Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

tr666

Öğrenci
aynı anda 2 yüksek lisans

Arkadaşlar pts yüksek lisansa kayıt yaptırcam nisan da bildiğiniz gibi merkezi atama var yerleşirsem eğer yüksek lisans yaptığım için geçici görev fln yüksek lisans yaptığım şehre tayin alabilir miyim(zorunlu 2-3 sene çalışma olmayan kadrolarda) alamazsam ders kaydı yaptırıcam sınavlara girmezsem not ortalamamda düşme meydana gelir mi?teşekkürler yardımlar için....

- - - Güncellendi - - -

yok mu cevap vercek biri ???????????

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar pts yüksek lisansa kayıt yaptırcam nisan da bildiğiniz gibi merkezi atama var yerleşirsem eğer yüksek lisans yaptığım için geçici görev fln yüksek lisans yaptığım şehre tayin alabilir miyim(zorunlu 2-3 sene çalışma olmayan kadrolarda) alamazsam ders kaydı yaptırıcam sınavlara girmezsem not ortalamamda düşme meydana gelir mi?teşekkürler yardımlar için....

- - - Güncellendi - - -

yok mu cevap vercek biri ???????????

Ders kaydı yapsanız da yapmasanız da farketmez. Özür grubu atamaları (eğitim özrü) ile gidersiniz.

tr666

Öğrenci
- - - Güncellendi - - -

Ders kaydı yapsanız da yapmasanız da farketmez. Özür grubu atamaları (eğitim özrü) ile gidersiniz.
nazmi hocam teşekkür ederim cevabınız için birşey daha sormak istiyorum örneğin A şehrinde yüksek lisansım var B şehrine atandım A şehrindeki derslere girmedim derslerden kaldım haziranda B şehrindeki üniye yüksek lisans a başvurursam lisans not ortalamamla mı başvurcam yoksa not ortalamam da düşüş olur mu
birde bazı kadrolarda atandığın yerde 3 yıl 2 yıl çalışma zorunluluğu var örn maliye bak. içişleri bak. gibi bunlardada eğitim özrüyle yüksek lisansımın olduğu yere nakil isteme hakkımız olabilir mi..... tşkkürlerrrr....

Son düzenleme:
Merhaba, aynı anda iki yüksek lisans için farklı üniversitelerde olması gibi bir şart yok değil mi? aynı üniversitenin iki farklı bölümünde de yapılabilir mi yüksek lisans?

Gamze

Administrator
Merhaba, aynı anda iki yüksek lisans için farklı üniversitelerde olması gibi bir şart yok değil mi? aynı üniversitenin iki farklı bölümünde de yapılabilir mi yüksek lisans?

Enstitü yönetmeliği aynı enstitüde veya okuldaki 2 bölümde, birden fazla yüksek lisans yapılmasına izin veriyorsa yapılabilir.

Çoğu okulda aynı enstitüde birden fazla yüksek lisansa izin verilmiyor.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar hocam acil cevaba ihtiyacım var. Öncelikle sorum iki aşamadan oluşmakta. İlki aynı anda iki farklı üniversite de aynı anabilim dalında yüksek lisans veya doktora yapılabiliyor mu? Yök çağrı merkezi bir yıl önce yapılabilir dedi ancak şimdi yapılamaz diyor. Bu durumda yüksek lisans veya doktora yapan var mı ? Şayet yapılmıyor ise iki farklı üniversite de aynı anabilim dalında yüksek lisans yapılması halinde ne gibi bir sorun ortaya çıkabilir. Ayrıca bu yüksek lisans veya doktoradan biri öyp kapsamında olduğunda ne gibi bir durum olur.

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam merhabalar, aynı soruya daha öncede muhatap olma ihtimalini göz önünde bulundurup özür dileyerek bir soru sormak istiyorum. Ben öyp tıp dışı branş bitirip temel tıpa öyp kapsamında atandim ve şimdi doktora yapıyorum. Ben tıp okumak istiyorum. İstifa etmeden böyle bir eğitim hakkım varmı? Konuyla ilgili detaylı bilgi alabileceğim bir yer varmı. Şimdiden çok teşekkürler.

Gamze

Administrator
Nazmi hocam merhabalar, aynı soruya daha öncede muhatap olma ihtimalini göz önünde bulundurup özür dileyerek bir soru sormak istiyorum. Ben öyp tıp dışı branş bitirip temel tıpa öyp kapsamında atandim ve şimdi doktora yapıyorum. Ben tıp okumak istiyorum. İstifa etmeden böyle bir eğitim hakkım varmı? Konuyla ilgili detaylı bilgi alabileceğim bir yer varmı. Şimdiden çok teşekkürler.

Aynı anda hem lisansüstü eğitim alıp hem lisans okuyabilirsiniz. Bunu engelleyen birşey yok. Hatta şu anda ÖYP'li olup farklı bir alanda lisans okuyan arkadaşlarım da var. Tıpı kazandıktan sonra eğitim başarısında sorun yaşayabilirsiniz. Hem lisans dersleri hem lisansüstü dersleri olacak üstüne bir de araştırma görevlisi olduğunuz için size verilecek ders yükü var. Bunların hepsini birarada halledebilecekseniz, yasal bir engel bulunmamakta.

