Aynı Anda Hem Lisansı ve Hem de Yüksek Lisansı Okuyabiliriz

kbra69

Öğrenci
Ben 1.sınıf hemşirelik öğrencisiyim. Psikiyatri hemşireliğinde yüksek lisans yapmak istiyorum. Yüksek lisansa başvurmak için en az bir lisans mezunu olmak gerekiyor mu şimdi? yardımcı olursanız sevinirim.

Serap KARA

Öğrenci
aynı anda lisans ve yüksek lisans yapılır mı?

merhaba arkadaşlar bitirdiğim lisanstan yüksek lisans kazandım ve başka bir lisans programına da kayıt oldum. burada geçen yıllarda bu konu ile ilgili karar olduğu yazılmış. acaba bu konu ile ilgili bir bilginiz var mı? ben kararı burada bulamadım çünkü:( ve bana acilen lazım.

Mr December

Baş Editör
merhaba arkadaşlar bitirdiğim lisanstan yüksek lisans kazandım ve başka bir lisans programına da kayıt oldum. burada geçen yıllarda bu konu ile ilgili karar olduğu yazılmış. acaba bu konu ile ilgili bir bilginiz var mı? ben kararı burada bulamadım çünkü:( ve bana acilen lazım.

Buna engel olacak bir yönetmelik yok. Sadece aynı anda 2 lisans okuyamazsınız (AÖF hariç). Ben de hem lisansa kayıtlıyım hem de doktora yapıyorum.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
pardon giriş metnini okumadan yorum yapmışım ,şaşırmıştım yanlış anlayınca .... düzenlendi ,başarılar dilerim.

Son düzenleme:

Muratx

Öğrenci
Aynı Anda Yüksek Lisans ve Lisans Okumak

Yüksek lisans öğrencisiyim ve DGS ile İlahiyat (Uzaktan Eğitim) kazandım. İkisini aynı anda okumak mümkün mü?
DGS kılavuzunda şöyle bir hüküm var:
Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim
kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

Gamze

Administrator
Yüksek lisans öğrencisiyim ve DGS ile İlahiyat (Uzaktan Eğitim) kazandım. İkisini aynı anda okumak mümkün mü?
DGS kılavuzunda şöyle bir hüküm var:
Bir öğrencinin, aynı öğretim yılında, birden fazla yükseköğretim
kurumunda (açık öğretim programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenimini sürdürmesi mümkün değildir.

Lisansüstü eğitim hariç aynı seviye okullar mümkün değil. Yani aynı anda lisans ve önlisans seviyesinde 2 eğitim alamazsınız. Yüksek lisans yaparken lisans eğitimi alabilirsiniz.

Edit: Konunun başına bakarsanız ilgili kararı görebilirsiniz.

Son düzenleme:

dönerci

Öğrenci
Lisansın üzerine ancak Lisansüstü eğitim yaparsanız askerliğiniz tecil olunur. YL tecil sürenizde isterseniz ikinci bir lisans okuyabilirsiniz. Onda bir sakınca yoktur.

Merhabalar, bu konuda emin misiniz acaba? bu dönem yüksek lisansa başladım okulun yapacağı 3 yıllık tecil zarfı arasında üniversite sınavına girip lisansa kaydolabiliyor muyum? odtü, boğaziçi gibi üniversiteler kayıt esnasında sorun çıkartabilir mi?

Sercan

Profesör
Merhabalar, bu konuda emin misiniz acaba? bu dönem yüksek lisansa başladım okulun yapacağı 3 yıllık tecil zarfı arasında üniversite sınavına girip lisansa kaydolabiliyor muyum? odtü, boğaziçi gibi üniversiteler kayıt esnasında sorun çıkartabilir mi?

Bu konu altında danıştay kararı paylaşıldı. Orada da hem YL hem Lisans okunabileceği belirtiliyor zaten. kesin olarak kaydınızı yapacaklar diyemem, hele ki YÖK kararlarına rağmen, ÖYP lisansüstü tercihlerinde merkezi olarak atanılan üniversitelere kayıt olurken sorun çıkartan, kayıt yapmayan üniversiteler varken. Bol şans.

dönerci

Öğrenci
Bu konu altında danıştay kararı paylaşıldı. Orada da hem YL hem Lisans okunabileceği belirtiliyor zaten. kesin olarak kaydınızı yapacaklar diyemem, hele ki YÖK kararlarına rağmen, ÖYP lisansüstü tercihlerinde merkezi olarak atanılan üniversitelere kayıt olurken sorun çıkartan, kayıt yapmayan üniversiteler varken. Bol şans.

Teşekkürler ilgilinize, umarım dediğiniz gibi şans yanımda olur.

A

Akademik Forum

Guest
Aöf

Aöf 4.sınıf öğrencısıyım mezun olmadan yuksek lisans yapılır mı..

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,

1 ) 4 yıllık lisans mezunuyum.
LYS ye de girdim. Şimdi yüksek lisans programlarına başvuracağım.
Yükseklisans kayıt hakkı kazanır isem , lisans kayıt hakkı kazanırsam b iki eğitimi de örgün olarak alabiliyor muyum? Aynı il ya da üniversite olmak zorunda mıdır ?

Lisans (örgün) + Yükseklisans (örgün) + AÖF olur mu ?

2 ) Bilimsel Hazırlık gerektiren bir yüksek lisans tercih etmemiz bize kaç dönem ya da aya maloluyor ?

