Aynı Anda İki Yüksek Lisans veya Doktora Programı Okumak

Codexia

Öğrenci
Aynı anda hem lisans hem yüksek lisans yapabilmenin önünde engel yoktu zaten, ben halihazırda 2009 lisans, 2010 y.lisans girişliyim. Aynı üni.de olmasına rağmen hiçbir soru ya da sorunla karşılaşmadım. Aynı anda iki yüksek lisans, lisans vs olmasının önünün açılması güzel. Zira yan dal, çift ana dal vs benzer mantık neticede.

Sadece Abant'a yazı gönderilmiş, bizim üni kabul etmiyor ne yapalım diyen arkadaşlar. Böyle birşeyin olması söz konusu değil, yök yeni bir uygulama başlattı ise eşitlik ilkesi gereğince bütün üni.lerin bu uygulamaya geçmeleri mecburidir. Eşitlik sizlerin anayasal hakkınızdır. Şayet aksi bir uygulama ile karşılaşırsanız ret cevabını yazılı vermelerini talep edin. Bu bile onları caydırmayı sağlar Zira kurumlar yazılı cevap ile kendilerini bağlamak istemezler.

doula

Öğrenci
öypliyim 65 üstü dil puanım var. Kadrom Erzurum'da ebelikte araştırma görevlisiyim. Ebelik için açılmış üç öyp yükseklisansı açılmış. Benim puanlarım ales 75,580 üds 68.75 okul puanı 91.83 kazanma şansım yüzde kaçtır.

afac

Öğrenci
Erkek adaylar için pek bi şey ifade etmiyor aslında aynı anda yüksek, doktora, lisans falan askerlik yapmadıysa tabi aday...

fizikci_88

Öğrenci
evet bende bunun cevabını istiyorum. Bende yüksek lisansımın tez aşamasındayım. Ben bu arada bir başka programda yüksek lisans veya doktora programına başvurabilecek miyim yani?

Aynı anda hem lisans hem yüksek lisans yapabilmenin önünde engel yoktu zaten, ben halihazırda 2009 lisans, 2010 y.lisans girişliyim. Aynı üni.de olmasına rağmen hiçbir soru ya da sorunla karşılaşmadım. Aynı anda iki yüksek lisans, lisans vs olmasının önünün açılması güzel. Zira yan dal, çift ana dal vs benzer mantık neticede.

Sadece Abant'a yazı gönderilmiş, bizim üni kabul etmiyor ne yapalım diyen arkadaşlar. Böyle birşeyin olması söz konusu değil, yök yeni bir uygulama başlattı ise eşitlik ilkesi gereğince bütün üni.lerin bu uygulamaya geçmeleri mecburidir. Eşitlik sizlerin anayasal hakkınızdır. Şayet aksi bir uygulama ile karşılaşırsanız ret cevabını yazılı vermelerini talep edin. Bu bile onları caydırmayı sağlar Zira kurumlar yazılı cevap ile kendilerini bağlamak istemezler.

hiç bir üniversiteden lisans mezunu değilsiniz diyelim ve 2009 yılında lisansa 2010 yılında (yani daha lisansta 2.sınıfta olmanıza rağmen) yüksek lisansa başladınız öyle mi? doğru mu anlamışım?

Bu nasıl mümkün olabilir, önünde nasıl engel olmaz anlayamadım, yüksek lisans başvurularında ilgili bölümün lisans mezunu olmak yazar. ( bu ibare sizin başvurularınızda geçmiyorsa farklı bir durum). açabilirseniz sevinirim.

deepblue33

Öğrenci
hocam şimdi beni bağışlayın sorum garip gelebilir : ben mühendislik okuyorum. ve kendi dalımda yüksek lisans yapıyorum. şimdi ben tıp fakültesinde herhangi bir anabilim dalında uzmanlık okuyabilir miyim, yüksek lisans yapabilir miyim?

emrebasci

Kısıtlanmış Üyelik
hocam şimdi beni bağışlayın sorum garip gelebilir : ben mühendislik okuyorum. ve kendi dalımda yüksek lisans yapıyorum. şimdi ben tıp fakültesinde herhangi bir anabilim dalında uzmanlık okuyabilir miyim, yüksek lisans yapabilir miyim?

