Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocalarım merhabalar. Sorum çok acil yardımlarınız için teşekkür ederim. Ben x üniversitesi'nde lisans, y üniversitesi'nde yüksek lisans, z üniversitesi'nde araştırma görevlisiyim. Yüksek lisans için ders kaydımı dün yapmıştım fakat danışmanım onaylamadı ve bugün tekrar kayıt yapmak için girdiğimde katkı payını ödemediğim için kayıt yapamadım. Enstitüyü aradığımda katkı payı ödemelerini dün güncellediklerini o nedenle ödemek zorunda olduğumu söylediler.
Asıl sorum şu: Bakanlar kurulu kararına baktığımda bir yükseköğretim kurumunda çalışanlar için 11. madde geçerli değildir diyor. Yani bu durumda benim harç ödememem gerekmiyor mu? Ders kaydımın son günü bugün.
Bakanlar kurulu kararını ve araştırma görevlisi olduğunuza dair resmi belgeyi dilekçenize eklerseniz sizden harç ücreti almazlar. 11. Maddenin tüm fıkralarından muaf oluyorsunuz.

pelinn

Öğrenci
merhaba acil bir sorum olacaktı. 2 üniversite yüksek lisansa kayıtlıyım.Birinde tez dönemindeyim 4.cü dönemindeyim(ders dönemlerinden kaldığım ders yok) ,diğerinde ise tez dönemine yeni geçtim (3.cü dönemdeyim) fakat ders döneminden(1.ci ve 2.ci ders döneminden) kaldığım dersler var.
Şimdi ben iki üniversite de tez döneminde olduüum için kayıt yenilesem 2.ci ünivetsitede harç mı isticekler??? (çünkü birinde kaldığım dersler var.

landon

Öğrenci
Bakanlar kurulu kararını ve araştırma görevlisi olduğunuza dair resmi belgeyi dilekçenize eklerseniz sizden harç ücreti almazlar. 11. Maddenin tüm fıkralarından muaf oluyorsunuz.

Nazmi hocam ben de universitede uzmanım, ben de aynı üniversitede 2 farklı yuksek lisans programına kayıtlıyım. Ben de bakanlar kurulu kararı ve uzman olduguma dair belgeyi dilekçeye eklersem harç ücreti benden de almazlar değil mi? Bir de hangi bakanlar kurulu kararı onu da soyler misiniz? Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
ben de bu dönem 2 tezli yüksek lisansa kaydoldum ve önceden AÖF teki bir bölüme de kaydolmuştum,AÖF öğrenciliğim de devam ediyor. iki tezli yüksek lisansta da harç ödemesi 0 TL görünmekte. öğrenci işleriyle görüştüm daha öğrenim ücreti sisteme yansımamıştır dediler ancak tarihleri kaçırırsam öğrencilik kaydımda,derse devam ya da sınava girişlerde problem olur mu? Daha sonra dönem tekrarı gibi bir durum söz konusu olur mu?

- - - Güncellendi - - -

ikinci yükseklisans için karşınıza çıkan harç miktarlarını paylaşabilir misiniz arkadaşlar ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ben de bu dönem 2 tezli yüksek lisansa kaydoldum ve önceden AÖF teki bir bölüme de kaydolmuştum,AÖF öğrenciliğim de devam ediyor. iki tezli yüksek lisansta da harç ödemesi 0 TL görünmekte. öğrenci işleriyle görüştüm daha öğrenim ücreti sisteme yansımamıştır dediler ancak tarihleri kaçırırsam öğrencilik kaydımda,derse devam ya da sınava girişlerde problem olur mu? Daha sonra dönem tekrarı gibi bir durum söz konusu olur mu?

- - - Güncellendi - - -

ikinci yükseklisans için karşınıza çıkan harç miktarlarını paylaşabilir misiniz arkadaşlar ?

129 tl....

A

Akademik Forum

Guest

Bu ücret doktora içinde geçerli mi

- - - Güncellendi - - -

Yüksek lisans da bir dersin açılması için o dersi kaç kişinin alması gerekiyor böyle bir sınır var mi arkadaşlar bilgisi olan var mı?

