Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar, aynı anda aynı üniversitede aynı enstitüde farklı bölümlerde yüksek lisans yapmak üniversiteye mi bağlı acaba* mesela x ünide sosyal bilimler enstitüsünde farklı iki bölüm okunabilir mi. verilen cevapları okudum lakin cevaplardan emin olamadım, yardımcı olabilir misiniz*

Merve

Baş Editör
Sosyal bilimler enstitüsünde öğrenci işlerine sordum bu soruyu ve bana sadece farklı bölümlerde tercih koşuluyla iki yüksek lisans kaydı yaptırabileceğim söylendi,bir türlü emin olamıyorum. O zmn benim mevcut kaydımı silmeme gerek yok dğl mi aynı anabilim ( farklı üniversite ) dalı olsa dahi?

- - - Güncellendi - - -

hocam kusura bakmayın gerçekten kafam çok karıştı ve konu benim için çok önemli :/

Sorun olmuyor hocam. Nazmi hocaya da sordum aynı şekilde yanıt verdi.

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocam yukarıda da belirttim durumu yardımcı olursanız çok sevinirim inanın acil bir durum, aynı anda aynı ünide aynı enstitüde 2 farklı bölümde yüksek lisansa bir engel çıkar mı**

dönerci

Öğrenci
Merhabalar, ilk sayfalarda okuduğum bilgilerden net bir cevap bulamadığım için birkaç ricam olacak sizlerden.

Öncelikle askerliğini yapmamış fakat 2016 Ocağa kadar askerliği tecilli lisans mezunu biriyim. Bu dönem başvuru yaptığım 2 üniversiteden birinden kabul aldım diğeri henüz açıklanmadı ama kabul almam muhtemel gibi gözüküyor.

İki bölüm de iyi bölümler olduğu için diğerini de kazanma ihtimalinde ikisine birden kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Bu mümkün mü acaba, aydınlatabilir misiniz beni? Askerliğimi yapmadan iki yüksek lisansa birden kayıt yapabilme ikisini birden okuyabilme ihtimalim var mı?

Teşekkürler.

kuramci

Araştırma Görevlisi
İkisine kayıt yatırabilirsin, ikisini de okuyabilirsin. Nikinle alakalı değil, forumda en çok tartışılan konulardan biri bu. Arama yapsaydın cevabını kolaylıkla bulurdun.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Gamze

Administrator
Merhabalar, ilk sayfalarda okuduğum bilgilerden net bir cevap bulamadığım için birkaç ricam olacak sizlerden.

Öncelikle askerliğini yapmamış fakat 2016 Ocağa kadar askerliği tecilli lisans mezunu biriyim. Bu dönem başvuru yaptığım 2 üniversiteden birinden kabul aldım diğeri henüz açıklanmadı ama kabul almam muhtemel gibi gözüküyor.

İki bölüm de iyi bölümler olduğu için diğerini de kazanma ihtimalinde ikisine birden kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Bu mümkün mü acaba, aydınlatabilir misiniz beni? Askerliğimi yapmadan iki yüksek lisansa birden kayıt yapabilme ikisini birden okuyabilme ihtimalim var mı?

Teşekkürler.

sanırım nickim dönerci diye kale alınmıyorum :/

Rumuzunla bir alakası yok hocam :) sorunuz hakkında bilgi sahibi olan biri yoktur veya görmemiştir soruyu.
2016'ya kadar tecilliyse yüksek lisansa kaydolabilirsiniz, daha önce bir yüksek lisans nedeniyle tecil yapmadıysanız da yüksek lisansa kaydolduğunuzda okulunuz askerliğinizi tecil ettirir. Ancak sadece 1 tanesi üzerinden tecil olabiliyor bildiğim kadarıyla ikincisinin tecilde bir etkisi yok.

Askerlik ve yüksek lisansla ilgili daha detaylı bilgiler için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.
http://www.akademikpersonel.org/yuk...zli-tezsiz-yuksek-lisans-askerlik-tecili.html
http://www.akademikpersonel.org/yuk...-yuksek-lisans-sirasinda-askerlik-durumu.html
http://www.akademikpersonel.org/yuksek-lisans-egitimi/30483-yuksek-lisans-ve-askerlik-tecili.html

dönerci

Öğrenci
İkisine kayıt yatırabilirsin, ikisini de okuyabilirsin. Nikinle alakalı değil, forumda en çok tartışılan konulardan biri bu. Arama yapsaydın cevabını kolaylıkla bulurdun.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Rumuzunla bir alakası yok hocam :) sorunuz hakkında bilgi sahibi olan biri yoktur veya görmemiştir soruyu.
2016'ya kadar tecilliyse yüksek lisansa kaydolabilirsiniz, daha önce bir yüksek lisans nedeniyle tecil yapmadıysanız da yüksek lisansa kaydolduğunuzda okulunuz askerliğinizi tecil ettirir. Ancak sadece 1 tanesi üzerinden tecil olabiliyor bildiğim kadarıyla ikincisinin tecilde bir etkisi yok.

Askerlik ve yüksek lisansla ilgili daha detaylı bilgiler için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.
http://www.akademikpersonel.org/yuk...zli-tezsiz-yuksek-lisans-askerlik-tecili.html
http://www.akademikpersonel.org/yuk...-yuksek-lisans-sirasinda-askerlik-durumu.html
http://www.akademikpersonel.org/yuksek-lisans-egitimi/30483-yuksek-lisans-ve-askerlik-tecili.html

Çok teşekkür ediyorum ilginize, sağ olun.

aysel

Öğrenci
Sayın hocalarım, yazılanları okudum, ancak tam olarak anlamadım. ÖYP kapsamında araştırma görevlisiyim. Asıl dalımda doktorada yeterlilik aşamasındayım. İkinci doktorayı aynı üniversite ve aynı enstitüde başka bir alanda yapmak istiyorum. Buraya kadar sorun yok, ancak araştırma görevlisi olduğum için ikinci doktoranın derslerine katıldığımda anabilim dalı başkanı bunu onaylamaz ise, görevde devamsızlık durumu nasıl olur. İki gün görev yerimde olamayacağım derslerden dolayı. Yasal düzenleme nasıl. Sizler muhakkak yapıyorsunuz. Anabilim dalı başkanı izin vermem diyor. Haklarımız nedir?

.ozge.

Öğrenci
Merhaba.
Mesela iki üniversiteye başvurdum. İtü ve odtü
İtünün sonuçları daha önce açıklanıyor ve kesin kayıt tarihi daha odtü sonuçları açıklanmadan bitiyor.
Ben itüye kaydoldum diyelim. Sonra odtü açıklandı. Geçiş yada kayıt işlemleri nasıl olur ? Yada odtüye de kayıt olabilir miyim. Bi sorun çıkarmazlar dimi.
Aynı sorunun cevabını merak ediyorum. Bilen yok mu acaba?

A

Akademik Forum

Guest
Aynı sorunun cevabını merak ediyorum. Bilen yok mu acaba?

İstersen 10 tane yüksek lisansa/doktoraya aynı anda kaydolursun. Sorun çıkmaz. Kurumlara lisans diplomanın aslını verme, onaylı fotokopisini ver. Kimi okulların kendileri de yazı işlerinde evrak onaylıyor.

A

Akademik Forum

Guest
mühendislik tamamlama ve yuksek lisans inş . bi aksilik olmaz 1 ay sonra belli olacak :D

hao20

Öğrenci
Hocam yardımcı olur musunuz durumuma uygun bi cevap bulamadım. Ben 2015/1 atamasıyla kamu hastanelerine atandım hemşireyim.daha göreve başlayamadım. aynı zamanda tezli yüksek lisans basvurusu yaptım kabul edildim. sorum şu atandığım ille yüksek lisans üniversitem aynı yerde değil. kayıt yaptıdım diyelim derslere devam zorunlulugu var ve ben devam edemedim durum ne olur? ayrıca kayıtlıyken bu dönemde ya da bahar döneminde başka bi üniye yüksek lisans kaydı yapabilir miyim? bilgisi olanlar yardımcı olabilirse cok sevinirim

A

Akademik Formm

Guest
Hocam disiplin cezam var uyarı cezası ama trsnskrptte görünüyor yüksek lisans bsşvurusunda sorun yaratır mı yada mülakatta?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Ben mezun oldugum alan disinda bir bolumde yuksek lisans yaparken OYP.yi kazanip kendi alanimda yeniden yuksek lisansa basladim. OYP kapsamindaki yuksek lisansimda uc yili doldurmadan alan disi ilk yuksek lisansimi bitirdim. Bu nedenle OYP.den ilisigimin kesilmesi riski var midir acaba?

FreeWill

Öğrenci
Farklı üniversitelerde aynı alanda ikinci yüksek lisansa izin veriliyor mu?

Mesela bir üniversitede yüksek lisans devam ederken başka bir üniversitede yüksek lisansa başlamak istersek diğerinden kaydı sildirmek mi gerekiyor? Başıma böyle bir durum geldi, kayıt sildirmek için gitmek çok zahmetli olacak.

HakanP

Öğrenci
Aynı anda iki yüksek lisans

Arkadaşlar aynı dönemde iki farklı üniversitenin farklı bölümlerinde yüksek lisans yapmak nasıl olur acaba. Yani ikisinide yapayım derken ikisinden de sıkıntı mı yaşarım yoksa olabilir mi, tecrübesi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar aynı dönemde iki farklı üniversitenin farklı bölümlerinde yüksek lisans yapmak nasıl olur acaba. Yani ikisinide yapayım derken ikisinden de sıkıntı mı yaşarım yoksa olabilir mi, tecrübesi olan arkadaşlardan fikir bekliyorum

Yasal olarak bir sıkıntı yaşamazsınız ama tabiki aynı anda iki farklı bölüm zorlayabilir.

C

ctrlt

Guest
ortak ders saydirma

Arkadaslar merhaba benim de bu konuda ogrenmek istedigim bir konu var. Ayni anda iki okulda yuksek lisans programina baslayacagim. Baslayacak oldugum bir programda gidip ozel ogrenci olarak diger kayitli oldugum okuldan secmeli olarak ders almam bekleniyor. Ve alacagim bu dersler her iki program icin de sayilabilecek dersler. Sorum şu ki her iki program icin de gecerli olabilecek dersleri aldigim takdirde iki programa da saydirmam mumkun mudur?

.ozge.

Öğrenci
Bu dönem için 2 farklı tezli yüksek lisans programına kaydoldum. Bu durumda 2.kayıt olduğumuz üniversiteye harç yatırdığımızı duydum. Bu konuda bu söylentiye dair bir bilgi bulamadım. Bilgisi olan var mı?