IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı

bigthunder

Doçent
Konu hakkında bazı şeyler yazılıyor bu sınav hakkında itirazlar ve bazı usulsüzlük vs olduğu için kaldırıldığı söyleniyor ösym ilerleyen günlerde konuya açıklık getirecektir

hasan444

Öğrenci
Tek usulsüzlük osym nin bu sınavı hazmedememesi. 3 defa bu sınava girdim kaşımı bile oynatamadim. Ne usulsuzlugunden bahsedebilirlerki. Bahane bulmaya çalışma çabaları. Ayrıca elinde dilekçe örneği olan arkadaşlar paylasabilirlermi hemen mail atalim.

arche.hulya

Öğrenci
arkadaslar lutfen bırlık olalım hepımızın amacı bellı bırlıkte hareket edıp dava ve dılekce yolnd gidelim 1 sene ingitere yasadım ama yds sacmalıgını hala kafam almıyor yds ingilizce ölcüdü sayılmamalı.

bigthunder

Doçent
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/01/29/paralel-sicrama-tahtasi-tubitak

konu ilginç geldi

2- YABANCI DİL SINAVLARINDA ÖSYM'YE BY-PASS: ÖSYM'nin düzenlediği yabancı dil sınavlarında başarılı olamayanlar için "IELTS" sınavı kullanılmaya başlandı. İddialara göre; İngiltere merkezli yabancı dil seviye tespitinde Mevlana, Melikşah, Turgut Özal ve Koza-İpek Üniversiteleri de sınav merkezi olarak hizmet veriyor. Paralel yapıya yakın akademisyen adayları bu üniversitelerde IELTS sınavlarına giriyor. ÖSYM'nin Yabancı Dil Sınavı'ndan 30-40 gibi düşük puan alan bazı adayların bu sınavlardan yüksek puanı aldıkları anlaşıldı.

hasan444

Öğrenci
Sinav sonuç belgesi üzerinde yazmıyor evet. Fakat ielts online başvuru yaparken 4. Sayfanin pdf formatini bilgisayara kaydediyoruz sonuc olarak, bunun bir kopyası British Council'da varmidir acaba.