TOEIC ile ben ödeneğimi aldım, hiç bir zorluk çıkartmadılar sizin okulunuzla ilgili bir durummuş YÖK hiç bir sorun çıkartmadı ki o durumla bu durum farklı burda ÖSYM duyurusunu yaptı kabul edilecek diye hala insanlar kabul edilecek mi diye soruyor aynı şey olmadığı zaten görüyoruz bence paranoyaklığa gerek yok. Bir daha IELTS gelir mi bilmiyorum ama puanları alanların hakkı 2 yıl boyunca saklanacak onu iyi biliyorum.
Hocam karşılıklı olarak atışmak gibi olmasın ama siz okulum ile ilgili bir sorun olduğu tespitini nasıl yaptınız?
Ben Ankara'da oturuyorum. Ödeneklerin aktarıldığı dönemde sürekli olarak üniversite ve ÖSYM ile yüz yüze görüştüm.
ÖSYM de çalışan arkadaşlar TOEIC ile ödenek alan kimse yok dediler ve benim de bu sebepten dolayı ödeneğimi üniversiteye aktarmadılar. Ben şunu da sordum ÖSYM'ye "Benim üniversitem TOEIC yerine size karşılığı olan KPDS ya da YDS neyse onu direk vermiş olsaydı puan olarak, ödeneği aktaracak mıydınız diye?" Öle bir şey olamaz, biz burada belgeleri kontrol ediyoruz dediler.
Peki şimdi soruyorum, sınav iptallerini falan geçtim. Siz nasıl ödenek aldınız da ÖSYM sorun çıkarmadı? Bana özelden bilgilerinizi yazın ben de Nazmi hoca almış bana da ödeneğimi aktarın diyeceğim çünkü bu durumda?
Ayrıca paranoyaklık bir durum söz konusu değil. IELTS kaldırılacağını tahmin edebiliyor muydunuz?
Bu bir paranoyaklık değil, insanları üzme çabası da değil, TOEIC için bu sıkıntılar yaşandı, IELTS için de yaşanmaması adına daha fazla bir çoğunluk adına birlik olun demek istiyorum.