Hocam ben de 50/3'e 16 buldum.
o zaman cevap şıkları hatalı.. çok teşekkürler..
Hocam ben de 50/3'e 16 buldum.
aynen hocam çember sayısı n ise n*n-n...
Ekli dosyayı görüntüle 5060
- - - Güncellendi - - -
Arkadaşlar bu iki soruyu ben çözdüm fakat cevap anahtarlarında benim bulduğum sonuç yok. bakabilir misiniz?
4. Soruyu 50/3, 20.soruyuda 16 buldum..
Ekli dosyayı görüntüle 5061Ekli dosyayı görüntüle 5062
hocam cevap anahtarı 16 ve 24 mü?
hocam cevap anahtarı 16 ve 24 mü?
4. sorunun Yanıtı 12 olmalı..
Çözüm: Eşit kapasitede olduklarından: x=100v ile y=100v ile çalışsınlar
Soruya göre: x=70v ile y=170v ile çalışır.
Buna göre; ilk durumda ikisi toplam 200v ile 20 günde yaparsa
daha sonra ikisi toplam 240v ile A günde yapar. Hız ve yapılan iş yani ters orantı...
dolayısıyla 200v * 20 = 240v * A => buradan a=12 olur..
hocam yaptığınız işlemin sonucu 50/3 çıkar dikkat ediniz
12 ve 24 hocam... Çözümlerinizi yükleme sansınız var mı?
hocam bende sizinle aynı sonuçları buldum. sadece soruyu hazırlayan kişinin mantığını merak ettiğim için sordum. muhtemelen 20. soruda %25 azaltmayı doğru alıp 8 bulmuş. lakin %50 artırmayı iki katına çıkarmak gibi çözüp 12 saat bularak (1/8 - 1/12)=1/x denkleminden x=24 bulmuşlardır.
4. soruda ise -%30 ve +%70 eşleştirmesinden +%40 bulup 20 günü %40 azaltarak 12 cevabını bulmuşlardır.
ben 2 işçi olduğundan %40 ı ikiye bölüp 20 günün %20 si oranında azaltarak 16 bulmuşlardır diye tahmin ettim ama adamlar hakikaten yanlışta sınır tanımamışlar
sonuç olarak sizin çözümlemeleriniz doğru lakin soruyu hazırlayanların çözümü yanlış olduğundan şıklarda dolayısıyla yanlış. benimki sadece meraktı kısa bir süreliğine de olsa yanlış yaptığınızı düşündürdüğüm için kusura bakmayın. iyi çalışmalar...
Hocalarım bu soruda 27,2 buluyorum ama cevap B diyor. İşlem hatası mı yapıyorum acaba?
Ekli dosyayı görüntüle 5063
Sağ olun hocam. Bu ara neden bilmiyorum soruları bile anlayamıyorum paslandık sanırım, sınavda ne yapıcam bilmem..
Teselli olsun diye demiyorum hocam ama herkesin aynı süreçten geçtiğini bilmek en azından yalnız olmadığını görmek bir parça da olsa güç veriyor insana... Sizin bölüm neydi hocam? Benim mühendislik, hali hazırda bi alan sınavı yapılacağı söylendi ekim için ama hala ses seda yok. Yani benim ales her halukarda yetişmeyecek ama bır umut işte arada soru falan çözmeye çalışıyorum, kenarda dursun puan diye. Hepimizin işleri belirsiz anladığım kadarıyla. Çünkü yök'ün kendisi belirsiz bir kere.
Yazım kötü sayılır.cevap é bencede.Ekli dosyayı görüntüle 5067Aynen hocam bu işler hiç belli olmuyor, her şey pamuk ipliğine de bağlı olsa uğraşmak gerekiyor.. Hepimiz için hayırlısı olur umarım
- - - Güncellendi - - -
Nasıl E oluyor cevap hocam D olmaz mı?
Ekli dosyayı görüntüle 5066
Yazım kötü sayılır.cevap é bencede.Ekli dosyayı görüntüle 5067
Şimdi oldu hocam sağ olun var olun )
3 adet sorum daha var. Güzel sorular olduğunu düşünüyorum ama çözemedim Cevaplar 11 A, 12 E, 26 D.
11'i 267 buluyorum. 12'yi çözdüm ama permutasyonla yapamadım, kısa bi çözümü var mıdır merak ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 5068Ekli dosyayı görüntüle 5069Ekli dosyayı görüntüle 5070
Şimdi oldu hocam sağ olun var olun )
3 adet sorum daha var. Güzel sorular olduğunu düşünüyorum ama çözemedim Cevaplar 11 A, 12 E, 26 D.
11'i 267 buluyorum. 12'yi çözdüm ama permutasyonla yapamadım, kısa bi çözümü var mıdır merak ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 5068Ekli dosyayı görüntüle 5069Ekli dosyayı görüntüle 5070