IELTS Sınavı Tecrübesi ve Çalışma Tavsiyesi

• Konbuyu başlatan shockhan
  • Başlangıç tarihi

medre

Öğrenci
Arkadaşlar konu açılmışken belirteyim, ben bugün IELTS'e ücretsiz girdim. Tesadüfen akademikpersonel.org'un haberlerinde "her 50 kişiden birine ücretsiz IELTS sınavına katılma hakkı" ilanını görünce linke tıkladım ve adımı, soyadımı, mail adresimi yazarak formu doldurdum; çekilişle sınava katılmaya hak kazandığımı söylediler ve bugün sınava girdim. Ancak kurum IDP ve kampanya sadece Ankara şubesi için geçerli. IDP Turkey'nin anasayfasından kampanyaya ulaşabilirsiniz, hala Nisan ve Mayıs aylarındaki sınavlara ücretsiz girme şansınız var.

Hocam Nisan ve Mayıs aylarındaki sınva ücretsiz girme şansını yakalamamız için kampanyaya nerden nasıl katılabileceğimizi daha detaylı ifade edebilir misiniz ? IDP Turkey den bakındım ama bulamadım. Mümkün müdür bilmiyorum ama link falan verebilir misiniz ?

xeriko

Öğrenci
Arkadaşlar ielts açıklandı. 5.5 puan almışım. 1 haftalık bir çalışma ile 4.5 üstü çok rahat alınabilir arkadaşlar.

Bence şuan dil kursunda olan arkadaşlar sadece ielts ye hazırlansınlar.

edimvar

Öğrenci
Arkadaşım başarın için tebrik ederim. Şuan sözlüm de bu sınava girecek ama malum korkuları var. üds ve kpds sistemine alışık olan birisinin bu sınavı başaramama korkusu normaldir. Merak ediyorum acaba en son girdiğiniz kpds üds sınavından kaç almıştınız? bir de lütfen nasıl bir sestemle ielts sınavına çalıştınız ki 1 hafta da 5.5 aldınız? detaylı bir bilgi paylaşırsanız çok minnettar olurum size. hangi kaynaklardan ya da internet sitelerinden yararlandınız veya çalıştınız?

xeriko

Öğrenci
Merhaba,

bir haftalık çalışma fakat 6 aydır derslere girip çıkıyoruz kulağımız aşina olmuş ingilizceye. YDS ye hazırlandığımız için hep kpds üds çözdük ama son bir hafta sadece ielts sınav tekniğine çalıştım ve deneme sınavı çözdüm.

2012 ilkbahar kpds : 50
2012 sonbahar kpds : 43,75

xeriko

Öğrenci
en iyi kaynak ielts-simon.com ve ielts-exam.net

Listening ve reading için bol bol deneme sınavı çözmeli.
Writing için belirli yazım kalıpları var onları ezberlemeli
Speakingde allah ne verdiyse yanlış doğru düşünmeden konuşmalısınız.

Rocky-Marciano

Öğrenci
Benim IELTS ile ilgili birkaç kaynak önerim olacak. Öncelikle cambridge yayınlarının 8 kitabından mutlaka faydalanın. Sınavın yapısı ve soruların şekli hemen hemen aynı. Arkadaşın yukarıda belirttiği iki siteyi kullanın. Listening için TED: Ideas worth spreading adresinden altyazı özelliğini de zamanla kullanarak dinleme yetinizi geliştirin. Reading için economist'i önerebilirim. Hergün belli sayıda makaleyi okuyabilirsiniz. Writing'de yapı bellidir zaten. Bol bol essay çalışacaksın. Speaking'e gelince skype olur başka bişey olur canlı pratik yapmaya çalışın. Şu an biz de hazırlanıyoruz arkadaşla. Benim naçizane önerilerim bunlar. Çok yararlı kaynaklar gerçekten. Ve sınav üzerine yaptığımız araştırmadan edindiğimiz bilgi kısa süreli sağlam bir çalışmayla intermediate seviyede bir kişinin 5.5 üstü bir puanı kolaylıkla alabileceğidir. Hedefimiz 6.5. İnşaallah alırız. İyi akşamlar.

