Ales iptal edilmeli....

Sizce Ales İptal Edilmeli mi?

• Evet

Oy: 37 69.8%
  • Hayır

Oy: 16 30.2%

• Kullanılan toplam oy
    53

ssarikoc38

Öğrenci
arkadaşlar sınavın iptali yada sadece madurlara özel sınav yapılaması çözüm değildir...her iki halde de yine madur öğrenciler olacaktır.Tek çözüm mayıs ayında en kısa sürede bir sınav daha yapılması ve her iki sınav sonucununda geçerli olmasıdır...nasıl olsa ales de en yüksek olan sınav sonucu kullanabiliyoruz...sınav iptal olupta ikinci sınavı kötü geçenlerin hakkı yenmemiş ve aylarca çalışıpta madur olunlara yeni bir fırsat tanınmış olur..böylece herkese eşit fırsat tanındığı içinde toplumsal uzlaşı sağlanmış olur diye düşünüyorum...ya siz ne düşüyorusunuz bu teklife katılıyormusunuz?

devran

Doçent
bizim katilmamiz onemli degil kardesim bizim istedigimiz ve dusundugumuz gibi olacak olsa yada bize fikrimizi soran olsa zaten hersey bisekilde yoluna girecek,adam hicbisey olmamis gibi bi duyuru yayinlamis baksana osym sitesinde,sinav sorunsuz gecmiste en kisa zamanda kitapcik temin edilmiste vs vs vs.herseye ragmen elimizden gelen tum mucadeleyi yapmali kanuni hakkimizi kullanmaliyiz ortak bir ses cikarabilirsek basarili oluruz.3 gun oldu nerdeyse daha ses yok osymden,kitapciklarin izmirden ankara goturulmesi incelenmesi nekadar uzun surerse artik,yada osym gorevlilerinin nezaman gonlu olurda bi cozum aramaya baslarlar allah bilir.

çinekop

Öğrenci
haklısın devran, zaten herkes ygsye kilitlenmiş durumda, ales "idari bir sorun" olarak görülüyor. bu defteri böylece kapatacaklar sanki.

hicran

ALES Soru Editörü
o zaman da sınava giremeyenler 2-1 geride kalacak. biz belki ilk sınavdan daha yüksek aldık, ya onlar da girseydi belki daha yüksek alacaklardı? bunu bilemeyiz. bu yüzden de eşitlik sağlandı diyemeyiz.

A

aeales

Guest
Sınavı gerçekten çok iyi geçen birisi olarak söylüyorum, bu kadar adalet fakiri bir durumda sınav iptal edilmelidir. Kitapçıkta sorun yaşayanların sınavı tekrar yapılacak ne demek, aynı soruların olmadığı bir durumda nasıl seçme kritelerini uygulayacaksın. Bir kurumun içi böyle boşaltılır başka ne deyim.

Yazık ediyorlar insanların emeklerine, kaç ayımı verdim ben bu sınava hazırlanmak için. Ayıp, çok ayıp...

kesınlıkle katılıyorum... herkese aynı sor esıt muamele olmalı... tabı nekadar yapabılırlerse !!!!

Ö

Ömür

Guest
Konuya anket eklendi, ilk oyuda ben verdim bence iptal edilmez önümüzde seçim var, ama kesin dava açılacak dava sonucu iptal edilebilir. tam yılan hikeyesine döndü olay tüm televizyonlar ösym'yi konuşuyor.

Bu arada 2004 de yapılan bir araştırmada ösym en güvenilir kurum seçilmiş açık ara, birde şimdi yapılsa ne sonuç çıkar acaba

hicran

ALES Soru Editörü
umarım öyle bir hak verilmez. madem yüksek olanı seçebileceğiz ne diye ikinci sınava girip tekrar soru çözsün ki sınavı iyi geçenler?
bir şekilde iki sınavın istatistiklerinin senkronize edilmesi gerekiyor.

çinekop

Öğrenci
ygs fen bilimlerinde eksik kitapçıklar nedeniyle sınav kısmen iptal edildi, 150 kişi tekrar sınava girecek. sanırım aleste de aynı formülü uygulayacaklar.

devran

Doçent
ales 278 kisi icin yenilenecekmis hepimize hayirli olsun boyle adeletsizlik boyle vurdumduymazlik sorumsuzluk olmaz allah belanizi versin diyorum !

bayan yanı

Öğrenci
kısmi iptal olması bence adaletsizlik oldu. bizim sınavla onların sınavının ne kadar dengeli olacağı nasıl adaletli puanlama yapılacağı belli değil. 278 kişi cemaatten olabilir. bence onların soruları da yayınlanmalı ama gerçekten onların soruları olan sorular yayınlanmalı. onlara başka internete başka sınav konmamalı. burnuma kötü kokular geliyor dostlar...

Ö

Ömür

Guest
ösym nin iptal etmeyeceği belliydi arkadaşlar, önemli olan bundan sonra açılacak davalar, bence açılacak bir dava süreci çok değiştirebilir