Saglik bilimleri enstitulerinde biyomuhendislik gibi tip ve muhendisligin arasinda olan bolumler var. Sanirim onlara basvurabilirsiniz ama tip doktorlugundan bahsediyorsaniz gercekten garip bir soru olmus. :distant:

canbey

Öğrenci
İyi günler ben de aynı doğrultuda ama biraz farklı yönü olan bir soru soracağım:
ÖYP ile yerleştiğim üniversitenin daha önce farklı bir fakülte ve dolayısıyla farklı bir ana bilim dalında doktorayı kazandım. Aynı zamanda ÖYP ile atandığım alanda da doktorayı aynı üniversiteden alacaksam aynı üniversitenin iki farklı bölümünde doktoraya devam etme şansım varmı?
Cevplayanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

mynet

Doçent
İyi günler ben de aynı doğrultuda ama biraz farklı yönü olan bir soru soracağım:
ÖYP ile yerleştiğim üniversitenin daha önce farklı bir fakülte ve dolayısıyla farklı bir ana bilim dalında doktorayı kazandım. Aynı zamanda ÖYP ile atandığım alanda da doktorayı aynı üniversiteden alacaksam aynı üniversitenin iki farklı bölümünde doktoraya devam etme şansım varmı?

YÖK'ün "üniversite bazında 1 doktora olur" tarzı bir kuralı yok benim bildiğimkadarıyla ama üniversiteler bu tür durumlara çok sıcak bakmıyor olabilir.

emrebasci

Kısıtlanmış Üyelik

Kimi universiteler izin veriyor. Ikinci doktora egitiminin sizi daha fazla gelistirecegi savindan yola cikarak daha rahat ikna edebilirsiniz.

K

KaRaKaLp

Guest
Sormak istediğim bir şey var. Aynı alanda iki farklı üniversitede yüksek lisans kaydı yaptırabiliyor muyuz? Ben araştırma görevliliğine başvurabilmek için daha erken sonuçlanan bir programa başvurdum ve kaydoldum. Ama asıl istediğim okuldaki yüksek lisans sonuçları sonra belli oluyor. Araştırma görevliliğini kazanamazsam asıl istediğim yerde devam etmek istiyorum. Herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır ilk mesajdaki kararı okuduysanız görebilirsiniz sorun yok. Alan önemli değil aynı olsa da olur.

collin

Öğrenci
Nazmi Hocam, benim aynı alanda doktorayla ilgili bir sorum var. Sorunumu şöyle özetleyeyim: ben 2011 yılında itü'ye 35. maddeyle görevlendirilmiş öyp asistanıyım (yök kontejanıyla). öyp'yi kazanmadan önce Yıldız 'da aynı anabilim dalında doktorayı bireysel olarak kazanmış ancak ailevi nedenler nedeniyle kayıdımı sildirmiştim (15 gün kadar kayıtlı kaldım). Bu yaz tekrar düzenlenen af kapsamında Yıldız'a tekrar kaydımı yaptırdım. Yani bu hafta itibariyle hem itü hem de yıldız da aynı anabilim dalında doktora kaydım var. Ancak ders saydırma konusunda problem yaşıyorum. Enstitü sekreteri İtü' den kayıt sildirme belgesi getirmeden İTÜ de aldığım dersleri saydırmak için vereceğim dilekçemi kabul etmeyeceğini söyledi. Ama benim İTÜ'den şu an kaydımı sildiremem çünkü 35 ile görevlendirilmiş öyp asistanıyım. Bu arada İTÜ de derslerimi bitirdim. Yıldız da ise hiç ders almadım. Forumda sizin ortak derslerin diğer lisansüstünde programda saydırılabileceği ile ilgili yorumunuzu okumuştum.

Hocam ben itü de aldığım dersleri Yıldız da nasıl saydırabilirim? Bölüm başkanı "bölümde görüşülüp duruma göre ben derslerini sayarım" diyor ancak Enstitü sekreteri "bölüm saysa da biz kabul etmeyiz, başka üniversitelerde böyle birşey yapılıyorsa ya onlar ya biz yanlış yapıyoruzdur, böyle birşey varsa ispatlayın" diyor. Hocam özetle ben gerçekten İTü de aldığım derslerin hiçbirini Yıldız da saydıramaz mıyım? Eğer saydırabiliyorsam buna nasıl emsal gösteririm?