IELTS Sınavı Hakkında Sorular

Anthracite

Öğrenci
bugün 8 haziranda girdiğim ielts gt sınavı sonucu açıklanmış.
Listening: 6.5
Reading: 6.0
Writing: 6.0
Speaking: 6.0
Overall: 6.0

sınav hakkında sormak istediğiniz sorular varsa cevaplamaya çalışırım elimden geldiğince.

Ielts başvuru formunun ilk sayfasına ekleyeceğimiz 2 fotoğrafı kesip mi ekliyoruz? Yoksa orjinal haliyle mi? Orjinal haliyle eklemek boyutundan dolayı pek mümkün görünmüyor.Ayrıca sınavın writting kısmında başlık koyma zorunluluğu bulunuyor mu? Yardımlarınızı bekliyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.

sidneh

Profesör
Fotoğraflarınızı yapıştırmadan götürebilirsiniz, onlar hallediyorlar orada. Writingte ben başlık koymamıştım diye hatırlıyorum.

Anthracite

Öğrenci
ben birini yapıştırmıştım birini ataçla tutturmuştum. bana yapıştırmana gerek yoktu gibisinden birşeyler söylemişti oradaki eleman. ayrıca writing de başlık koymanıza gerek yok.

Fotoğraflarınızı yapıştırmadan götürebilirsiniz, onlar hallediyorlar orada. Writingte ben başlık koymamıştım diye hatırlıyorum.

Çok teşekkür ederim Sidneh hocam.Çok yardımcı oldunuz.

- - - Güncellendi - - -

ben birini yapıştırmıştım birini ataçla tutturmuştum. bana yapıştırmana gerek yoktu gibisinden birşeyler söylemişti oradaki eleman. ayrıca writing de başlık koymanıza gerek yok.

Yardımınız için size de çok teşekkür ediyorum.

Ratin Titan Toz

Öğrenci
Bugün girmiş olduğum General IELTS hakkında bir şeyler karalayayım ben de.

Öncelikle, sınava püfür esen kocaman bahçesiyle Santral İstanbul'da girdim. Yani Bilgi Üniversitesi'nde.

Çok beklemedik, çok sıra olmadı. Rahatça salona girdik.

Salondaki ses iyi olmasına rağmen sıralar kötüydü. Yandan açılan sandalyelerdendi. Uzun boylular için zor oluyor.

Kısaca söyleyecek olursak yazılı kısımlar iyiydi. Listening'te 4 soruyu kaçırmış olmama rağmen fena değildi. Herkese önerim spellingi önemseyin.

Reading en iyi olduğum yerdi. Parçaları hatırlayamıyorum; çünkü hiç okumadım toplu halde. Bi ressam ablamız vardı onu hatırlıyorum.

Writing Task 1'de bir arkadaşımızın içine düştüğü problem için müdürümüzden izin alıyorduk. Ama neden müdüre mektup yazdık anlamadım.

Writing Task 2'de ise insanlar gençlerin " very bizarre and unrespectful" olduğunu düşünüyormuş falan, bununla ilgili essay yazdık.

Speaking benim için kötü hatırlayacağım bi' 15 dakikaydı hiç konuşamadım.

Tahminim:

L: 6
R: 6
W: 6
S: 3 :p

Aslı yldz

Öğrenci
Bugün girmiş olduğum General IELTS hakkında bir şeyler karalayayım ben de.

Öncelikle, sınava püfür esen kocaman bahçesiyle Santral İstanbul'da girdim. Yani Bilgi Üniversitesi'nde.

Çok beklemedik, çok sıra olmadı. Rahatça salona girdik.

Salondaki ses iyi olmasına rağmen sıralar kötüydü. Yandan açılan sandalyelerdendi. Uzun boylular için zor oluyor.

Kısaca söyleyecek olursak yazılı kısımlar iyiydi. Listening'te 4 soruyu kaçırmış olmama rağmen fena değildi. Herkese önerim spellingi önemseyin.

Reading en iyi olduğum yerdi. Parçaları hatırlayamıyorum; çünkü hiç okumadım toplu halde. Bi ressam ablamız vardı onu hatırlıyorum.

Writing Task 1'de bir arkadaşımızın içine düştüğü problem için müdürümüzden izin alıyorduk. Ama neden müdüre mektup yazdık anlamadım.

Writing Task 2'de ise insanlar gençlerin " very bizarre and unrespectful" olduğunu düşünüyormuş falan, bununla ilgili essay yazdık.

Speaking benim için kötü hatırlayacağım bi' 15 dakikaydı hiç konuşamadım.

Tahminim:

L: 6
R: 6
W: 6
S: 3 :p

Speaking part2de çıkan konu neydi acaba?neyle ilgiliydi?

writing1de 1günlük izin almak istiyodu o yüzden sebepleri açıklayıp müdüre mektup yazıyoduk
writing 2de de bazı ülkelerde bazı genç insanlar büyüklerine saygısız davranıyor,kibar olmayan davranışlarda bulunuyor. Sebepleri nelerdir?Nasıl önlenebilir? diye hatrlyrm ben writing konusunu:)

Ratin Titan Toz

Öğrenci
Speaking part2de çıkan konu neydi acaba?neyle ilgiliydi?

writing1de 1günlük izin almak istiyodu o yüzden sebepleri açıklayıp müdüre mektup yazıyoduk
writing 2de de bazı ülkelerde bazı genç insanlar büyüklerine saygısız davranıyor,kibar olmayan davranışlarda bulunuyor. Sebepleri nelerdir?Nasıl önlenebilir? diye hatrlyrm ben writing konusunu:)

Evet doğru hatırlıyorsunuz. :) D speaking part 2de "ilgi duyduğunuz tarihi bir olayı anlatınız? Neden sizin için önemli?" falan filan soruldu. Ben writing task 2de çok yaratıcı olamadım. Ama task 1 iyiydi. Bilgi'de mi girdiniz siz de? Hangi hocaydı speakingte? Benim ingiliz abi gerdi biraz beni. :)

Aslı yldz

Öğrenci
Evet doğru hatırlıyorsunuz. :) D speaking part 2de "ilgi duyduğunuz tarihi bir olayı anlatınız? Neden sizin için önemli?" falan filan soruldu. Ben writing task 2de çok yaratıcı olamadım. Ama task 1 iyiydi. Bilgi'de mi girdiniz siz de? Hangi hocaydı speakingte? Benim ingiliz abi gerdi biraz beni. :)

yok ben taksimde girdim:)benm speaking sınavım yarın bakalm nasıl geçicek merak ediyrm inş konuşamycğm bi konu çkmz die düşünyrm:)

Aslı yldz

Öğrenci
speaking sınavımda close friend,relationships,friendships,transportation gibi konulardan sorular çktı elmden geldiğnce anlyp susmamaya çalştım bkalm ne olacak:)

Bu alana bir cevap yazın...