Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Dondursanız da ödüyorsunuz maalesef. 129 tl ücreti var.

Dersleriniz ve kayıt hakkınız silinmez sadece dedikleri gibi öğrencilik haklarından yararlanamazsınız o kadar.

Nazmi hocam benim şu an iki ayrı üniversitede yüksek lisansım var , öyp atamasında ikisi içinde tercihte bulunabiliyorum değil mi , yoksa birini mi seçmek zorundayım ?

Bir de birinde derslere gitmiyorum olurda o ana bilim dalında atamam olursa yüksek lisansa yeniden başka bir üniversitede başlayabilirmiyim , bu yeniden başlama 3 yıllık süremi sıfırlarmı ?

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam benim şu an iki ayrı üniversitede yüksek lisansım var , öyp atamasında ikisi içinde tercihte bulunabiliyorum değil mi , yoksa birini mi seçmek zorundayım ?

Bir de birinde derslere gitmiyorum olurda o ana bilim dalında atamam olursa yüksek lisansa yeniden başka bir üniversitede başlayabilirmiyim , bu yeniden başlama 3 yıllık süremi sıfırlarmı ?

editörlerden müsait olup cevap verebilecek olan var mı ? [MENTION=69101]Ink Bottle[/MENTION] [MENTION=8148]Gamze[/MENTION] [MENTION=52046]47[/MENTION] [MENTION=22501]srcnyldz[/MENTION] [MENTION=7087]Mr December[/MENTION]

Son düzenleme:

Merve

Baş Editör
[MENTION=70469]demircan_053[/MENTION] şartları sağladığınız sürece ikisinden de tercih yapabilirsiniz. Yeniden başlama durumu üniversiteye bağlı. Baştan başlarsanız 3 yılınız olur.

gri

Öğrenci
Devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olanlar, iki üniversitede yüksek lisans kaydı varsa, ikinci üniversite için gereken harç miktarını ödüyor mu arkadaşlar, bilen var mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Devlet üniversitesinde araştırma görevlisi olanlar, iki üniversitede yüksek lisans kaydı varsa, ikinci üniversite için gereken harç miktarını ödüyor mu arkadaşlar, bilen var mı?
Hayır ödemiyor, benim de 2 tane kaydım var sistemde arş. gör. olarak göründüğümüz için ödemiyoruz. Sizin kaydınız yoksa diğer üni.ye ar. gör. olduğunuza dair yazıyı götürün onlar da almazlar harcı.

ecz.

Öğrenci
Öypli araştırma görevlisiyim. Aynı ilde başka bir üniversitede farklı bir anabilim dalında yükseklisans yapmak istiyorum. Bölüm başkanı ya da herhangi bir birimden onay ya da izin almam gerekiyor mu?

dutxuri

Araştırma Görevlisi

Belki araştırma görevlisi olduğunuz için ödemiyorsunuz.
Ama okutman bir arkadaşım iki yerde kaydı olduğu için harç geldi ve ödedi :)

A

Akademik Forum

Guest
hocam halihazırda bir yüksek lisans programına kayıtlıyım. öyp denemeyi düşünüyorum. öyp ile tercih edeceğim üniversitelerde yüksek lisans programı yok.bu durumda mevcut yüksek lisansımdaki tez aşamasına devam edip ayrıca başka bir okulda 2.yüksek lisans yapabilir miyim?

kerem55

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba benim askerlikle ilgili sorunum var 1 yuksek birde butunlesik doktoraya kayıtlıyım. gazi üniversitesi yuksek lisans tecilim 10 ocakta bitiyor. bu tarihten sonra yuksek lisanstan kaydımı sildirmeksizin eskisehir osmangazi universitesinden doktora tecili isteyebilir miyim? illaki yuksek kaydını sildirmek zorundamıyım. Askerlik mevzuatından anlayan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam

Davutt

Öğrenci
slm hocam.ben 2011 eylül ayında yüksek lisansa başladım.suan tez asamasındayım.2014 şubat gibi yeğenimi kışlada ziyarete gittim kimlğimi verince yoklama kaçağı olduğum söylendi.enstitüden öğrenci belgsiyle askerlik şubesine gittim.bana kağıt verdiler.15 mayıs 2015 celp dönemi yazıyordu yada 5 mayıs. geçen gün otelde kaldım polis memurları geldi tutanak imzalattılar 15 gün içinde askerlik şubesine gitmem gerektiğini söylediler. bugün okuldan öğrenci belgesi aldım.askerlik şubesinden tekrar tecil işlemi olur mu? yada nasıl yapmam gerekiyor. evliyim 15 aylık çocuğum var maddi manevi hazır değilim. %45 engelli raporu olan annem yanımda kalıyor.bir kardeşim üni 2. sınıfta okuyor başka şehirde. başka kimsem yok. şuan için askerliğe gidemem. ve kpss ye hazırlanıyorum.yarın bir gün memurluk kazanırsam sorun olurmu??? lütfen cvp. kusura bakmayın çok sordum acil yardım lütfen.teşekkür ederim

Moderatör tarafında düzenlendi:

merveg35

Öğrenci
Bayesian Forecasting

Arkadaslar merhaba,
Bir calismam icin bayesian forecasting kullanmam gerekiyor. Tam olarak ne olduğunu bilen istatistikci ya da endustri muhendisi arkadaslar anlatabilir mi ?