Winter

Öğrenci
Ben de 4 senelik bir bölümden mezunum. Bu sene 2. lisans eğitimime başlayacağım ve mezun olduğum ilk lisans bölümüm için de yüksek lisans başvurusu yapacağım. Ayrıca açıköğretimde de bir başka bölüme kayıtlıyım. Fakat onu bu sene dondurmayı düşünüyorum. Yani kısaca şöyle bir tabloyu gerçekleştirmek mümkün müdür?: lisans + yüksek lisans + açıköğretim (dondurulacak). Güncel durumdan haberdar olan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Ben de 4 senelik bir bölümden mezunum. Bu sene 2. lisans eğitimime başlayacağım ve mezun olduğum ilk lisans bölümüm için de yüksek lisans başvurusu yapacağım. Ayrıca açıköğretimde de bir başka bölüme kayıtlıyım. Fakat onu bu sene dondurmayı düşünüyorum. Yani kısaca şöyle bir tabloyu gerçekleştirmek mümkün müdür?: lisans + yüksek lisans + açıköğretim (dondurulacak). Güncel durumdan haberdar olan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

valla yönetmeliğe göre ben bu şemada bir aykırılık görmüyorum ama açıkçası bunun şahsımca çok mantıklı olmadığını da söylemeliyim..

neden tek birşeyi yapmayı ve o işin en güzelini yapmaya çalışmıyorsunuz ki.
yinede siz bilirsiniz tabii.

Son düzenleme:

Winter

Öğrenci
valla yönetmeliğe göre ben bu şemada bir aykırılık görmüyorum ama açıkçası bunun şahsımca çok mantıklı olmadığını da söylemeliyim..

neden tek birşeyi yapmayı ve o işin en güzelini yapmaya çalışmıyorsunuz ki.
yinede siz bilirsiniz tabii.

Peki neden birçok şeyi aynı anda yapıp hepsinden zaferle çıkmayalım ki? Ben sadece bunu gerçekleştirmek istiyor ve birçok alanda kendimi geliştirebilmeyi hedefliyorum. Amacım ve çabam bu. Umarım bir problem çıkmaz da yapabilirim. Umarım herkes yapabilir. Cevabınız için de çok teşekkür ederim bu arada.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Peki neden birçok şeyi aynı anda yapıp hepsinden zaferle çıkmayalım ki? Ben sadece bunu gerçekleştirmek istiyor ve birçok alanda kendimi geliştirebilmeyi hedefliyorum. Amacım ve çabam bu. Umarım bir problem çıkmaz da yapabilirim. Umarım herkes yapabilir. Cevabınız için de çok teşekkür ederim bu arada.

rica ederim. bence bu yönelimlerinizin esas sebebi sistem kaynaklıdır. yoksa gerçekten bu şekilde kendinizi gerçekleştirebileceğinize/geliştirebileceğinize inanıyorsanız elbeteki en sağlıklısı bu. sistem hataları nedeni ile belki gereksiz kendinizi yorabileceğinizi ben düşünmüştüm.

ayrıca üst birimlerde ,çok güzel bir şeyler yapmak isteyorsanız ,diğer alanlarla da bağlantı kurmanız zorunluluğu yüksek ihtimal olacaktır. şöyle düşünün : sosyoloji ile psikoloji aslında uzak alanlar değil. ilahiyat dahi bu iki alana müdahil olabilr.

ben matematikçiyim ve halende üzerinde çalışmakta olduğum bir bilimsel projemin tam şeklini alabilmesi için muhtemelen fizikteki,relativite , quantum gibi konulara da bakmam gerekecektir.

fakat dediğim gibi böyle bir şema ile faydalı sonuçlar elde edebileceğinize inanıyorsanız ben de fayda görmenizi umuyor ,ve başarılar diliyorum.

Son düzenleme:

Winter

Öğrenci
rica ederim. bence bu yönelimleriniz birazda türkiyede yer alıyor olmanızdan kaynaklıdır. yoksa gerçekten bu şekilde kendinizi gerçekleştirebileceğinize inanıyorsanız elbeteki en sağlıklısı bu. sistem hataları nedeni ile belki gereksiz kendinizi yorabileceğinizi ben düşünmüştüm.

ayrıca üst birimlerde ,çok güzel bir şeyler yapmak isteyorsanız ,diğer alanlarla da bağlantı kurmanız zorunluluğu yüksek ihtimal olacaktır. şöyle düşünün : sosyoloji ile psikoloji aslında uzak alanlar değil. ilahiyat dahi bu iki alana müdahil olabilr.

ben matematikçiyim ve halende üzerinde çalışmakta olduğum bir bilimsel projemin tam şeklini alabilmesi için muhtemelen fiizkteki,relativite , quantum gibi konulara da bakmam gerekecektir.

fakat dediğim gibi böyle faydalı sonuçlar elde edebileceğinize inanıyorsanız ben de fayda görmenizi umuyor ,ve başarılar diliyorum.

Evet haklısınız. Zaten yeni okuyacağım lisans bölümü de mezun olmuş olduğum bölüm ile yakından alakalı hatta birbirini tamamlar nitelikte. Açıköğretim ise sadece ilgi alanı ve kişisel zevkten kaynaklanan bir seçim. Önerileriniz için teşekkürler. Ben de size başarılar dilerim...