Kopyadır, adam kayırmadır, yarma profesörler vb.dir, hepsi cemaat kafasından kaynaklanmaktadır. Kamusal alan dediğimiz alana cemaatçiliğini de getirirse böyle olur. Sınav iptal olmalıdır. Ama! İptal olsa ne olacak, adam kayırılacak yeni yapılan sınavda da. Öte yandan tutturulmuş "siyaset üzerinden tartışmayalım" diye bir laf. Vekiller ve eğitim uzmanları da dahil sosyal bilimlerden bihaber herhalde. Dünyanın belkide medyayla birlikte en siyasal aygıtıdır eğitim. Kime neyi anlatıyorlar. Sorun zihniyet sorunu. Birde çıkmış badem bıyıklı maşalar fikir işçiliği adı altında görüş beyan ediyor. Sen kimsin, kime sordun da karar alıyorsun. Tamamen siyasi; kopyasıdır, ösym başkanının orada bulunmasıdır vs. O yüzden "siyaset yapmayın" demesin kimse. "Ben daha Müslümanım, daha yurtseverim, daha Türküm" yahut tam tersi adı altında yapılmıyor mu siyaset? Kimi kandırıyorlar?! En son örneği işte; İstanbul'u hıyar gibi yaracak. Hiç projenin faydasın da, zararında değilim. Tek diyeceğim şu: Kime sordun? İstanbul başta olmak üzere Türkiye kendi apartmanlarıymış gibi hareket ediyorlar. Aynı şey öğrencisi, öğretmeni, işçisi, her alandan, meslekten emekçisi içinde geçerli. Bir karar alıyor, o insanlara sormadan, danışmadan. Liseli arkadaşlarımız kadar olamadıysak, bizim siyasetsizliğimizdendir, duruşsuzluğumuzdandır. Tek bir eylem oldu mu ALES için. 10 kişi, 5 kişi! Neyse ne. Birde iyi eğitim aldık, hakkını da ALES'te verdik, şükür!
"Saygı" gösterilmesi zorunluymuş gibi, aptalca düşüncelerini açıklayanlar var birde! Söyleminin içinde gizil bir "sınavım iyi geçti, yeniden yapılması saçma olur arkadaşlar" gibi sözde sempatik, iyi niyetli yorum yapanları kastediyorum. Belli ki bu arkadaşlar, edebiyattan, teoriden, felsefeden nasibini alamamış arkadaşlar. Oturmuş ders çalışmış, ALES çalışmış, ÜDS çalışmış arkadaşlar. Sığlıkları buradan kaynaklanıyor herhalde. Çünkü belli kitlesel algıya ve hassasiyetlere sahip genç biri öfkelenir biraz, hatta "saçmalar", saçmalamalıdır da! Meclistekiler bile bu kadar olgun değil!! Bu sakinliklerini, "olgunluk"larını anlamak ise mümkün değil.