Aynı Anda Hem Lisansı ve Hem de Yüksek Lisansı Okuyabiliriz

A

Akademik Forum

Guest
2.üniversite

2. üniversitemi kazandım ve önümüzdeki ay kayıt yaptıracağım. 4 yıllık bir üniversite mezunuyum. Kazandığım bölüm de 4 yıllık. 1993 doğumluyum.

Bugün tecil işlemlerini başlattım. Yarın sağlık raporu sonrası imzalanan belgeyi teslim edip konuyu kapatacağım.

2 yıl tecilim var şimdi. 2.senemden itibaren yüksek lisansa başvurarak bu 2. 4 yıllık üniversitemi de okumayı düşünüyorum. Yasal olarak bir sıkıntı görünmüyor. Lakin üniversite kaydımı yapar mı ? 92'li ve daha öncesi için belge istemişler. Ben 93'lüyüm.

2. üniversitemi okumamda bir engel yok değil mi ?

Teşekkürler.

gratis

Öğrenci
ben 1988 doğumluyum 4 yıllık fakülte mezunuyum mezun olduktan sonra tecilimin 2.yılında mimarlık fakültesini kazandım şuan üniversiteye kayıtlıyım,hatta kayıtta sorun olmasın diye tecil belgemi de götürdüm ama buna gerek yok dediler.daha askerliğimi yapmadım ve ayrıca ilk bitirdiğim bölümden yüksek lisansa başvuracağım.bu şekilde 2.üniversiteyi okuyabilirim değil mi?sonuçta askerlik tecil ediliyor.bazıları yazmış arada askerlik olduğu için ikinci üniversite okunmuyor felan diye ben şuan okuyorum ve tecilim kasım 2015 te bitecek.yüksek lisansa başlarsam eğer sanırım kasım 2018 e uzayacak.bu konuda bilgili olan biri yardımcı olursa sevinirm iyi günler.

Sercan

Profesör
ben 1988 doğumluyum 4 yıllık fakülte mezunuyum mezun olduktan sonra tecilimin 2.yılında mimarlık fakültesini kazandım şuan üniversiteye kayıtlıyım,hatta kayıtta sorun olmasın diye tecil belgemi de götürdüm ama buna gerek yok dediler.daha askerliğimi yapmadım ve ayrıca ilk bitirdiğim bölümden yüksek lisansa başvuracağım.bu şekilde 2.üniversiteyi okuyabilirim değil mi?sonuçta askerlik tecil ediliyor.bazıları yazmış arada askerlik olduğu için ikinci üniversite okunmuyor felan diye ben şuan okuyorum ve tecilim kasım 2015 te bitecek.yüksek lisansa başlarsam eğer sanırım kasım 2018 e uzayacak.bu konuda bilgili olan biri yardımcı olursa sevinirm iyi günler.

Lisansın üzerine ancak Lisansüstü eğitim yaparsanız askerliğiniz tecil olunur. YL tecil sürenizde isterseniz ikinci bir lisans okuyabilirsiniz. Onda bir sakınca yoktur.

gratis

Öğrenci
bende onu soruyorum işte şimdi aralıkta alese girip bahar dönemi için yüksek lisansa başvuracağım tecilim bitmeden.bu şekilde yaparsam tecilim uzuyor değil mi?

merzer

Doçent
Yüksel lisansa girince otomatik olarak 3 yıl 4 ay daha alırsınız . Sizi kurtatmıyorsa bu süre bir yılda dondurur lisansı da o arada bitirirsiniz. Sorun yok??

