oglak1
Öğrenci
biraz pahalı bi sınav sankii
Sonucunu dört gözle bekliyorum hocam beni haberdar et
Tamam hocam ararım seni
Bu arada hem hayırlı hemde geçmiş olsun hocam.
Bende 23 martta girdim. shockhan dediği gibi en korktuğumuz listening ve speaking aslında en kolay olanı.
Arkadaşlar konu açılmışken belirteyim, ben bugün IELTS'e ücretsiz girdim. Tesadüfen akademikpersonel.org'un haberlerinde "her 50 kişiden birine ücretsiz IELTS sınavına katılma hakkı" ilanını görünce linke tıkladım ve adımı, soyadımı, mail adresimi yazarak formu doldurdum; çekilişle sınava katılmaya hak kazandığımı söylediler ve bugün sınava girdim. Ancak kurum IDP ve kampanya sadece Ankara şubesi için geçerli. IDP Turkey'nin anasayfasından kampanyaya ulaşabilirsiniz, hala Nisan ve Mayıs aylarındaki sınavlara ücretsiz girme şansınız var.
Genel bir fikir olması açısından ÜDS puanımı yazdım. Anadolu Lisesi çıkışlıyım ve hem lisede hem de üniversitede hazırlık okudum. İngilizce ile de üniversitede de haşır neşir oluyorum, derslerin bazılarının İngilizce olması dolayısıyla. Ancak, bizim hazırlıkta öğrendiğimiz sistemden çok uzak ÜDS veya YDS. Bu nedenle de yeterince iyi sonuçlar elde edemiyorum bu tür sınavlarda. IELTS daha uygun gibi görünüyor ama sınav sistemini tam olarak bilemediğimden; bir de ucuz bir sınav olmamasından dolayı emin olamadım.
Ama sanırım, kısa zamanda iyi bir dil puanımın olması gerektiği için başvuracağım IELTS'e.
Yardımınız için teşekkürler.
Genel bir fikir olması açısından ÜDS puanımı yazdım. Anadolu Lisesi çıkışlıyım ve hem lisede hem de üniversitede hazırlık okudum. İngilizce ile de üniversitede de haşır neşir oluyorum, derslerin bazılarının İngilizce olması dolayısıyla. Ancak, bizim hazırlıkta öğrendiğimiz sistemden çok uzak ÜDS veya YDS. Bu nedenle de yeterince iyi sonuçlar elde edemiyorum bu tür sınavlarda. IELTS daha uygun gibi görünüyor ama sınav sistemini tam olarak bilemediğimden; bir de ucuz bir sınav olmamasından dolayı emin olamadım.
Ama sanırım, kısa zamanda iyi bir dil puanımın olması gerektiği için başvuracağım IELTS'e.
Yardımınız için teşekkürler.