- - - Güncellendi - - -

bir devlet ünisine yl kaydımı yaptırdım, şimdi de vakıf ünisine burslu olarak kayıt yaptırmak istiyorum harç ödemem gerekir mi acaba?

ressam

Öğrenci
Miktarın yansıtılmadığı üniversitelere şaşırıyorum bu pazartesi kayıt yenileme olduğu halde bizimki anında geçen yansıtmış tutarı kaçırmazlar zaten bu fırsatı.. :mad: Buna karşı çıkmak mümkün değil mi resmen ceza bu ücretsiz okumak için başka milliyetemi geçmemiz lazım anladınız siz onu..hayret birşey ya kime mail atmalıyız iki yerde okumaya hak kazandık diye cezalandırılmamızı kime şikayet edeceğiz?!Tepeden inme gelmesi de ayrı birşey kimisi ucu ucuna aylık parasını ayarlıyor harcamalarına ..

A

Akademik Forum

Guest
İki farklı üniv sosyal bilimlerde yuksek lisans ve doktora

Türkiyede bir üniversitede sosyalbilimlerde yüksek lisans yaparken, daha önce aldığım (2005'te) tezsiz yüksek lisansla trde baska bir üniversitede sosyal bilimlerde doktoraya basvurabiliyor ve kabul edilirsem ikisine de devam edebiliyor muyum? Tesekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Ders kayıtları esnasında sistem herhangi bir uyarı vermiyor hocam. Nereye, ne diye yatıracağız bu harcı?
Hocam uyarı vermiyorsa yatırmadan devam edin :)
Türkiyede bir üniversitede sosyalbilimlerde yüksek lisans yaparken, daha önce aldığım (2005'te) tezsiz yüksek lisansla trde baska bir üniversitede sosyal bilimlerde doktoraya basvurabiliyor ve kabul edilirsem ikisine de devam edebiliyor muyum? Tesekkürler
6/2/2013 tarihinden önce tezsiz yüksek lisans programramına başvuru yaptıysanız evet dediklerinizi yapabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
ben de yeni öğrendim. 2. yüksek lisans için harç ödemeniz lazımmış.

peki ödemezsek ne olur?

okuldan kaydımız silinmez herhalde ama ders kaydı yenilerken ya da kaydımızı sildirirken geçmiş dönem harç borcu çıkartırlar mı bize?

A

Akademik Forum

Guest
bana da mesaj geldi. bu dönem ödeyip gelecek dönem ise diğer üniversiteden kaydı sildirmeyi düşünüyorum.

Emre Bodur

Öğrenci
merhaba sakarya üniversitesinde bilg mühendisliği okuyorum (1.öğretim) aynı zamanda abant izzet baysal üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum (tezli 1.öğretim) malum karar yüzünden harç borcu ödeyeceğim görünüyor. ancak merak ettiğim lisans eğitimini dondursam yine de harç ödermiyim. kaydımı sildirmek istemiyorum. bilgilendirirseniz sevinirim. iyi geceler. (Yüksek lisans har. ücreti ne kadardır?)