34mel35

Öğrenci
Merhabalar hocam acil cevaba ihtiyacım var. Öncelikle sorum iki aşamadan oluşmakta. İlki aynı anda iki farklı üniversite de aynı anabilim dalında yüksek lisans veya doktora yapılabiliyor mu? Yök çağrı merkezi bir yıl önce yapılabilir dedi ancak şimdi yapılamaz diyor. Bu durumda yüksek lisans veya doktora yapan var mı ? Şayet yapılmıyor ise iki farklı üniversite de aynı anabilim dalında yüksek lisans yapılması halinde ne gibi bir sorun ortaya çıkabilir. Ayrıca bu yüksek lisans veya doktoradan biri öyp kapsamında olduğunda ne gibi bir durum olur.

Bu konu hakkında ben de bilgi almak istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Enstitü yönetmeliði ayný enstitüde veya okuldaki 2 bölümde, birden fazla yüksek lisans yapýlmasýna izin veriyorsa yapýlabilir.

Çoðu okulda ayný enstitüde birden fazla yüksek lisansa izin verilmiyor.

Trakya uni sosual bilim. Icin bilgisi olan var mi, yonetmeliktlikte bulamad

A

Akademik Forum

Guest
merhaba arkadaşlar. ben 2 yerde türkçe eğitimi yüksek lisans kazandım. birinde (eğer yapabileceksem) çocuk edebiyatı alanında diğerinde türkçe eğitimi alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. eğer çocuk edebiyatı değil illa türkçe olacak derlerse ikisinde de türkçe alanında yapmayı düşünüyorum. birine kayıt yaptırdım diğerine kayıtlar başlamadı. şimdi sorum şu
1-ikisine aynı anda kayıt olabiliyor muyum?
2- evetse bu sene birini dondurup diğerinde devam edebilir miyim. eğer bi sıkıntı çıkarsa diye diğerini yedekte tutmayı düşünüyorum.
3-birini dondurduktan sonra devam ettiğim ylde tez aşamasına dondurduğum üniversitedekine başlayabilir miyim?
cevaplar için teşekkürler

ne yaptınız oluyormuymuş hocam?

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar,Daha önce soruldu mu bilmiyorum. Şu an doktora öğrencisiyim, farklı alanda yüksek lisans yapabilir miyim?
Eklenilen yönetmelikten yola çıkarsam olur gibi duruyor. Emin olmak istedim.

Çok teşekkürler.

f_rhythm

Öğrenci
Arkadaşlar sorumu yanıtlayabilen biri olursa çok mutlu olucam zira vereceğiniz cevap benim için çok mühim.
Şuan da bi üniversitede Türk Dili Edebiyatı yüksek lisans öğrencisiyim,başka bir üniversitede yine aynı alanda yüksek lisans kaydı kabul edildiğim takdirde yapabiliyor muyum?

Merve

Baş Editör
Arkadaşlar sorumu yanıtlayabilen biri olursa çok mutlu olucam zira vereceğiniz cevap benim için çok mühim.
Şuan da bi üniversitede Türk Dili Edebiyatı yüksek lisans öğrencisiyim,başka bir üniversitede yine aynı alanda yüksek lisans kaydı kabul edildiğim takdirde yapabiliyor muyum?

Yapabilirsiniz.

f_rhythm

Öğrenci

Sosyal bilimler enstitüsünde öğrenci işlerine sordum bu soruyu ve bana sadece farklı bölümlerde tercih koşuluyla iki yüksek lisans kaydı yaptırabileceğim söylendi,bir türlü emin olamıyorum. O zmn benim mevcut kaydımı silmeme gerek yok dğl mi aynı anabilim ( farklı üniversite ) dalı olsa dahi?

- - - Güncellendi - - -

Sosyal bilimler enstitüsünde öğrenci işlerine sordum bu soruyu ve bana sadece farklı bölümlerde tercih koşuluyla iki yüksek lisans kaydı yaptırabileceğim söylendi,bir türlü emin olamıyorum. O zaman benim mevcut kaydımı silmeme gerek yok değil mi aynı anabilim ( farklı üniversite ) dalı olsa dahi?
hocam kusura bakmayın gerçekten kafam çok karıştı ve konu benim için çok önemli :/

Gzdnrskc

Öğrenci
Merhaba.
Mesela iki üniversiteye başvurdum. İtü ve odtü
İtünün sonuçları daha önce açıklanıyor ve kesin kayıt tarihi daha odtü sonuçları açıklanmadan bitiyor.
Ben itüye kaydoldum diyelim. Sonra odtü açıklandı. Geçiş yada kayıt işlemleri nasıl olur ? Yada odtüye de kayıt olabilir miyim. Bi sorun çıkarmazlar dimi.

hayalsi

Öğrenci
Peki aynı anda iki yüksek veya bir yüksek bir doktora yapan var mı varsa çok mu zor az mı zor yada bölüme göre değişir mi ne diyorsunuz bu işe ?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi