Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

Klimatolog

Öğrenci
İçiniz rahat olsun hocam isterseniz 10 master programına kaydolun normal öğrenim süresi içerisinde sizden hiç kimse harç talep edemez

ressam

Öğrenci
Bu dönem için 2 farklı tezli yüksek lisans programına kaydoldum. Bu durumda 2.kayıt olduğumuz üniversiteye harç yatırdığımızı duydum. Bu konuda bu söylentiye dair bir bilgi bulamadım. Bilgisi olan var mı?

Sizin başka bir üniversitede kayıtlı olduğunuzu bilemezler bilseler de durum değişmez ,harç yatırmazsınız. Harç şu durumlar da olur:
1)Bilimsel hazırlık okuyacaksınız ve derslerden birini veremediniz ya da devam etmediniz seneye kaldı ,o zaman öğrenci haklarından yararlanmayan kişi olarak cüzi bi harcı seneye yatırırsınız derslere devam edersiniz(eskiden atılma vardı bilimsel hazırlık lisans dersi demek)
2)Yüksek lisans sürenizi(3yılı) aşıp uzattığınızda azami süresini aşmış kişi olarak öğrenci haklarından yararlanmaksızın harç yatırıp öğrenime devam edersiniz(yüksek lisansta ders tekrarı alırsanız 3 yılın içinde o dersin tekrarını alacağınızdan harç yatırmazsınız bilimsel hazırlıktan farklı bi olay)
Bütün bu dediklerim, aniden değişmesi, tepeden bir hüküm inmesi halinde geçersizdir fakat ben de şu an aynı üniversitede iki ayrı programa kayıtlıyım ve yeni kayıt olduğum programa harç yatırmayacağım sadece ders seçme işini danışmana onaylattıracağım,ayrı üniversitede kayıtlı olmanız durumu değiştirmez :encouragement: ama bir şeye bizzat şahit olursanız bilginizi bizimle paylaşmayı unutmayın ;) bildiklerim bunlar

kafkas91

Öğrenci
Aynı anda 3 farklı yerde yüksek lisans öğrencisi olabilir miyiz cevaplarsanız sevinirim

Aynı anda 3 farklı yerde yüksek lisans öğrencisi olabilir miyiz cevaplarsanız sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Selamlar

X üniversitesinden ing. iktisat master programına kayıt hakkı kazandım.Fakat okul ve eğitim koşulları yeterince iyi olmadığı için bu üniversiteyi sadece tecil amaçlı kullanıp daha iyi bir okulun iktisat programına özel öğrenci olarak başvuracağım.Herhangi bir yasal zorluk yaşar mıyım ikisininde aynı bölüm olmasından kaynaklı olarak?Amacım özel öğrenciliği ileride tezli yüksek lisansa çevirmek elbet.

A

Akademik Forum

Guest
Tıpta uzmanlık öğrencisi hekim aynı zamanda yüksek lisans yapabilir mi

Üniversitede Tıpta uzmanlık öğrencisi hekimim yani Asistan(Araştırma görevlisi doktor) TUS sınavı ile girdiğim bu bölüme devam ederkenaynı zamanda başka bir üniversitede hastane yönetimi ile ilgili yüksek lisans yapabilir miyim? Yüksek lisans derslerinin hepsi hafta sonu ve tıpta asistanlıkgörevimi engellemiyor. Acaba ikisini aynı anda yapsam yasal olarak bir sorunolur mu?

