yazımın sonunda soru var bu konuyu daha önce yazmış olabilirim foruma ama soru sormamıştım şimdi sormak istiyorum o yüzden durumumla ilgili tekrar bi yazı yazacağım: Daha önce, yl öğrencisi olarak kayıtlı olduğum üniversitenin aynı fakültesindeki başka bir bölümün o dönemde ilk kez açtığı yüksek lisans programına tez dönemim uzadığı için ve senelerdir bu bölümün yl açmasını beklediğim için başvurmak istemiştim yökte bu hakkı veriyor diye burdan öğrenmiştim, enstitü müdürüm(aynı fakülte olduğu için ilgilenende aynı ensitü müdürü oluyor bölüm uzak değil yakın bölümdür)telefon açmıştı bi yerlere(yukarı idareye) ve karşı taraf sistemde öğrenci olarak kayıtlı olduğum için bilgi işlem sisteminin kazansam dahi beni sistemde göstermeyeceğini gayet keyfi şekilde beyan ettiler.Buna itiraz edip müdüre yasal hakkım olduğunu söyleyip yökün bana bu hakkı tanıdığını falan söyleyince ki gene forumdan aldığım örnek belgeyle ıspatlamak zorunda kalmıştım neyse kendisi madem gir dedi .Fakat bunun bişekilde telefonla ya da zaten kendisi bölüm başkanının odasına da sınav sabahı girdi ,söylendiğini düşünüyorum çünkü başvurduğum bölümün başkanı ile çok önceleri görüşmüş olumlu yaklaşıcaklarsa başvuracağım için düşüncesini almak istemiştim bana okumuş olduğum bölümün bu kendi x bölümlerine katkı yapacak bi bölüm olduğunu söylemiş bana son derece olumlu yaklaşmıştı .Neyse ben yüksek lisansa o yıl kabul almadım özet geçeyim ve üstüne düşmedim .Sorum şu: Böyle bir durumda ben yl mi uzatmış olsam bile başvurduğum ikinci yükseklisansıma idareden birilerinin keyfi karar almasını engellemek için ve hakkımı aramak için bi dahaki sefere rektörlüğemi dilekçe yazmalıyım kime başvurmalıyım üniversitelerinin verilen bu kararları uyguladığını hangi merci denetliyor?bunu merak ediyorum bilgi işlem sistemi dediği zaten tc kimliğimizle kayıtlı bilgisayar sistemi iki ayrı öğrenci hesabı açmak bu kadarmı imkansız günümüz teknolojisiyle,başarısız olduğumu düşünmüyorum çünkü mülakatta söylenir bu çatır çatır hemde yetersizisn diye hazırlan tekrar sonraki dönem dene denir ve böyle bişeyde yaşamadım.Listede baktığımda en yüksek transkript bendeydi başvuran 7 kişi arasında yetenek sınavından 60mı ne almak gerekiyordu puanımı düşürmek için zaten direkt 55 yapıvermişlerdi doğal olarak kaybettim.Bu bölümde TR'de iki yerde var en iyisi bu.Ben şimdi bi çılgınlık yapıp bu yıl bu bölümün "lisans" için yetenek sınavına gireceğim
kafayı taktım zaten atanamıyorum bi yere, mülakat olmayacak beni bilmeyecekler
kazanırsam yl yapıyorum diye tekrar beni kayıt etmeme durumu olursa napmalıyım ..Herkesin isteklerinin gönlünce olmasını diliyorum kendini geliştirmeyi isteyen disiplinlerarası bölümlerde okumak isteyenlerin yolu açık olsun arkasında dayısı torpili olmayanlara dişiyle tırnağıyla hakkıyla bi yere gelmeye çalışanlara sabır diliyorum..