akademide de gecerli bu arkadaşım,ben hz okudum diye 1 derece ilerleme aldım
bir kademe artarsınız emekliliğinizde yarar ve tabiki üni.ye bildirmeniz lazım kademe artırımı için. Kadroda bir etki yapmaz ayrıcayüksek lisansı bitirmiş olmak ne kadar etkiliyor kadroyu? ve bunu çalıştıgımız üniye hemen bildirmemizde yarar var mı
Merhaba
Araştırma görevlisiyim (Kadro derecem 7)hazırlık sınıfını saydırmam için nereye başvurmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba
Araştırma görevlisiyim (Kadro derecem 7)hazırlık sınıfını saydırmam için nereye başvurmam gerekiyor? yardımcı olursanız sevinirim
yukarıda bazı yanlış bilgiler var; açıklamak gerekirse üniversitelerde öğretim görevlisi kadroları 1-6 arş. gör. kadroları ise 4-7 arasındadır. Bu kadrolara atama yapılırken herhangi bir hizmet şartı aranmaz. Akademik kadrolara öncelikle 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanuna göre atama yapılır. Dolayısıyla; 4.dereceli veya daha aşağıdaki bir kadroya atama yapılırken hizmet yılı şartı aranmaz.. Hizmet yılı şartı aranarak atama yapılan kadrolar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 68/B maddesi uyarınca düzenlenmiştir. Akademik personeli bu hüküm kapsamaz.. Yüksek Lisans yapmış bir mühendis araştırma görevlisi kadrolarına veya herhangi bir öğretim elemanı kadrolarına atandığı takdirde de 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 6.maddesine göre 1 kademe hakkından yararlanır.. yani 6/2'den başlarsınız...
Hocam ne olucak simdi benim durum. 2007 de 8/1 dereceden baslattilar. Simdi ingilizce hazirlik+Yuksek lisans+yillar sonucu kadrom 7/4.
Nereye sormam gerekir. Hata varsa tabi. Ama bu tur kadrolarda devlet ve universite nasil hata yapabilirki. Illaki vardir bir kanunu.
Yani itiraz edersem nereye ve neye dayanarak itiraz edeyim de bu kadro derecem yanlis ise duzelttireyim.
Muhendislik te Ars. Grv. yim.
Arastirayim...nasıl 8/1 hocam ya?ben bu yıl başladım daha önce de hiçbir kurumda çalışmamıştım ona rağmen 7/1 den başladım. sizde kesinlikle bir hata var
Araştırma görevlisi kardolarının hepsine başvurabilirsiniz orda yazan derece fark etmez.
Kurum içi derecelendirmedir, dediğim gibi bir şeyi belirlemiyor.Peki orada yazan derece neyi belirler ?