Aynı Anda Hem Lisansı ve Hem de Yüksek Lisansı Okuyabiliriz

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
Bir arkadasım kımya mezunuydu aynı zamanda bölumumde sınıf arkdasımdı. Kimyada farklı bir universitede yüksek lısans yaptıgını soyluyordu. Sanırım bu mumkun tabı daha detaylı arastırmak lazım.

hasan0688

Araştırma Görevlisi
ben de böyle bir şey yapmayı düşünüyorum özel bir üni de burslu olarak (ek gelir:) ) 2. bölümü okuyayım bir yandan da yüksek lisans yapayım demiştim ama galiba askerlik yapmadan 2. üni olmuyor,yoksa oluyor mu var mı bilgisi olan?

svd.ua

Öğrenci
cevaplar için teşekkür ederim böyle birşey oluyorsa çok iyi olur yoksa zaman kaybetmemek için yüksek lisansa kabul edilirsem lisanstaki kaydımı sildirmek zorunda kalabilirim :((

alikuru

Araştırma Görevlisi
ben de böyle bir şey yapmayı düşünüyorum özel bir üni de burslu olarak (ek gelir:) ) 2. bölümü okuyayım bir yandan da yüksek lisans yapayım demiştim ama galiba askerlik yapmadan 2. üni olmuyor,yoksa oluyor mu var mı bilgisi olan?

bir yükseköğretim kurumundan mezun olduktan sonra askere gitmeden eşdeğer bir yükseköğretim kurumunda okuyamıyorsunuz. Yani lisans bitirip yeniden lisans, yüksek lisans bitirip yeniden yüksek lisans okunmuyor, arada askerlik var :)

muhibbi

Öğrenci
Ben de düşünmüştüm bir ara bunu cidden somut örnekler gören var mı? Bir de benim alanım Türkçe eğitimi şu anda da bu alan üzerine yüksek lisans yapıyorum. Bunun yanı sıra okumak istediğim lisans alanı bambaşka bir bölüm olsa da sorun olmaz değil mi? Bir de acaba aynı üniversitede oluyor mu iki eğitimi bir arada yapmak yoksa farklı üniversiteler mi olması gerekiyor?

end.mühendisi

Öğrenci
bir yükseköğretim kurumundan mezun olduktan sonra askere gitmeden eşdeğer bir yükseköğretim kurumunda okuyamıyorsunuz. Yani lisans bitirip yeniden lisans, yüksek lisans bitirip yeniden yüksek lisans okunmuyor, arada askerlik var :)

eğer lisansın sırasında çift anadala başlamış ama bitirememişsen çift anadaldan ek süre kullanırken yüksek lisansa başlayabilirsin.

CemSoganci

Profesör
2. üniversiteye başlarken erkekler için askerlik sorunu çıkıyor.
2. üniversiteye kayıt yaptırmak için askerliğinizi yapmıs olmanız gerekliymiş (bende yeni öğrendim)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Okuyabilirsiniz bununla ilgili yazı var forumda arayarak ulaşabilirsiniz. danıştay yolunu açtı.

hayalperest

Öğrenci
Askerlikle bi alakası olduğunu düşünmüyorum. Şöyle kendi durumumu anlatayım;

2010'da Afyon Kocatepe Üni- Turizm ve Seyahat işletmeciliği önlisans mezunuyum. Şu an Aöf işletme 4. sınıftayım ve ayrıca İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dilbilim bölümündeyim Klasik Arkeolojiden de Çift Anadal yapıyorum.

Düşüncem de bu yıl işletme a.b.d yönetim organizasyon b.d dan yüksek lisansa girmek . Aynı anda örgün 2 lisans programı okunamıyor diye biliyorum ama biri yüksek lisans diğeri lisans olunca askerlik tecil sorunu yoksa yaş 28 den aşağı ise sorun olmadığını bizzat hocamdan öğrendim. Askerliğim 2014 e kadar tecilli 2014 e kadar hem İstanbul Üni'yi hem de Y.Lisansı bitirebilirim yani böyle bir olay işte.