Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

jakoben62

Öğrenci
Hayır diğerini sildirdiğiniz zaman ve sadece 1 tane kalırsa ödemezsiniz.

zaten diğer üniversite için sildirme dilekçesi gönderdim, pazartesi enstitüye ulaşacak ve perşembe kurul toplantısında silinecek büyük olasılıkla o zaman şuan devam ettiğim üniversite için şubatta başlayacak ikinci yarı yıl için harç talep etmezler değil mi?

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
zaten diğer üniversite için sildirme dilekçesi gönderdim, pazartesi enstitüye ulaşacak ve perşembe kurul toplantısında silinecek büyük olasılıkla o zaman şuan devam ettiğim üniversite için şubatta başlayacak ikinci yarı yıl için harç talep etmezler değil mi?

Hocam bana kurul toplanacağını ve kaydın 10-15 gün içinde ancak silinebileceğini söylemişlerdi. Eğer kaydınızı bahar dönemi başlamadan silerlerse yeni borç çıkmaz. Okulla görüşmek lazım bu konuyu.

hocam merhaba, tezli yüksek lisans öğrencisiyim ve aynı anda tezsiz yüksek lisans yapmaktaydım ve tezsiz yüksek lisansımı bitirince mevcut tecilim iptal olmuştur tezli yüksek lisansım hala devam ediyor. bunun bir çözümü varmıdır.

ytuytu

Öğrenci
25 sayfa okudum ama benim durumumda kimse göremedim. Benim durumum şu:
2013 Şubatta İTÜde doktoraya başladım. 2014 Şubatta ise ÖYP ile DÜne atandım.Atandığım yerde doktora programı olduğu için beni görevlendirme ile gönderemeyeceklerini,doktoraya kayıt yapmam gerektiğini söylediler. 2014 Eylülde DÜ doktora programına kaydoldum. Bölümün hoş görüsüyle birlikte geçen süre içinde İTÜdeki derslerimi bitirdim ve yeterlik sınavını geçtim. Şu an tez aşamasındayım.DÜnde ise ders aşamasındayım.
Merak ettiğim şu:İTÜdeki doktoramı ÖYP kapsamına aldırabilir miyim? Aldırabilirsem nasıl bir yol izlemem gerekiyor?Tez aşamasında olduğum için görevlendirme almadan tezimi bitirebilirim.
Eğer aldıramazsam; İTÜdeki danışmanım beni ayda bir hafta yanında istiyor. Dekanlıktan görevlendirme isterken 2. doktora için istediğimi belirtsem bir sorun olur mu? Aksi durumda görevlendirme almam zor olur diye düşünüyorum.

ermenek

Öğrenci
Nazmi hocam,mevcutta bir yüksek lisans programında öğrenciyim ve 6. dönemi doldurdum,fakat tek dersten kaldığım için mezun olamıyorum.Doğal olarak askere gitme durumu ortaya çıktı,fakat bir başka yüksek lisans programından da kabul aldım.

Merak ettiğim ilk programdan kaydımı mutlaka sildirmem gerekir mi yoksa ilk programın tecil işlemini iptal ettirmek ve tecil işlemlerini ikinci üniversiteye devrettirmek mümkün olur mu? Böyle bir imkan var mı?

A

Akademik1905

Guest
Merhaba ,

Mevcutta tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. Derslerin tamamını verdim ancak proje dersini tamamlamadığım için 6ıncı yarıyılıma geldim. Dolayısıyla bu yarıyıl sonunda askerlik tecilim bitiyor.
Bende işimi garantiye almak adına başka bir okulda bir yüksek lisans programına daha kayıt oldum.
Benim sorum şu ; eski yüksek lisans kaydımı sildirmeden yalnızca tecili iptal ettirip , yeni yüksek lisans yaptığım okulda tecili yaptırabilir miyim ? Yoksa tecili silmekle beraber eski okuldaki kaydımı da mı sildirmem gerekiyor yeni okulda tecil yapılması için ???

Yardımlarınızı bekliyorum.