/jack/

Öğrenci
Lisans mezunuyum şimdi aöf yazıldım. Önce ki lisans mezunu olduğum bölüme yl yapabilir miyim. Bu konuyu da tam anlayamadım ?

trlizard

Öğrenci
Merhaba,
Fen edebiyat kimya mezunuyum.
Şu anda gıda müh. liğinde lisans okuyorum.
Aynı zamanda yine okuduğum gıda müh. bölümünde yüksek lisanı kazandım.
Burada okumama engel bir durum var mıdır?
Normalde başka bölümden geldiğim için lisan tamamlama dersleri almam gerekiyor, fakat ben bu almam gerekn dersleri zaten aldığım için lisansa direkt başlayabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam YÖK'ten Üniversitelere kadro kullanma onayı gittikten sonra ilanın YÖK'ün sayfasına Çıkma Süreci 4 haftaymış doğru mu

A

Akademik Forum

Guest
Lisans ve yükseklisans

ben yapıyorum ilahiyatta hem lisans hemde yüksek lisans öğrencisiyim (iktisattan so0nra tabi)

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar
93 doğumluyum
haziranda 4 yıllık lisansımı tamamladım ve bir programda YL kazandım
benim merak ettiğim YL kayıt olduktan sonra AÖF den herhangi bir bölümü 2.üniversite olarak okuyabilirmiyim
başka bir soru da şu an ki YL programı kafama yatmadı gibi yine de kayıt olup önümüzdeki dönemlerde başka bir YL programı kazanırsam kayıt sildirme vs problem oluyor mu
iyi günler

cartcurt12

Öğrenci
Merhabalar
93 doğumluyum
haziranda 4 yıllık lisansımı tamamladım ve bir programda YL kazandım
benim merak ettiğim YL kayıt olduktan sonra AÖF den herhangi bir bölümü 2.üniversite olarak okuyabilirmiyim
başka bir soru da şu an ki YL programı kafama yatmadı gibi yine de kayıt olup önümüzdeki dönemlerde başka bir YL programı kazanırsam kayıt sildirme vs problem oluyor mu
iyi günler

1) evet. sınavsız 2. üniversite hakkınız var. kayıt yapabileceğiniz fakülteler için => https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/nasil-ogrenci-olabilirim/ikinci-universite

2) istediğiniz sayıda aynı anda yüksek lisans yapabilirsiniz. kayıt sildirirsiniz problem olmaz.

A

Akademik Forum

Guest
Acilllll

Gazide suan yuksek lisans yapiyorum ankara unv de on lisans kazandim bu yil.ankara unvden su mesaj geldi : Sevgili Öğrencimiz, Bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olduğunuz tespit edilmiştir. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağından, Üniversitemize kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için kayıt belgelerine ek olarak ilişik kesme belgenizi de getirmelisiniz........ simdi ne yapmam gerek bugun cuma ve pazartesi kaydim var

Ink Bottle

Moderator
Gazide suan yuksek lisans yapiyorum ankara unv de on lisans kazandim bu yil.ankara unvden su mesaj geldi : Sevgili Öğrencimiz, Bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olduğunuz tespit edilmiştir. Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağından, Üniversitemize kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için kayıt belgelerine ek olarak ilişik kesme belgenizi de getirmelisiniz........ simdi ne yapmam gerek bugun cuma ve pazartesi kaydim var

aynı anda iki örgün ön lisans veya lisans okuyamazsınız bu doğru, mesajda haklılar fakat siz ben yüksek lisans öğrencisiyim diyorsunuz, yüksek lisansla birlikte ön lisans okumanın bir mahsuru yok benim bildiğim.

A

Akademik Forum

Guest
Bende e deet üzerinden aynı msji alıyorum bende lisans mezunuyum ve yüksek lisans yapiyorum aynı zamanda bu yıl pdr kazandm. E kayıt yaptırmak için giriş yaptığımda sistemde farklı bir örgün egitime kayıtlı Olduğumu söyleyip . Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile görüşmem gerektiğini söylüyor. Yök ile konusmamda iki farklı statudeki eğitim olduğu için yüksek lisans ve lisansi ayni anda okumamda sorun olmadığını söylediler. Ayrıca araştırmalarm sonucu askerlik tecik süresi bitene kadar ikinci üniversiteyi okumamda bir engel yokmus. Sadece ikinci uni tecil ettirmiyormus