IELTS Sınavı Hakkında Sorular

Aslı yldz

Öğrenci
Listening: 6.0
Reading: 6.0
Writing: 6.0
Speaking: 6.5

--------------------------------------------------------------------------------

Overall: 6.0

6 almışımmmm:welcoming::encouragement:

chandler

Öğrenci
Resmen Skandal. Ielts general kabul edilmeyecekmiş ! Bu insanımsılar nasıl akademisyen oluyor anlamıyorum ! İnsan bi açıklama yapmaz mı ielts'den modül olarak sadece akademik kabul edilecektir diye ? Yav sadece duyuru yapmak bu kadar mı zor ?! o kadar emek boşa mı gitti şimdi ? Çıldırmamak elde değil. Allahınızdan bulun !

Aslı yldz

Öğrenci
Resmen Skandal. Ielts general kabul edilmeyecekmiş ! Bu insanımsılar nasıl akademisyen oluyor anlamıyorum ! İnsan bi açıklama yapmaz mı ielts'den modül olarak sadece akademik kabul edilecektir diye ? Yav sadece duyuru yapmak bu kadar mı zor ?! o kadar emek boşa mı gitti şimdi ? Çıldırmamak elde değil. Allahınızdan bulun !

yayınlanmış bişey de yok sadece yök call center öle diyomuş insanların bi gecede o kadar emeğiyle,maddi manevi uğraşlarıyla nasıl oynarlar ya madem kabul etmycksin terchlerden 6 ay önce bilgi ver bizde girmeyelm hayret bşy ya öyp için bi türlü kadroları açıklayamadılar bunu mu bekliyolarmş!!!o kadar insanı madur ettiler şu anda

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
yayınlanmış bişey de yok sadece yök call center öle diyomuş insanların bi gecede o kadar emeğiyle,maddi manevi uğraşlarıyla nasıl oynarlar ya madem kabul etmycksin terchlerden 6 ay önce bilgi ver bizde girmeyelm hayret bşy ya öyp için bi türlü kadroları açıklayamadılar bunu mu bekliyolarmş!!!o kadar insanı madur ettiler şu anda
Arkadaşlar eğer ielts general kaldırıldıysa tüm akademik alımlar için kaldırılmıştır. Sadece ÖYP için diye saçma bir şey olmaz bu sınavlar doçent olanlar var şu anda, doktoraya başlayan var. Eğer geçen haftaya kadar yayınlanan bir karar olsaydı kesinlikle elimize gelirdi ayrıca şöyle bir çelişki var bu puanın kullanıp kullanılmayacağına ÖSYM karar veriyor geçerlilikleri onlar belirliyor boşuna YÖK'e sorup moralinizi bozuyorsunuz önceden bu karar verme yetkisi YÖK'e aitken 1.5 yıldır ÖSYM alıyor resmi olarak kararları. Bir de şuna bakmak lazım TOEFL'da akademik değil..

chandler

Öğrenci
nazmi hocam inşallah haklı çıkarsınız. inşallah biz yök'ü arayıp sormakla hata etmişizdir. başka bi şey diyemiyorum gerçekten skandal olur eğer öyleyse.

aglot

Öğrenci
İyi günler hocam. Araştırdım ama bulamadım sorumun cevabını. Malum ÖYP kontenjanlarını bekliyorken, gereken belgeleri hazırlayayım diyorum.
Ben IELTS Akademik Modülü'ne girdim ve sonuç belgem elime ulaştı. Ben ÖYP başvurusunda bu puanımı kullanmayı planlıyorum. Sormak istediğim soru şu:
Benim bu sonuç belgem ile denklik için ÖSYM'ye (veya başka bir kuruma) başvurmam gerekiyor mu yoksa ÖYP başvurusunda okula direk bana British Council tarafından yollanan sonuç belgesini mi teslim edeceğim?

Eğer bir başvuru süreci varsa bilgilendirebilirseniz çok sevinirim

Gamze

Administrator
İyi günler hocam. Araştırdım ama bulamadım sorumun cevabını. Malum ÖYP kontenjanlarını bekliyorken, gereken belgeleri hazırlayayım diyorum.
Ben IELTS Akademik Modülü'ne girdim ve sonuç belgem elime ulaştı. Ben ÖYP başvurusunda bu puanımı kullanmayı planlıyorum. Sormak istediğim soru şu:
Benim bu sonuç belgem ile denklik için ÖSYM'ye (veya başka bir kuruma) başvurmam gerekiyor mu yoksa ÖYP başvurusunda okula direk bana British Council tarafından yollanan sonuç belgesini mi teslim edeceğim?

