Kadro Dereceleri

cn47

Öğrenci
Ben 2012 yaz atamalarında öyp ile yerleştim. Daha önce herhangi bir yerde çalışmadım, 1 sene lisede hazırlık okudum ve 4 yıllık mühendislik mezunuyum. Ödemeye esas d/k 7/5 görünüyor. Bir yanlışlık mı var?

the

Öğrenci
o 4 'ün hiçbir anlamı yok. ama 3 veya daha aşağısı olsaydı bir anlamı olabilirdi. çünkü 3. derece ve daha aşağısına atananlar yeşil pasaport almaya hak kazanıyor onun haricinde 4 veya 6 olmuş pek bir espirisi yok. ( diye biliyorum )

düşünce

Öğrenci
Nazmi Hocam merhaba.
Bir üniversitenin kadro derecesi 5 olarak öğretim görevlisi ilanı var. Özel şartlarda ilgili alanda lisans mezunu olmak ve alanında en az 2 yıl tecrübeli olmak ifadesi var.

Soru: En az 2 yıl tecrübe denirken, bu tecrübenin çerçevesi nedir? Bunu belirleyen yönetmelik veya yasa var mıdır? SGK kaydı olmadan, o alanda dernek vb. belli kuruluşlarda bulunmam, faaliyet göstermem ve bununla ilgili referans belgesi almam istenlen tecrübeyi karşılar nitelikte midir acaba?

Konu ile ilgili fikirlerinizi ve varsa yönetmelik vb. hususları paylaşmanızı rica ederim.

Kutadgu

Moderator
Universitede de kadro yukselmesi nasil gerceklesiyor?

Asistan
Arastirma gorevlisi
Yardimci docent
Docent
Profesor diyemi gidiyor ve her kademe icin kac yil gecmesi gerek?

F

financier

Guest
Universitede de kadro yukselmesi nasil gerceklesiyor?

Asistan
Arastirma gorevlisi
Yardimci docent
Docent
Profesor diyemi gidiyor ve her kademe icin kac yil gecmesi gerek?

standart bir süre yok ama bu şekilde olabilir ;

Asistan = Araştırma görevlisi olarak kabul edilir bazı yerlerde ben kabul etmem :D YL +DR = 6 yıl
Dr nin ardından hemen Yrd.Doç. Kadrosu açılırsa arş.gör olduktan 6 yıl sonra (yeni mezunsanız) yrd.doç olursun.

DR. döneminden alt yapı saglam ise , DR bittikten sonra akademik yayınların ardından ve de kitap ile : 3 yıla doçentliğe başvurabilirsiniz ve Doçent olursun.

Doçent olduktan 5 yıl sonra da profesör olursun.. , herşey yolunda giderse bugün arş. gör olsan 2027 de profesör olursun :D

kolay gelsin , yol uzun :D

Kutadgu

Moderator
standart bir süre yok ama bu şekilde olabilir ;

Asistan = Araştırma görevlisi olarak kabul edilir bazı yerlerde ben kabul etmem :D YL +DR = 6 yıl
Dr nin ardından hemen Yrd.Doç. Kadrosu açılırsa arş.gör olduktan 6 yıl sonra (yeni mezunsanız) yrd.doç olursun.

DR. döneminden alt yapı saglam ise , DR bittikten sonra akademik yayınların ardından ve de kitap ile : 3 yıla doçentliğe başvurabilirsiniz ve Doçent olursun.

Doçent olduktan 5 yıl sonra da profesör olursun.. , herşey yolunda giderse bugün arş. gör olsan 2027 de profesör olursun :D

kolay gelsin , yol uzun :D

Oyle net ve guzel anlattiniz ki bir film gibi gozumun onunden geldi gecti hocam :) sagolun...

melekbyk

Öğrenci
iyi akşam hocam, ben bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi olarak başladım fakat benim daha önce iş tecrübem yok.Ve benimle birlikte kadroya alınan diğer öğretim görevlisi arkadaşların tecrübe durumu nedir tam olarak bilemiyorum ama maaş konusunda fark ücretlendiriliyoruz. bunun sebebi kadro derecesi midir? yoksa üniversite keyfi bir uygulamamı yapmaktadır?

F

financier

Guest
iyi akşam hocam, ben bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisi olarak başladım fakat benim daha önce iş tecrübem yok.Ve benimle birlikte kadroya alınan diğer öğretim görevlisi arkadaşların tecrübe durumu nedir tam olarak bilemiyorum ama maaş konusunda fark ücretlendiriliyoruz. bunun sebebi kadro derecesi midir? yoksa üniversite keyfi bir uygulamamı yapmaktadır?

ders sayınız aynı mı ? dil tazminatı alıyorlar mı ?

terfiden dolayı çok fazla fark olmaz... farklı bir şeyler olmalı..