Veterinary

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] Hocam ben X Üniversitesi Y Fakültesinde A Anabilimdalında 6 aydır doktora yapıyorum. Son öyp yerleştirmelerinde de yine X Üniversitesi Y Fakültesi B Anabilimdalına yerleştim. Şimdi aynı üniversitede iki farklı anabilimdalında iki doktoraya da devam edebilir miyim? Her kafadan ses çıkıyor. Acilen yanıtlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

hicran

ALES Soru Editörü
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] Hocam ben X Üniversitesi Y Fakültesinde A Anabilimdalında 6 aydır doktora yapıyorum. Son öyp yerleştirmelerinde de yine X Üniversitesi Y Fakültesi B Anabilimdalına yerleştim. Şimdi aynı üniversitede iki farklı anabilimdalında iki doktoraya da devam edebilir miyim? Her kafadan ses çıkıyor. Acilen yanıtlarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Aynı anda iki yüksek lisans veya iki doktora yapabilirsiniz ve hatta bunların ikisi de aynı alanda olabilir. Ama bizim enstitü "Aynı enstitüde iki farklı programa kaydolamazsınız" demişti. Enstitünüz ile görüşmeniz sağlıklı olur.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Ben de bu dönem kendi dalımda doktoraya kabul edildim, bunun yanında farklı bir alanda yüksek lisans için hak kazandım. Yine harç ödemek durumda mıyım?

A

Akademik Forum

Guest
Ya arkadaşlar ben 2014'ün bahar döneminde bir üniversitenin lisansüstü bölümüne kaydoldum aynı sene güz döneminden başka bir üniversitenin lisansüstü bölümüne kaydoldum. Şuan 2015 güz dönemi için de borç görünmekte. ve yeni dönem için de borç gözükmekte. ilk kaydolduğum üniversiteyi arayıp posta ile başvuruda bulunsam siler misiniz dedim silemeyiz dediler kendin gelip bazı bölümlere imzalatman lazım dediler. ikinci kaydolduğum üniversite ise eğer sildirirseniz bu dönem borcu kalır sadece dediler benim 3 sene olmadığı halde! ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

A

Akademik Forum

Guest
Ya arkadaşlar ben 2014'ün bahar döneminde bir üniversitenin lisansüstü bölümüne kaydoldum aynı sene güz döneminden başka bir üniversitenin lisansüstü bölümüne kaydoldum. Şuan 2015 güz dönemi için de borç görünmekte. ve yeni dönem için de borç gözükmekte. ilk kaydolduğum üniversiteyi arayıp posta ile başvuruda bulunsam siler misiniz dedim silemeyiz dediler kendin gelip bazı bölümlere imzalatman lazım dediler. ikinci kaydolduğum üniversite ise eğer sildirirseniz bu dönem borcu kalır sadece dediler benim 3 sene olmadığı halde! ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz?

A

Akademik Forum

Guest
Başlıkla alakalı değil ama birkaç sorum var bahar dönemi yüksek lisans kazandım.seminer ve tez dersleri ilk dönemde mi seçiliyor.bir de en az kaç akts ders almalıyım

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar Ben A üniversitesinde X anabilim dalında yüksek lisans yapıyorum. bu donem itibariyle B üniversitesi X anabilim dalını kazandım. ikisine aynı anda devam etmeme bir engel var mıdır?

Burak B

Öğrenci
Aynı anda iki YL

Merhabalar. Bu konuda forumdaki mesajları okumuş olmama rağmen sanırım bir karışıklık söz konusu. Naçizane ben de kafama takılanı sormak istedim. Hacettepe üniversitesinde yüksek lisansa kayıtlı iken ÖYP ile başka bir okula yerleştim. Bu okulda YL olmaması sebebiyle tekrar tercih yapıp bir başka okula yerleştim, eğitimime burada devam etmek istiyorum. Kayıtlı olduğum iki yüksek lisans programı birbirinin tamamen aynısı. Bu durumda yeni kayıt olduğum enstitü benden harç talep etti. Fakat ilgili bankanın sistemine öğrenci numaramı girdiğimde borcumun bulunmadığı yazmakta. Harç talep edilmiş olsa da yatıramıyorum. Süre dolduktan sonra bir sıkıntı ile karşılaşmam olası mıdır?

mystry

Öğrenci
Aynı anda iki yüksek lisans veya iki doktora yapabilirsiniz ve hatta bunların ikisi de aynı alanda olabilir. Ama bizim enstitü "Aynı enstitüde iki farklı programa kaydolamazsınız" demişti. Enstitünüz ile görüşmeniz sağlıklı olur.
merhaba size birşey sorabilirmiyim anladigim kadari ile son deisiklikle ayni anda 2 yuksek lisans kalkti yada inş ben yanlis anlamisimdir sizin bir bilginiz var mi.kalktimi ?

M

MSCUCU

Guest
mezun olunan bölümden farklı bölümde yüksek lisans

ben yüksek lisans hakkında çok az bilgiye sahibim. Şuan okul öncesi bölümünde okumaktayım ve mezun olduğumda mesela maden teknikerliği bölümünde yüksek lisans yapıp meslek yüksek okulunda öğretim üysei olmak gibi bir olay var mı cidden bilmediğim için soruyorum çok saçma bir soru soru olabilir kusura bakmayın.