Aynı Anda Hem Lisansı ve Hem de Yüksek Lisansı Okuyabiliriz

camurr

Öğrenci
aynı anda hem lisans hem yüksek lisans okumak?

arkadaşlar hem marmara aktüerya bölümüne girdim bu sneeki ygs ile hem de abant'a yüksek lisansa kabul edildim. ikisini birden yapmam mümkün mü acaba pek bilgim yok bu konuda? :culpability:

muge_cigdem

Öğrenci
ıyıaksamlar arkadaslar ben 2007 de işletme lisans dıplomamı alarak mezun oldum. su andada hemsırelık 4.sınıf ogrencısıyım. gecen kasımda ALES e gırdım ve baraj puanı gectım. işletme dıplomam ıle yuksek lısans yapma sansım var mı ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ıyıaksamlar arkadaslar ben 2007 de işletme lisans dıplomamı alarak mezun oldum. su andada hemsırelık 4.sınıf ogrencısıyım. gecen kasımda ALES e gırdım ve baraj puanı gectım. işletme dıplomam ıle yuksek lısans yapma sansım var mı ?

Tabiki yapabilirsiniz. İkisini aynı anda da yapabilirsiniz.

Renac

Öğrenci
Yükseklisans

Lisans ögrencisiyken yükseklisans yapmak mümkün mü ? Şimdi bi yönetmelik gördüm ve bunun olabileceğini okudum ama acaba eski bir yönetmelik mi ? Ya da bölümden bülüme fark ediyor mu ?

Klimatolog

Öğrenci
Hocam burada şunu ifade etmiş olabilirler örneğin siz tarih bölümünde master yapıyorsunuz ama aynı anda da arkeoloji bölümünde lisans eğitiminizi sürdürüyorsunuz işte bunu engellemeye yönelik fikir sunulmuş ve kabul görmemiş. Diğer türlü aynı anda aynı bölümde hem lisans eğitimi hem de lisansüstü eğitim almak mümkün değil.

cemetery

Öğrenci
aynı bölümde lisans okurken yüksek lisans yapabilir miyiz(başka bölümden lisans mezunuyum)

ingilizce öğretmenliği mezunuyum. YGS ile başka bir bölüm tercihi yaptım geldi. Bu yeni bölümü okurker aynı zamanda bu bölümde yüksek lisans yapabilirmiyim. Yüksek lisansa kabul olursam öyp tercihinde "yüksek lisans yapıyor olmak" şartından faydalanabilmek için lisans kaydımı sildirmemmi gerekir acaba. :crushed:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ingilizce öğretmenliği mezunuyum. YGS ile başka bir bölüm tercihi yaptım geldi. Bu yeni bölümü okurker aynı zamanda bu bölümde yüksek lisans yapabilirmiyim. Yüksek lisansa kabul olursam öyp tercihinde "yüksek lisans yapıyor olmak" şartından faydalanabilmek için lisans kaydımı sildirmemmi gerekir acaba. :crushed:
Evet tercih yapabilirsiniz, okuyabilirsiniz ve kaydınızı sildirmenize de gerek yok. Aynı anda lisans ve yüksek lisans yapılabilir, birden fazla yüksek lisans da yapılabilir.