Hukukcu13

Öğrenci
Merhaba,
2012 ÜDS'den 65 aldım ve dün de YDS'ye girdim ancak çok iyi geçmedi sınavım ve muhtemelen iyi bir puan alamayacağım. İstediğim yere başvurabilmek için 70 eşdeğerliğinde bir puana ihtiyacım var. Şu anda Bilkent Hukuk'ta okuyorum, son sınıftayım ve yüksek lisansa başvuracağım. IELTS'e başvurmayı düşünüyorum ancak en fazla 10-15 gün çalışma imkanım olacak. İyi bir puan alabilir miyim acaba bu kadarlık bir çalışmayla?

Rocky-Marciano

Öğrenci
Daha önceleri intermediate seviyede olup da 2 haftalık tempolu bir çalışmayla 70 yani 5 ve üstünü alanlar oldu. 65 sizin belli bir kelime bilginiz olduğunu gösterir. Sınavın yapısını iyi okur en az 5-6 deneme yaparsanız neden olmasın derim.

S

shockhan

Guest
Genel ingilizce geçmişi olan herkes başarır hocam, 30 aldım 65 aldımlara hiç gerek yok....

Dil seviyesi 30-60 a göre belli olmuyor malesef...

Sınava 70 alan adamda girdi 25 alan adamda .... 25-30 alan 4.5 aldı ;42.5-50 arası alan ben 5.5 aldım; 70 alan da 5.5 aldı ...

Genel İngilizce düzeyi ne kadarsa o kadar....

50 üds si olup 6.5 alanlar da var :)

Hukukcu13

Öğrenci
Genel bir fikir olması açısından ÜDS puanımı yazdım. Anadolu Lisesi çıkışlıyım ve hem lisede hem de üniversitede hazırlık okudum. İngilizce ile de üniversitede de haşır neşir oluyorum, derslerin bazılarının İngilizce olması dolayısıyla. Ancak, bizim hazırlıkta öğrendiğimiz sistemden çok uzak ÜDS veya YDS. Bu nedenle de yeterince iyi sonuçlar elde edemiyorum bu tür sınavlarda. IELTS daha uygun gibi görünüyor ama sınav sistemini tam olarak bilemediğimden; bir de ucuz bir sınav olmamasından dolayı emin olamadım.

Ama sanırım, kısa zamanda iyi bir dil puanımın olması gerektiği için başvuracağım IELTS'e.

Yardımınız için teşekkürler.

S

shockhan

Guest
Genel bir fikir olması açısından ÜDS puanımı yazdım. Anadolu Lisesi çıkışlıyım ve hem lisede hem de üniversitede hazırlık okudum. İngilizce ile de üniversitede de haşır neşir oluyorum, derslerin bazılarının İngilizce olması dolayısıyla. Ancak, bizim hazırlıkta öğrendiğimiz sistemden çok uzak ÜDS veya YDS. Bu nedenle de yeterince iyi sonuçlar elde edemiyorum bu tür sınavlarda. IELTS daha uygun gibi görünüyor ama sınav sistemini tam olarak bilemediğimden; bir de ucuz bir sınav olmamasından dolayı emin olamadım.

Ama sanırım, kısa zamanda iyi bir dil puanımın olması gerektiği için başvuracağım IELTS'e.

Hiç sıkıntı etme hocam , kesinlikle ilk girişinizde başarılı olacaksınız.

32akkaya

Öğrenci

Aslı hanım bence hiç tereddüt etmeden başvurun ve girin. Ben hazırlık okumadım ve üniversitede görmedim ingilizce. Anlayacağınız listening ve speaking çok zayıftı bende. üds için bır hayli çalışmalar yaptım ama 50 den yukarıyı pek göremedim. sadece 2 hafta çok sistemli çalıştımi Cambrige denemelerini çözdüm saat tutarak, writing için ılets siteleri var onları inceledim. gecmek zorunda olunca baya zorladım kendımı. speakinden 3.5 alsamda :) 5-70 puan aldım ıelts den. Bence herkes bıraksın yds felan. biraz pahalı ama en azından aylarca stres yok ve emeğin boşa gitmiyor.