ALES Karışık Sorular

AcadeMister

Öğrenci
hocam cevap anahtarı 16 ve 24 mü?

4. sorunun Yanıtı 12 olmalı..

Çözüm: Eşit kapasitede olduklarından: x=100v ile y=100v ile çalışsınlar

Soruya göre: x=70v ile y=170v ile çalışır.

Buna göre; ilk durumda ikisi toplam 200v ile 20 günde yaparsa

daha sonra ikisi toplam 240v ile A günde yapar. Hız ve yapılan iş yani ters orantı...

dolayısıyla 200v * 20 = 240v * A => buradan a=12 olur..

efrancaa

Öğrenci
4. sorunun Yanıtı 12 olmalı..

Çözüm: Eşit kapasitede olduklarından: x=100v ile y=100v ile çalışsınlar

Soruya göre: x=70v ile y=170v ile çalışır.

Buna göre; ilk durumda ikisi toplam 200v ile 20 günde yaparsa

daha sonra ikisi toplam 240v ile A günde yapar. Hız ve yapılan iş yani ters orantı...

dolayısıyla 200v * 20 = 240v * A => buradan a=12 olur..

hocam yaptığınız işlemin sonucu 50/3 çıkar dikkat ediniz

efrancaa

Öğrenci
12 ve 24 hocam... Çözümlerinizi yükleme sansınız var mı?

hocam bende sizinle aynı sonuçları buldum. sadece soruyu hazırlayan kişinin mantığını merak ettiğim için sordum. muhtemelen 20. soruda %25 azaltmayı doğru alıp 8 bulmuş. lakin %50 artırmayı iki katına çıkarmak gibi çözüp 12 saat bularak (1/8 - 1/12)=1/x denkleminden x=24 bulmuşlardır.
4. soruda ise -%30 ve +%70 eşleştirmesinden +%40 bulup 20 günü %40 azaltarak 12 cevabını bulmuşlardır.
ben 2 işçi olduğundan %40 ı ikiye bölüp 20 günün %20 si oranında azaltarak 16 bulmuşlardır diye tahmin ettim ama adamlar hakikaten yanlışta sınır tanımamışlar :nevreness:

sonuç olarak sizin çözümlemeleriniz doğru lakin soruyu hazırlayanların çözümü yanlış olduğundan şıklarda dolayısıyla yanlış. benimki sadece meraktı kısa bir süreliğine de olsa yanlış yaptığınızı düşündürdüğüm için kusura bakmayın. iyi çalışmalar...

bus.adm

Araştırma Görevlisi
hocam bende sizinle aynı sonuçları buldum. sadece soruyu hazırlayan kişinin mantığını merak ettiğim için sordum. muhtemelen 20. soruda %25 azaltmayı doğru alıp 8 bulmuş. lakin %50 artırmayı iki katına çıkarmak gibi çözüp 12 saat bularak (1/8 - 1/12)=1/x denkleminden x=24 bulmuşlardır.
4. soruda ise -%30 ve +%70 eşleştirmesinden +%40 bulup 20 günü %40 azaltarak 12 cevabını bulmuşlardır.
ben 2 işçi olduğundan %40 ı ikiye bölüp 20 günün %20 si oranında azaltarak 16 bulmuşlardır diye tahmin ettim ama adamlar hakikaten yanlışta sınır tanımamışlar :nevreness:

sonuç olarak sizin çözümlemeleriniz doğru lakin soruyu hazırlayanların çözümü yanlış olduğundan şıklarda dolayısıyla yanlış. benimki sadece meraktı kısa bir süreliğine de olsa yanlış yaptığınızı düşündürdüğüm için kusura bakmayın. iyi çalışmalar...

hocam ilginiz için çok teşekkürler. yanlışı hepimiz yaparız hiç sorun değil.. Önemli olan bilgi paylaşımı. Yine tekrar ediyorum hergün burda 5-6 soru paylaşşak Ales için en güzel çalışma şekli olur. Umarım ilgi gösteren sayısı artar. Tekrar teşekkürler.

bus.adm

Araştırma Görevlisi
Hocalarım bu soruda 27,2 buluyorum ama cevap B diyor. İşlem hatası mı yapıyorum acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 5063

hocam cevap 26...
A sınıfı: 20
B sınıfı: 26
C sınıfı: 29 ise A ve B nin ortalaması 23 ise A ve B sınıflarının mevcutları eşittir. çünkü 20 ile 26 nın ortası 23 tür. B ile C nin ortalaması 28 ise C nin sınıf mevcudu B nin iki katıdır. Bu durumda A ve B de x kadar öğrenci C de 2x kadar öğrenci olur. Üçünün ortalaması (20x + 26x + 58x)/4x = 26 olur..

bus.adm

Araştırma Görevlisi
Sağ olun hocam. Bu ara neden bilmiyorum soruları bile anlayamıyorum paslandık sanırım, sınavda ne yapıcam bilmem..