- - - Güncellendi - - -

anadolu üni'nin şu işleminde hata yok mu sizce?
http://www.sosbilens.anadolu.edu.tr/?q=node/1620&format=colorbox&width=650
[h=1]AYNI ANDA İKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMA KAYITLI ÖĞRRENCİLERİN DİKKATİNE[/h]25 Ağustos 2015 tarih ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ın 11. Maddesi gereği;
* İki lisansüstü programa birden kayıtlı olan öğrenciler, ikinci programdan ders seçebilmeleri için Bakanlar Kurulunun belirlemiş olduğu Katkı Payı Tutarını ödemeleri gerekmektedir.
* Örgün öğrenci sistemine (ANASİS) girilerek yatırılması gereken katkı payı/öğrenim ücretini öğrenerek belirtilen tutarı, 10 Eylül 2015 tarihi itibariyle Vakıflar Bankası aracılığıyla ödemek mümkün olacaktır.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/08/20150825-5.htm

madde 11 süresinde mezun olamayanlarla ilgili. her iki alanın süresi dolmadıysa niye harç ödensin?

not: iki kayıt farklı üniversitelerde ve farketmişler. anlaşılan merkezi otomasyon var.

- - - Güncellendi - - -

kayıt hatalı oluştu hocam. kusura bakamyınız

ressam

Öğrenci
Üniversitede Tıpta uzmanlık öğrencisi hekimim yani Asistan(Araştırma görevlisi doktor) TUS sınavı ile girdiğim bu bölüme devam ederkenaynı zamanda başka bir üniversitede hastane yönetimi ile ilgili yüksek lisans yapabilir miyim? Yüksek lisans derslerinin hepsi hafta sonu ve tıpta asistanlıkgörevimi engellemiyor. Acaba ikisini aynı anda yapsam yasal olarak bir sorunolur mu?

- - - Güncellendi - - -

anadolu üni'nin şu işleminde hata yok mu sizce?
http://www.sosbilens.anadolu.edu.tr/?q=node/1620&format=colorbox&width=650
[h=1]AYNI ANDA İKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMA KAYITLI ÖĞRRENCİLERİN DİKKATİNE[/h]25 Ağustos 2015 tarih ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ın 11. Maddesi gereği;
* İki lisansüstü programa birden kayıtlı olan öğrenciler, ikinci programdan ders seçebilmeleri için Bakanlar Kurulunun belirlemiş olduğu Katkı Payı Tutarını ödemeleri gerekmektedir.
* Örgün öğrenci sistemine (ANASİS) girilerek yatırılması gereken katkı payı/öğrenim ücretini öğrenerek belirtilen tutarı, 10 Eylül 2015 tarihi itibariyle Vakıflar Bankası aracılığıyla ödemek mümkün olacaktır.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/08/20150825-5.htm

madde 11 süresinde mezun olamayanlarla ilgili. her iki alanın süresi dolmadıysa niye harç ödensin?

not: iki kayıt farklı üniversitelerde ve farketmişler. anlaşılan merkezi otomasyon var.

- - - Güncellendi - - -

kayıt hatalı oluştu hocam. kusura bakamyınız

Ben de demin yeni kayıtlı olduğum programın yanında tutar gördüm şok oldum zaten diğerine süreyi aştığımdan ödeme yapıyordum ama yeni yl nin ücretsiz olması gerekirdi bunu bir öğrenmek lazım ,kayıt hatalı oluştu dediğiniz nedir?

not:iki yerde öğrenimi teşvik edeceklerine cezalandırma sistemi getirmiş olurlar bu şekilde umarım bir yanlış vardır..

Son düzenleme:

dunyaliadam

Öğrenci
Enstituden teyit ettim. Iki yüksek lisans kaydi olanlar harç odemek zorunda arkadaşlar. Ek olarak İstanbul Üniversitesi açısından ders kaydinda ve harç yatırma işleminde sorunlar çok fazla ve bu süreci uzatacaklarmis

Hatem

Öğrenci
Bir soru da benden. x üniversitesinin doktorasını kazandım. Tabi y üniversitesini de. İkisine de aynı anda kayıt yaptırabiliyor muyum?

pdrmi

Öğrenci
Ben de aynı anda iki farklı y.lisans yapiyorum fakat bizim ders kayıtları baslayalı biraz zaman oldu. Bu durumda erken kayıt yaptıran biri harç ödemezken ben ödersem saçma olmaz mı.

