Aynı Anda Hem Lisansı ve Hem de Yüksek Lisansı Okuyabiliriz

fencigenc

Öğrenci
merhaba. aynı sorun bende de var ben de mezun oldum ama bölümümden memnun değilim ve tekrar sınava girmeyi düşünüyorum. benim 2 tane sorum var:

- öğretmenlik mezunuyum eğer büyükşehre atanırsam aynı anda okuyup çalışma imkanım var mı?
- aynı anda hem okuyup hem de ilk diplomam üzerinden yüksek lisans yapma şansım var mı?

ders takipleri nasıl olacak? aynı üniversiteler mi farklı üniversiteler mi olsa daha iyi olur? hem çalışıp hem okuyabilir miyim?

kafam çok karışık gerçekten. yani yeni bölüme gitmem lazım ama bu diplomayı da çöpe atmak istemiyorum ya çalışıp para kazansam ya da başka bölüm üzerinden yüksek yapsam fena olmazdı gibi. zaten daha alese falan hazırlanmadım girmedim başvuru yapmadım seneye kaldı yüksek lisans işi olacaksa da..

A

Akademik Forum

Guest
:chuncky:merhaba bende kimya okuyorum açık öğretimden sağlık yönetimi işletmesi (önlisans ) başvurucam .okul bittikten sonra lisans olarak sağlık yönetimine devam etmek istiyorum ama kimya alanındana yüksek lisans yapmayı düşünüyorum yani bu arkadaşınız için mümkün olmuşmuydu.birde lisans başvurusunu 2 sene sonrada yapabiliyormuyuz ?

hukukçutbç

Öğrenci
Bende bu sene ikinci üniversite olarak hukuk kazandım aynı anda da 1. Lisansımda doktora kaydım var bir sıkıntı olurmu birde doktora kaydımı sildirirken ne yapmam gerekir bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilir mi

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba.

2014 yılında lisanstan mezun oldum ve 2 yıllık tecil hakkımı kullandım. 1 hafta önce askerlik şubesine gidip askerlik yönünden karar aldırdım ve 2016 kasım celbinde askere gitmek üzere beklemeye geçtim. Bu arada 2016 YGS ile bir vakıf üniversitesinde tam burslu önlisans bölümü kazandım.

30.09.2016 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazan askerlik durum belgesi yerine tecilimi bozdurmaya gittiğimde (Kasım celbine yetişsin diye gittim) aldığım son askerlik durum belgesinde 27.10.2016 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Bu tarihte de nerede askerlik yapacağım açıklanacakmış.

1)Şimdi tüm bunlar göz önüne alınırsa kazandığım vakıf üniversitesi askerliğini yapmamışsın ve tecilli de değilsin diyerek üniversite kaydımı yapmaz mı?

2)Yapar ise kayıttan sonra hemen askerlikten dolayı kaydımı dondurur mu?

Acil bir şekilde yardımcı olursanız sevinirim. Ona göre şehir dışına bilet alacağım.

A

Akademik Forum

Guest
Lisansımı tamamladıktan sonra elektrik mühendisliğine geçiş yapabilirmiyim ?

merhaba arkadaşlar ben myo 2 yıllık elektrik bölümünden mezun oldum ve dgs ile açıköğretimden işletme lisans bölümünü bitireceğim.
elektrik mühendisliğini okuyabilirmiyim ?

D

dr.ferit

Guest
Merhabalar,

1 ) 4 yıllık lisans mezunuyum.
LYS ye de girdim. Şimdi yüksek lisans programlarına başvuracağım.
Yükseklisans kayıt hakkı kazanır isem , lisans kayıt hakkı kazanırsam b iki eğitimi de örgün olarak alabiliyor muyum? Aynı il ya da üniversite olmak zorunda mıdır ?

Lisans (örgün) + Yükseklisans (örgün) + AÖF olur mu ?

2 ) Bilimsel Hazırlık gerektiren bir yüksek lisans tercih etmemiz bize kaç dönem ya da aya maloluyor ?

hocam lisans + yüksek lisans oluyor muymus? ben de düsünüyorum da?

B

Bayan akademik

Guest
Orgun ogretim yuksek lisans okurken sinava girip orgun ogretim lisans programi kazansak lisansa kayit yaptirip ikinci ogretim harci mi oduyoruz yoksa sadece ikinci ogretim lisansa mi kayit yaptirabilirz acil cvb?

sege21

Öğrenci
ziraat fakültesinde mezun oldum ve aynı fakültede yüksek lisans yapıyorum, ygs girip ziraat fakültesinde başka bir programda lisans eğitimi alabilirmiyim cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

merzer

Doçent
Aynı düzeyde olan ve kontenjanlı olan iki bölüme kayıt olamazsınız .

Örnek
bir önlisans, bir lisans, bir yüksek lisans, bir açıköğretim lisans/önlisansa kayıt olabilrisiniz.
İki önlisans örgüne kayıt olamazsınız .
İki örgün lisansa da kayıt olamazsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Yuksek lisans

Ben yuksek lisans yapacagm tarih bolumunden. Fakat aciktan ilahiyat okuyorm ve yuksek lisans yapacagim seneye dgsye girip ilahiyatin son iki yilini okumak istiyorm ikisini ayni anda yapabilir miyim

A

Akademik Forum

Guest
Kimya mezunuyum çu.ûnivde su ürünleri okuyorum aynı bölümde yüksek lisans yapabilir miyim

A

Akademik Forum

Guest
3 program okunabilir mi?

Aynı anda açık öğretim önlisans uzaktan öğretim lisans ve örgün yüksek lisans okuyabilir miyim peki?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Ben geçen sene endüstri mühendisliğinden mezun oldum. Şimdi tezli yüksek lisans yapıyorum. Bu sene üniversite sınavına girdim inşaat mühendisliği okumak istiyorum. Hem inşaat müh. okuyup hem de yüksek lisansa devam edebilir miyim ?

A

Akademik Forum

Guest
Önemli !

Arkadaşlar ben şu an yüksek lisans kazandım ama üniversite sınavına da girdim bu süreçte dilimi geliştirmek için hazırlığı olan bölümlere kaydolmayı düşünüyorum. Yasal olarak şu an da yüksek lisans ve lisans öğretimine ikiside örgünken kayıt olabilir miyim?

2

2310

Guest
İyi günler hocam ben şu an yüksek lisans öğrencisiyim bu sene farklı bir lisans programına kayıt yaptırmak istiyorum herhangi bir sıkıntı çıkar mı

L des

Öğrenci
Merhaba ben şuan lisans öğrencisiyim ileride lisansım bittikten sonra yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ama yüksek lisansımı yaparken hemde başka bir lisans yapmayıda istiyorum bu mümkün mü bir de mümkünse derslerin ayarlanması nasıl oluyo cevap verirseniz sevinirim

B

begmsss

Guest
aynı anda hem lisans hem yüksek lisansa kayıtlıyım. İkisi farklı şehirdeler. İkisinin de derse katılımı zorunlu. İkisinin çalıştığı gündem birinden yoklamadan izinli olma gibi bir durum olabilir mi ?