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Iyi aksamlarsorumla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim. İki bölümde yüksek lisans yapıyorum ve birisinden sadece ders aldım bu dönem. Ve diğer bölüme devam edemiyorum. Ders almadığım bölümün harcı çıktı ve yatırmayı. Bu yatirmadigim bölüm şu anda yüksek lisans yaptığım ve ders aldığım bölümü etkiler mi? İkisi de aynı fakültede ve devam ettiğim bölümden 4 ders alıyorum. Bu aldığım dersler silinir mi? Enstitü ile ilk konuştuğumda harcı yatirmadigim bölüm için sadece ogrencilik haklarından yararlanamayacagimi söylemişlerdi. Lütfen yardımcı olun çok tesekkurler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba sakarya üniversitesinde bilg mühendisliği okuyorum (1.öğretim) aynı zamanda abant izzet baysal üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum (tezli 1.öğretim) malum karar yüzünden harç borcu ödeyeceğim görünüyor. ancak merak ettiğim lisans eğitimini dondursam yine de harç ödermiyim. kaydımı sildirmek istemiyorum. bilgilendirirseniz sevinirim. iyi geceler. (Yüksek lisans har. ücreti ne kadardır?)
Dondursanız da ödüyorsunuz maalesef. 129 tl ücreti var.
Iyi aksamlarsorumla ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim. İki bölümde yüksek lisans yapıyorum ve birisinden sadece ders aldım bu dönem. Ve diğer bölüme devam edemiyorum. Ders almadığım bölümün harcı çıktı ve yatırmayı. Bu yatirmadigim bölüm şu anda yüksek lisans yaptığım ve ders aldığım bölümü etkiler mi? İkisi de aynı fakültede ve devam ettiğim bölümden 4 ders alıyorum. Bu aldığım dersler silinir mi? Enstitü ile ilk konuştuğumda harcı yatirmadigim bölüm için sadece ogrencilik haklarından yararlanamayacagimi söylemişlerdi. Lütfen yardımcı olun çok tesekkurler
Dersleriniz ve kayıt hakkınız silinmez sadece dedikleri gibi öğrencilik haklarından yararlanamazsınız o kadar.

A

Akademik Forum

Guest

Dersleriniz ve kayıt hakkınız silinmez sadece dedikleri gibi öğrencilik haklarından yararlanamazsınız o kadar.

Hocam,

Ben tezsiz yuksek lisans yapıyorum, bahar döneminde başka bir unide başka bir alanda tezli yuksek lisans yapacağım. Üniversitenin 'nde üniversitede kayitlisiniz' duy sorun çıkarma durumu olabilir mi? Ya da sistemde başka bir üniversitede kayıtlı olduğumuzu görebilirler mi? Şimdi Istanbul Universitesi'nde tezsiz yuksek lisanstayim, ikinci dönem Bogazici'ne basvurucam ama kayıtta sorun çıkar diye korkuyorum.

- - - Güncellendi - - -

Hocam,

Ben tezsiz yuksek lisans yapıyorum, bahar döneminde başka bir unide başka bir alanda tezli yuksek lisans yapacağım. Üniversitenin 'nde üniversitede kayitlisiniz' duy sorun çıkarma durumu olabilir mi? Ya da sistemde başka bir üniversitede kayıtlı olduğumuzu görebilirler mi? Şimdi Istanbul Universitesi'nde tezsiz yuksek lisanstayim, ikinci dönem Bogazici'ne basvurucam ama kayıtta sorun çıkar diye korkuyorum.

- - - Güncellendi - - -

Hocam,

Cep telefonundan yazdığım için bazı kelimeleri yazamamisim, ozur diliyorum. Düzelterek tekrar yaziyorum:

Hocam,

Ben tezsiz yuksek lisans yapıyorum, bahar döneminde başka bir unide başka bir alanda tezli yuksek lisans yapacağım. Üniversitenin 'baska bir üniversitede kayitlisiniz' diye sorun çıkarma durumu olabilir mi? Ya da sistemde başka bir üniversitede kayıtlı olduğumuzu görebilirler mi? Şimdi Istanbul Universitesi'nde tezsiz yuksek lisanstayim, ikinci dönem Bogazici'ne basvurucam ama kayıtta sorun çıkar diye korkuyorum.

Belize

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Bahar dönemi yüksek lisans için iki farklı üniversiteye başvuracağım.Birinin kesin kayıt tarihlerinden sonra diğerinin mülakat sonuçları açıklanıyor.Durum şu ki ben boşta kalmak istemiyorum ama gönlümde de geç açıklanacak olan üniversitede yüksek lisans yapmak var.Ben şimdi sonuçları erken açıklanan üniversiteye kesin kayıt yaptırdıktan sonra diğer üniversiteye de kabul aldığımı öğrenirsem, bu diğer üniversiteye sorunsuz kaydımı yapabiliyor muyum?Ayrıca o önceki üniversiteden kaydımı hemen sildirmem mümkün mü?Zorluk çıkarırlar mı daha yeni kaydoldun şimdi niye çıkıyorsun diye?
Cevaplarsanız sevinirim