Mücinho

Öğrenci
Bende aynı anda çift yüksek lisans yapıyorum. Karar çıkmış, yayınlanmış ve 10 eylülden sonra işlevsel oluyormuş. Ben bu sene kazandığım YL için ders kaydımı yaptırdım. Hocam yarın dersleri onaylayacak, sistemde henüz üzerime bir harç borcu görünmüyor. Ayrıca devam eden bir de 4 yıllık açıköğretim programına kayıtlıyım. Şimdi neye harç ödeyeceğim, bunu nereden sorgulayacağım?

A

Akademik Forum

Guest
Benim de iki doktora kaydım var. Ders secimleri sürecindeyim. Harç yatırılıp yatırılmayacağı konusunu tam olarak aydınlatabilir misiniz.
Tesekkürler

tssezen

Öğrenci
İkinci yüksek lisansa öyp'de şart istenirse diye kaydolmayı düşünüyorum. Bu durumda merak ettiğim iki nokta var ;

1-) Harçların ders seçebilmek için olduğu belirtiliyor harç ödemeden kayıt olabilir miyim ?
2-) Kayıt olup ders seçmezsem öğrenci belgesi alabilirmiyim ?

A

Akademik Forum

Guest
Aynı Enstitüde 2 yüksek lisans Kaydı

Herkese merhabalar.Benim çok önemli bir konuda yardımınıza ve görüşlerinize ihtiyacım var. Kısaca bahsetmem gerekirse;
Bir üniversitenin Fen bilimleri Enstitüsünde bir programda Tezli Yüksek Lisansta kayıtlıyım 1 senemi doldurdum. Bu sene aynı üniversitenin yine Fen bilimleri Enstitüsünde bu sefer başka bir Tezli Yüksek Lisansa kayıt yaptırdım fakat bana söylenen aynen şuydu, ikisine birden kayıtlı kalamazsın birinden kaydınız sildirmek zorundasın ve bu şekilde ben mecburen kaydımı sildirmek zorunda kaldım.
Öğrenmek istediğim başka bir enstitüde veyahut üniversitede yüksek lisans yapabiliyoruz ama aynı üniversitenin aynı enstitüsünde sadece 1 programa kayıtlı olabiliyoruzun yasal bir dayanağı var mıdır?
Yok ise idare mahkemesinden bu kararı dava edebilir miyiz? Yanıtlarsanız çok sevinirim teşekkürler.Saygılar.

nanofly

Öğrenci
Üniversitenin uygulaması, yönetmelik ne olursa olsun, tek yasal dayanaktır. Mobbing, baskı, yıldırma türü bir davranış olmadıkça mahkemeden sonuç almanız zor.

A

Akademik Forum

Guest
Teşekkür ederim cevabınız için, aslında şundan dolayı sordum bir konuda şöyle okumuştum hiçbir üniversite YÖK kararlarıyla çelişen uygulamalara gidemez diye. Sonuçta yasada ya da yönetmelikte bir boşlukta olmuş olabilir.Hatta Nazmi bey söylemişti sanırım.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba, aynı anda aynı üniversitede farklı alanlarda yüksek lisansa kayıt yaptırdım ve ders kaydı sırasında aynı dersi her iki alan içinde seçip bir diğerinde kabul ettirmem mümkün müdür?

nutritionist

Öğrenci
Hocalarım merhabalar. Sorum çok acil yardımlarınız için teşekkür ederim. Ben x üniversitesi'nde lisans, y üniversitesi'nde yüksek lisans, z üniversitesi'nde araştırma görevlisiyim. Yüksek lisans için ders kaydımı dün yapmıştım fakat danışmanım onaylamadı ve bugün tekrar kayıt yapmak için girdiğimde katkı payını ödemediğim için kayıt yapamadım. Enstitüyü aradığımda katkı payı ödemelerini dün güncellediklerini o nedenle ödemek zorunda olduğumu söylediler.
Asıl sorum şu: Bakanlar kurulu kararına baktığımda bir yükseköğretim kurumunda çalışanlar için 11. madde geçerli değildir diyor. Yani bu durumda benim harç ödememem gerekmiyor mu? Ders kaydımın son günü bugün.