maden Suyu

Az önce Çağrı ya yanlışlıkla kola yazmışım kahve olacaktı o. Şimdi bakar mısınız hocam?

matchmaker

Öğrenci
Çağrı yemek sonrasında kahve ve yemek sırasında su
Ali Çay
Burcu Kola
Demet Kola
Elif Yemekten sonra Su
Fikret, Gülşah Ayran
Hasan Maden Suyu

Az önce Çağrı ya yanlışlıkla kola yazmışım kahve olacaktı o. Şimdi bakar mısınız hocam?

hocam çağrı kahve ve suyu aynı anda içemez çünkü ikiside yemekten sonra içilen içecek..yemekten sonra içilenler farklı kişiler olmalı..yemekten önce ve sonraki su kafa karıştırıyor ama su nihayetinde..

masha

Öğrenci
heppmatematik hocamın yazdığı mantıkla da düşünülebilir aslında.
yani çağrı yemek sırasında su içsin
elif yemek sonrasında su içsin
ali çay içsin
hasan maden suyu içsin
fikret ve gülşah ayran içsin
çağrı yemek sonrasında kahve içsin
demet yemek sırasında kola içsin
burcu yemek sırasında kola içsin

bu durumdaki kuruluşla yemek sonrasında su içen kişi ve kola içen diğer kişi bulunuyor.
ee çelişki mi var? ben mi anlamak istemiyorum acaba.
çağrı yine 2 tane içmiş oluyor kolayı burcu içince

arkadaslar cagri çay maden suyu ve kahve içemez çünkü su içme ihtimali var ve bu ihtimal gerçekleştiginde yemek sonrası içecegi herbiri içemiyo çagri bide maden suyu kahve ve çay içmek zorunda kalıyo onun için hasan ayça ve barış bu 3 içecegi içmek zorrunda

matchmaker

Öğrenci
heppmatematik hocamın yazdığı mantıkla da düşünülebilir aslında.
yani çağrı yemek sırasında su içsin
elif yemek sonrasında su içsin
ali çay içsin
hasan maden suyu içsin
fikret ve gülşah ayran içsin
çağrı yemek sonrasında kahve içsin
demet yemek sırasında kola içsin
burcu yemek sırasında kola içsin

bu durumdaki kuruluşla yemek sonrasında su içen kişi ve kola içen diğer kişi bulunuyor.
ee çelişki mi var? ben mi anlamak istemiyorum acaba.
çağrı yine 2 tane içmiş oluyor kolayı burcu içince

heppmatematik ğin dediği gibi de olsa zaten cevaplar değişmiyor şimdi baktım..

masha

Öğrenci
akradaşlar ikinci kolayı çağrının içtiğine nasıl emin oluyoruz asıl sorun bu. çünkü çağrıya çay ve yemek sırasında su içirip, kolayı aliye, kahveyi de burcuya içirebiliyoruz. kolayı kimin içtiği her kurulumda değişiyor böylece. ama çağrının yemek sırasında su içtiğini bilerek yola çıkmamız elifi yemek sonrasında su içmeye götürdüğü gibi, kolayı içenin kim olabileceğini de belirliyor.

bu nedenle 46. soruda su içeni bilmemizden ötürü kola içeni bilebiliyoruz.
vize haftasındayım kafam karışık olabilir, yanlışım varsa mazur görün lütfen:)

matchmaker

Öğrenci
akradaşlar ikinci kolayı çağrının içtiğine nasıl emin oluyoruz asıl sorun bu. çünkü çağrıya çay ve yemek sırasında su içirip, kolayı aliye, kahveyi de burcuya içirebiliyoruz. kolayı kimin içtiği her kurulumda değişiyor böylece. ama çağrının yemek sırasında su içtiğini bilerek yola çıkmamız elifi yemek sonrasında su içmeye götürdüğü gibi, kolayı içenin kim olabileceğini de belirliyor.

bu nedenle 46. soruda su içeni bilmemizden ötürü kola içeni bilebiliyoruz.
vize haftasındayım kafam karışık olabilir, yanlışım varsa mazur görün lütfen:)

emin değiliz zaten hocam ben öyle söyledım ama arkaların söylediği gibi de olabilir..ama sonuç değişmicektir..nihayetinde cola içeni kesin biliyoruz

masha

Öğrenci
işte kola içen suyu önce ve sonra içene göre her defasında değişebilir bir ihtimal. sadece 46. soru için konuşuyorum, diğerlerinin şıkları çok açık ve net zaten hocam

masha

Öğrenci
metinmat hocam 39. soruda V. cümlede yeni bir soru soruyor ve VI. cümlede yeni soruya cevap aramak için yeni bir alan açıyor diye düşündüm ben.