hocam zor bi süreçten geçiyoruz. yani kendi adıma konusayım ara ara deliriyorum. hani tercih yapıp kazanamsaydım bu kadar sorun yaşamazdım ama bu belirsizlik, vurdumduymazlık insanı çileden çıkarıyor. Bugün öğrendiğim bişey iyice canımı sıktı. eğerki kasımda alan sınavı gelirse bölümüme ales yalan olacak. Yani boşa kürek çekmiş olacağım. al bi belirsizlik daha işte..

gsamsa

Öğrenci
Teselli olsun diye demiyorum hocam ama herkesin aynı süreçten geçtiğini bilmek en azından yalnız olmadığını görmek bir parça da olsa güç veriyor insana... Sizin bölüm neydi hocam? Benim mühendislik, hali hazırda bi alan sınavı yapılacağı söylendi ekim için ama hala ses seda yok. Yani benim ales her halukarda yetişmeyecek ama bır umut işte arada soru falan çözmeye çalışıyorum, kenarda dursun puan diye. Hepimizin işleri belirsiz anladığım kadarıyla. Çünkü yök'ün kendisi belirsiz bir kere.

bus.adm

Araştırma Görevlisi
Teselli olsun diye demiyorum hocam ama herkesin aynı süreçten geçtiğini bilmek en azından yalnız olmadığını görmek bir parça da olsa güç veriyor insana... Sizin bölüm neydi hocam? Benim mühendislik, hali hazırda bi alan sınavı yapılacağı söylendi ekim için ama hala ses seda yok. Yani benim ales her halukarda yetişmeyecek ama bır umut işte arada soru falan çözmeye çalışıyorum, kenarda dursun puan diye. Hepimizin işleri belirsiz anladığım kadarıyla. Çünkü yök'ün kendisi belirsiz bir kere.

benim işletme hocam.. size kolay gelsin ne diyeyim evet size alan sınavı yapacağız dendi ama bi açıklama yok hala sanırım pazartesi bi açıklama yaparlar artık bir bölüme alan sınavı basvurusu yaptırmaları gerekiyor. Sizin büyük ihtimalle Kasım Ales yalan olacak ama yinede girin çünkü öyp ninde garantisi yok. Ales i yükseltirseniz cari alımlarda işinize yarar.. Ben eylüldeki YDS ye girmedim nası olsa eylül olmadan atamalr olur diye ne kadar büyük aptallık etmişim sizde o yüzden Ales e girin öyp de kullanamasanız bile belki başka yerde kullanırsınız.

gsamsa

Öğrenci

pelinn

Öğrenci
Şimdi oldu hocam sağ olun var olun :))

3 adet sorum daha var. Güzel sorular olduğunu düşünüyorum ama çözemedim :D Cevaplar 11 A, 12 E, 26 D.

11'i 267 buluyorum. 12'yi çözdüm ama permutasyonla yapamadım, kısa bi çözümü var mıdır merak ettim.

Ekli dosyayı görüntüle 5068Ekli dosyayı görüntüle 5069Ekli dosyayı görüntüle 5070

bişi değil :) diğerlerini özelden atmaya çalışıcam burdan fotoğrafı yükleyemedi boyutunu küçültün diye uyarı veriyo.

efrancaa

Öğrenci
Şimdi oldu hocam sağ olun var olun :))

3 adet sorum daha var. Güzel sorular olduğunu düşünüyorum ama çözemedim :D Cevaplar 11 A, 12 E, 26 D.

11'i 267 buluyorum. 12'yi çözdüm ama permutasyonla yapamadım, kısa bi çözümü var mıdır merak ettim.

Ekli dosyayı görüntüle 5068Ekli dosyayı görüntüle 5069Ekli dosyayı görüntüle 5070

11. soru

birbirinden farklı en küçük iki basamaklı 3 doğal sayı 10,11 ve 12 dir. toplamı 33 tür.
birbirinden farklı en büyük iki basamaklı 3 doğal sayı 97,98 ve 99 dur. toplamı 294 tür.
yani cevap 33 ve 294 arasındaki sayılardır. (294-33)/1 +1 =262 dir.

12. soru

rakam dediğine göre ve 10 adet rakamımız olduğuna göre;
10 rakamdan 3 tanesini seçmemiz bizi cevaba götürecektir.
yani cevap 10 un 3 lü kombinasyonudur. cevap= 120 dir.

26. soru

isteğe göre dediği için en başta paraların hepsini bir kumbaraya atarız.
yani 5 in 1 li kombinasyonu. bu da 5 farklı şekilde olur.
sonra 2 ve 1 diye atarız. bu da 5 in 2 li kombinasyonu. buda 10 farklı şekilde olur.
2 ve 1 farklı olduğundan yer değiştirmeleri de dahil etmek için 10x2=20 olur.
son olarak 1 er 1 er atarız. yani 3 kumbara seçmemiz gerek.
bu da 5 in 3 lü kombinasyonu sayesinde olur. buradan da 10 bulunur.
son olarak cevap = 5+20+10=35 tir.