Tarko

Doçent

Vakıfta aile ve çocuk yardımı var mı? Belki o farkettiriyordur.

melekbyk

Öğrenci
evet ders sayımız aynı, dil tazminatı gibi bir durumda söz konusu değil, aile gibi durumlarda yok. fakat fark neden kaynaklıdır bende size sormak istedim . kadro derecesi meselesi nedeniyle oluyor olmaz mı? ayrıca ben henüz yüksek lisansımı tamamlamadım tez aşamasındayım. diğerlerinde doktorasını yapmıs olan yada yüksegını bıtırmıs olan var, başka alternatifte olanlar var mı aslında pekde bilmiıyorum ama bunlarla alakalı olabilir mi? yoksa keyfi midir*

Mr December

Baş Editör
evet ders sayımız aynı, dil tazminatı gibi bir durumda söz konusu değil, aile gibi durumlarda yok. fakat fark neden kaynaklıdır bende size sormak istedim . kadro derecesi meselesi nedeniyle oluyor olmaz mı? ayrıca ben henüz yüksek lisansımı tamamlamadım tez aşamasındayım. diğerlerinde doktorasını yapmıs olan yada yüksegını bıtırmıs olan var, başka alternatifte olanlar var mı aslında pekde bilmiıyorum ama bunlarla alakalı olabilir mi? yoksa keyfi midir*

Kadro derecesi 3-5 TL farkettirir anca.

melekbyk

Öğrenci
Ögretim görevliliğiyle ilgile tecrübe yada herhangi bir işte ki tecrübe durumu ücreti değiştirir mi peki? yanı Öğretim görevlisi olanların hepsi eşit işten dolayı aynı şekilde ücretlendiriliyor olmaları gerekmez mi? (vakıf üniversitesi için )

- - - Güncellendi - - -

öyle 3-5 tl lik bir fark değil benim bahsettim

Tarko

Doçent
Ögretim görevliliğiyle ilgile tecrübe yada herhangi bir işte ki tecrübe durumu ücreti değiştirir mi peki? yanı Öğretim görevlisi olanların hepsi eşit işten dolayı aynı şekilde ücretlendiriliyor olmaları gerekmez mi? (vakıf üniversitesi için )

- - - Güncellendi - - -

hocam mümkünse bordroları karşılaştırın, dikkate değer bir fark yaratmaz tecrübe, kadro vs. aynı zamanda mı işe alındınız? belki sözleşmeler farklıdır.

the

Öğrenci
yahu vakıf üniversitelerinde bordro falan yok zaten normal özel sektör gibi düşünün. sizinle 1.500TL ye sözleşme imzalar diğer öğretim görevlisi ile 2.500TL ile sözleşme imzalar.

atıyorum işletme mezunu öğretim görevlisine 1.500TL elektrik elektronik mühendisine 2.500TL verebilir. bu onların insiyatifinde

Mr December

Baş Editör

- - - Güncellendi - - -

Vakıf üniversitelerinde standard diye birşey yok maalesef.

zdmr

Öğrenci
Merhaba,

Kadro derecesi 4 olan bir kadroya 50/d'li araştırma görevlisi olarak atandım. Mühendislik mezunuyum ve lisede hazırlık okudum. Şu an benim kadro kademe ve derecemin ne olması gerekiyor ? Biraz kafam karıştı açıkcası :)
6/2 olacak maaşa esas derece ve kademeniz. Daha önceden bir memuriyetiniz yoksa.

Defalarca sorulmasından hoşlanmıyorum ama 3 farklı gösterge olması kafamı karıştırdı
Ben ran ile aynı şartlarda öyp li olarak atandım. Emekli 8/1 kazanç 8/1 görev 6/1 olarak görünüyor. daha önce memuriyet yok 23 aylık ssk var mühendis olarak. ne olması gerekiyordu? Yardımcı olursanız sevinirim

Mr December

Baş Editör
Defalarca sorulmasından hoşlanmıyorum ama 3 farklı gösterge olması kafamı karıştırdı
Ben ran ile aynı şartlarda öyp li olarak atandım. Emekli 8/1 kazanç 8/1 görev 6/1 olarak görünüyor. daha önce memuriyet yok 23 aylık ssk var mühendis olarak. ne olması gerekiyordu? Yardımcı olursanız sevinirim

Tamamdır. Mühendis olmayanlar 7/1'den başlıyor sizinki 6/1. Bir sorun yok.