IELTS Sınavı Hakkında Sorular

Cashmere

Araştırma Görevlisi
General'in readingi, Academic'in writingi kolaydır hocam, gerisi aynı zaten. Grafik tablo yorumlamakta bir şey yok, önünüze hazır geliyor zaten, siz sadece değişiklikleri yazıyorsunuz. İnternette bolca örnek var. Reading konusunda da eğer akademik dile alışkınsanız o da kolay gelecektir ama değilseniz General'e yönelmenizi öneririm.

sidneh ben academik modülden başvurdum, writing için örnekleri incelemekten başka yapılacak bişey var mı?
reading için zorlanmam diyodum ama yanıldım denemeleri çözünce :grey:

sidneh

Profesör
Writingleri okumaktan başka yapılacak pek bir şey yok bence.

Reading için de Cambridge'in IELTS 8 kitabını öneririm, benim baya işime yaramıştı.

bigthunder

Doçent
hocam 7 aralıkta eılts girsek 20 aralıkta sonuç gelecek aralıktaki öyp ataması tarihlerini tam bilmiyorum kullanabilir misin kadrolar belli iken yada tercihler 3 gün mesela 2. gününde puanım geldi hemen girsem bir sorun olur mu öyp de?

tiyatro

Öğrenci
Herkese merhaba. YDS sonucum 63.75. 65'i geçemedim ve ielts'e hazırlanmaya karar verdim. Writing ve speaking kısımlarına nasıl hazırlanmalıyım sizce elimde cambridge 8 var oradan deneme çözeceğim ama ilk etapta nasıl bir yol izleyeyim onun dışında yardımcı olur musunuz acaba?

sidneh

Profesör
Writing için ielts-exam.net'teki writing örneklerini analiz edin hocam, inceleyebildiğiniz kadar çok inceleyin. Speaking için de IELTS 8'deki speaking örnekleri faydalı olur.

tiyatro

Öğrenci
Çok teşekkürler hocam ya ben speaking den çok korkuyorum sanki hiç konuşamam gibi geliyor cümleleri toparlayamam filan nasıl yenilir bu heyecan var mıdır bir taktiği :(

sidneh

Profesör
Hocam ben de çok korkuyordum ama sınav başlayıp da konuşmaya başlayınca bir süre sonra o korku geçiyor. Ben biraz da pratik yaptım babam ve arkadaşlarımla, okulda ödev gereği İngilizce sunum yapmam da yardımcı oldu. Eğer pratik yapacak kimse yoksa ielts buddy diye bir site var, orada skype üzerinden pratik yapabiliyorsunuz.

bigthunder

Doçent
hocam 7 aralıkta eılts girsek 20 aralıkta sonuç gelecek aralıktaki öyp ataması tarihlerini tam bilmiyorum kullanabilir miyim kadrolar belli iken yada tercihler 3 gün mesela 2. gününde puanım geldi hemen girsem bir sorun olur mu öyp de?

sidneh

Profesör
Tercih süresi bitene kadar puanınızı girebilirsiniz hocam, sorun olmaz. 20 Aralık için bir şey diyemiyorum, yetişebilir de yetişmeyebilir de. Geçen sene yanılmıyorsam 27'si civarı bitmişti tercihler, yetişme ihtimali var.

tiyatro

Öğrenci
Hocam ben de çok korkuyordum ama sınav başlayıp da konuşmaya başlayınca bir süre sonra o korku geçiyor. Ben biraz da pratik yaptım babam ve arkadaşlarımla, okulda ödev gereği İngilizce sunum yapmam da yardımcı oldu. Eğer pratik yapacak kimse yoksa ielts buddy diye bir site var, orada skype üzerinden pratik yapabiliyorsunuz.

Ben de ablamla pratik yapacağım sanırım hocam o siteye de yine bir bakarım teşekkürler.

sahlep

Öğrenci
Hocalarım 23 temmuzda ielts eşdeğerliliği değişmişti ve eş değerlilikte ciddi bir puan düşüşleri vardı ya,ben şunu merak ediyorum önceki tarihlerde daha yüksekti sonuçta eş değerliliği,bunun haksızlık olduğunu düşünüp dava açan kurum,kuruluş,şahıs var mıdır?içerikle ilgili değil ama aradım taradım bulamadım çok da merak ettim :) merakımı mazur görün :)

sahlep

Öğrenci
Yeterince aramamışsınız demek ki hocam, arama çubuğuna "ielts dava" yazmanız yeterliydi.

http://www.akademikpersonel.org/iel...ts-kararinina-karsi-durdurma-davasi-acma.html
Hocam o konuyu okudum zaten bilgim var. Ama açılan davanın 23 temmuz öncesinde sınava girip de 23 temmuz sonrasında sonuçları açıklanacak ielts sınavı için olduğunu biliyorum.benim sorum şu ben ieltse hiç girmedim aralık 9 dakine girmeyi düşünüyorum.haliyle 23temmuz sonrası eşdeğerlilik kabul olacak.bu eşdeğerlilikte de nisan ayı eşedeğerliliğine göre puanlarda ciddi bir düşüş var.yani bununla ilgili açılan bir dava var mı diye merak ettim internette bulamadım.

sidneh

Profesör
Bununla ilgili açılan bir dava olamaz, çünkü ortada hukuka aykırı bir durum yok. ÖSYM eşdeğerlikleri değiştirme hakkına sahip, mahkemeye götürülse bile ilk celsede red kararı verilir zaten.