Hocam yüksek lisans tez aşamasına gececegim bunun yaninda seminer dersim ve 1 zorunlu dersim kaldi.yani 2.yariyilim bitti yuksekte.başka üniversitenin doktora programına kabul edilme şansım olur mu ?yani yüksek lisans diplomam yok henüz. Bu durumdaki arkadaşlar süreç nasıl olur bilgi verebilir misiniz .

Son düzenleme:

Kirbasoglu1

Öğrenci
[MENTION=2365]Merve[/MENTION] hocam size kisa bir sorun olacakti,ben sosyal bilimlerden mezunum ve fen bilimlerinde YL yapacagim insAllah. Fakat kendi bolumumde de YL yapma istegim var. İki farkli enstitu kapsaminda acilan programlarda YL yapabiliyor muyum? Tesekkurler.

jakoben62

Öğrenci
merhaba hocalarım acil bir konuyu danışcaktım. ben iki yüksek lisansa kayıt oldum ama ilk dönem bir harç görünmedi. ancak bu dönem için çıkarsa diğer üniversitedeki kaydı silersem , bir daha harç sorunu olmaz değil mi_?

- - - Güncellendi - - -

merhaba hocalarım acil bir konuyu danışcaktım. ben iki yüksek lisansa kayıt oldum ama ilk dönem bir harç görünmedi. ancak bu dönem için çıkarsa diğer üniversitedeki kaydı silersem , bir daha harç sorunu olmaz değil mi_?...

Yüksek lisansa kayıtlı bulunduğun kurumda ilk üç yıl harç ödemezsin ama üçüncü yılı geçtiğin takdirde harç ödemeye başlarsın bu devlet üniversitelerindeki bütün yüksek lisans programları için geçerlidir
Aynı anda iki yüksek lisans yapmanız durumu etkilemez çünkü aynı anda iki yüksek lisans yapabilme hakkına sahipsiniz,

Son düzenleme:

jakoben62

Öğrenci
hocam aynı anda iki yüksek lisans yapınca harç ödememiz gerekiyormuş gibi birşey duydum o sebeple sordum... şimdi harç gibi bir durum var mı yok mu?

- - - Güncellendi - - -

Hocam kusra bakmayın net bir cevap alabilir miyim *?

- - - Güncellendi - - -

Hayır ödemiyor, benim de 2 tane kaydım var sistemde arş. gör. olarak göründüğümüz için ödemiyoruz. Sizin kaydınız yoksa diğer üni.ye ar. gör. olduğunuza dair yazıyı götürün onlar da almazlar harcı.

merhaba hocalarım acil bir konuyu danışcaktım. ben iki ayrı üniversitede güz döneminde yüksek lisansa kayıt oldum ama ilk dönem bir harç görünmedi. Harç alınıyor mu alınmıyor mu ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam aynı anda iki yüksek lisans yapınca harç ödememiz gerekiyormuş gibi birşey duydum o sebeple sordum... şimdi harç gibi bir durum var mı yok mu?

- - - Güncellendi - - -

Hocam kusra bakmayın net bir cevap alabilir miyim *?

- - - Güncellendi - - -

merhaba hocalarım acil bir konuyu danışcaktım. ben iki ayrı üniversitede güz döneminde yüksek lisansa kayıt oldum ama ilk dönem bir harç görünmedi. Harç alınıyor mu alınmıyor mu ?
Merhaba, sisteme yansıdıktan sonra kesinlikle isteyeceklerdir, YÖKSİS'e bir dönem sonra yansıyabilir.

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Sadece yüksek lisans, doktora da değil önlisans ve lisansta da katkı payları geri geldi arkadaşlar. İkinci bir programa kayıt olanlar katkı payı ödemek zorunda.

Enstitü'den aldığım bilgiye göre katkı payı borcu olsa bile kayıt silinirken borç da siliniyor. O yüzden boşuna para ödememek için kayıtları sildirmekte yarar var. Kayıt sildirmek için de okullara gitmeye gerek yokmuş, dilekçeyi postalayarak da yapılabiliyormuş.