Eğer bir başvuru süreci varsa bilgilendirebilirseniz çok sevinirim

Aldığınız notun eşdeğerliğini kullacaksınız. Eşdeğerlik tablosu için; http://www.osym.gov.tr/dosya/1-69111/h/yabanci-dil-esdegerlikleri-240413.pdf
Herhangi bir kuruma ekstra bilgilendirme yapmak durumunda değilsiniz.
ÖYP'ye başvuru merkezidir. İnternet üzerinden yapılır. Kazandıktan sonra da kayıtta British Council tarafından yollanan sonuç belgesini teslim etmeniz yeterli.

aglot

Öğrenci
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim, facebook sayfasından forumun ÖSYM'ye posta yoluyla ya da elden götürülüp denklik belgesi alması gerektiğini söylemişti de arkadaşlar, bir an için meraklandım. Böyle bir şey varsa halledeyim bir an önce dedim. Sağolun

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
IELTS İle İlgili Sorun Çözülmüş Olup Her İki Modül de (General ve Academic) ÖYP'de Geçerli Kabul Edilmektedir: YÖK Çağrı Merkezi..

cnsknss

Öğrenci
arkadaşlar, bu yılki yds sınavından 77 alıp hezeyana uğramış kişilerdenim. eylülde ielts'e girmeyi düşünüyorum, hedefim 6,5-7. ösym acaba denklik tablosunu değiştirebilir mi ya da herkes bu sınava yöneldiği için her hangi bir denklik iptali söz konusu olabilir mi? ona göre çalışmaya başlayacağım da.

Cashmere

Araştırma Görevlisi
arkadaşlar, bu yılki yds sınavından 77 alıp hezeyana uğramış kişilerdenim. eylülde ielts'e girmeyi düşünüyorum, hedefim 6,5-7. ösym acaba denklik tablosunu değiştirebilir mi ya da herkes bu sınava yöneldiği için her hangi bir denklik iptali söz konusu olabilir mi? ona göre çalışmaya başlayacağım da.

Denklikler zaten değişti..Bi daha oynamazlar sanıyorum & umuyorum..

Ben de 29 Ağustos sınavı için kayıt yaptırdım bugün...YDS den önce olsun istedim nedense :grey: IELTS sonucum doğumgünümde gelecek 7 nin altını kabul etmemeyi not düşücem writing tasklarımdan birine :ghost:

Akademik modülü tercih ettim, speaking için gerilme kasılma korkum var sadece ama derin nefeslerle halledilebilir :eek:
Listening ve writing için denemelere bakıcam hergün 2 saat...
Reading yds/kpds çalışanların püsküllü belası olduğu için tıkanmam diye tahmin ediyorum..

Online başvuruyu yaptıktan sonra başvuru formu çıktısı almak için limitli bi süremiz var mı? Britishcouncil ı sabahtan beri arıyorum ama bekleme sıram 4ün altına inmedi :/

ressam

Öğrenci
Arkadaşlar yarın para yatırıp kayıt yaptırıcam ama hala akdemikmi general modülmü olsun karar veremedim gitti,yurtdışı olayı falan olursa diye general sanki avantajlı duruyor ama ülkemizde her an herşey değişiyor generali kabul etmezlerse bir anda diye endişeleniyorum endişeliyim çünkü sınav tuzlu bir sınav,puanlama dışında soru tipi değişikmi mesela akdemikte grafik tablo kıyaslama var sanırımki bana çok kel alaka geliyor ,ne tavsiye edersiniz kpdsden 65 almıştım speaking ve listeningte dahil olduğundan hedefim oldukça yüksek bu yüzden writing reading kazık olmasın istiyorum tecrübesi olan arkadaşlar fikir beyan ederseniz mutlu olurum :)

sidneh

Profesör
General'in readingi, Academic'in writingi kolaydır hocam, gerisi aynı zaten. Grafik tablo yorumlamakta bir şey yok, önünüze hazır geliyor zaten, siz sadece değişiklikleri yazıyorsunuz. İnternette bolca örnek var. Reading konusunda da eğer akademik dile alışkınsanız o da kolay gelecektir ama değilseniz General'e yönelmenizi öneririm.