Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

Berill

Öğrenci
Son dönemde bizlerle ilgili olumlu gelişmeler var. Sesimi daha fazla çıkarmak için her akşam twitterda hashtag çalışması yapıyoruz. Buradan olan twitterda olmayan arkadaşları bekleriz.

Gün gelmiyor ki hepsi bir kabus olsun. İşin içinden çıkılmayan durumdan kurtarsınlar bizi artık. Hiç kolay geçmiyor bu günler. Karamsarlık ve umutsuzluk bir tek masumu bile yıldırmasın. En önemli şey hayaller ve umut. Şu zor süreçte artık hayal kuramadığımı farkettim. Yaşadığımız zorluklar yüzünden bir gün umutlansan bir gün hayata küsüyorsun. Önemli olan şu zor günleri atlatmak ve masumluğumuzu kanıtlamak. Bugünlerde haberde yapılmaya başlandık İzmir'deki arkadaşlar bu uğurda savaş veriyor diğer arkadaşlar herkes lütfen elini taşın altına koysun. Birlik olabileceğimiz bir platform olmalı tüm ünilerden masumların yer aldığı bir platform. Sesimizi tüm milletvekillerimize bakanlarımıza cbaşkanı başbakan herkese duyurabilmek adına elimizden geleni yapmalıyız. Adaletin er yada geç yerini bulacağına inanıyorum.umarım bir an önce olur bu durum.Hiç bir suça karışmamış bilim insanları bizler yok olmayalım öğrencilerimize ülkemize faydalı işler yapabilelim yine en çok bunu istiyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam herkesin twitter açması ve oradaki mücadeleye katılması çok önemli. Bunun için mail grubu kuruldu, yalnız olmadığını bilmek iyi hissettiriyor. Olumlu gelişme olarak hem çeşitli kaynaklardan akpli vekillerin konuyla ilgili çalışmalarının olduğu söylentisi hem de Yekta Saraç'ın Abbas Güçlü'ye yaptığı açıklamalar var. Bu ünilerdeki akademisyenlerin filtrelemesinin yapılacağını söylemiş. Yani başvurularının reddinin önüne geçilecek. Ancak kayıtsız şartsız göreve iade için için uğraşıyoruz. Mümkün olduğunca daha fazla sesimizi duyurmalıyız.

Hocam olumlu gelişmelerin niteliklerinide paylaşsanız herkes bilgi sahibi olsa

A

Akademik Forum

Guest
magdur

hocalarim ben 667 sayili khk ile kapatilan ozel okulda ogretmenlik yaptim calisma iznim iptal edildi bizim sesimizi duyan yok birlik olalim

A

Akademik Forum

Guest
Ceyhun İrgil YÖK ile yaptığı görüme sonrası açıklama yapmış. Soruşturmalar bittikten sonra temiz kağıdı gibi bir şey verilecek sanırım. Ancak kadroların kısıtlılığı ve çoğu kişinin işe girerken sahip olduğu şartlara artık sahip olamaması nedeniyle sorunların çözümü zor. İzmirde yeni açılan iki ünideki akademisyenler için bu kadroların verilmesi gibi bir olasılık var. Diğerlerine de naparsanız yapın artık denecek.

Berill

Öğrenci
Ceyhun İrgil YÖK ile yaptığı görüme sonrası açıklama yapmış. Soruşturmalar bittikten sonra temiz kağıdı gibi bir şey verilecek sanırım. Ancak kadroların kısıtlılığı ve çoğu kişinin işe girerken sahip olduğu şartlara artık sahip olamaması nedeniyle sorunların çözümü zor. İzmirde yeni açılan iki ünideki akademisyenler için bu kadroların verilmesi gibi bir olasılık var. Diğerlerine de naparsanız yapın artık denecek.
Temiz kağıdı verileceğini nerden duydunuz ceyhun beymi söyledi.bilgilendirirseniz sevinirim. Tüm kapatılan üniversitelerde yerleştirme için masum akademisyenlerine öncelik verilmeli. Artık bu süreç geçsin olumlu bir haber verilmeli bizlere geçen gümlerimize yazık bizlere yazık.

A

Akademik Forum

Guest
evet hocam ceyhun bey söyledi .twitter hesabınız var mı. orda sürekli paylaşılıp tartışılıyor bunlar.
Temiz kağıdı verileceğini nerden duydunuz ceyhun beymi söyledi.bilgilendirirseniz sevinirim. Tüm kapatılan üniversitelerde yerleştirme için masum akademisyenlerine öncelik verilmeli. Artık bu süreç geçsin olumlu bir haber verilmeli bizlere geçen gümlerimize yazık bizlere yazık.

A

Akademik Forum

Guest
çalışma belgesi

Hocam diyelim ki başka yerlere başvurup yine de şansımızı denemek istiyoruz. çalışma belgesi istiyorlar. onu nereden isteyebiliriz ki?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam diyelim ki başka yerlere başvurup yine de şansımızı denemek istiyoruz. çalışma belgesi istiyorlar. onu nereden isteyebiliriz ki?

söylenene göre yök bunu verecekmiş işte ama sorunlara çözüm olmayacak asla. kendi ülkemizde mülteci gibi çalışma izni olmadan çalışamıyoruz.

A

Akademik Forum

Guest
daha ne kadar bekleyeceğiz. ohalin ilk kurbanlarıyız duyan yok. delirmemizi mi bekliyolar!

A

Akademik Forum

Guest
umut yok malesef. resmen bir kenara atıldık. ihraç edilenler bile bizim kadar mağdur olmadı. dönecek bir yerleri var en azından. olan bize oldu

şans

Öğrenci
Arkadaşlar çalışıp puanlarını yükseltenler ve gerçekten tekrardan emek verenler bir yerlere giriyor. Ben de kapatılan vakıf üniversitelerinden birinde çalışıyordum, birkaç ay önce bir devlet üniversitesine yerleştim, torpilim ve kefilim yoktu, benim için çok çok daha iyi bir kadro oldu. Yani önyargılar bir yere kadar, aşılamayacak bir durum değil. Sizler için de umut ışığı olması adına söylüyorum. Bizi almıyorlar ki bakış açısıyla kendinizi yıpratacağınıza daha çok çalışın.. Her zaman bir umut vardır. Hepinize başarılar dilerim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar çalışıp puanlarını yükseltenler ve gerçekten tekrardan emek verenler bir yerlere giriyor. Ben de kapatılan vakıf üniversitelerinden birinde çalışıyordum, birkaç ay önce bir devlet üniversitesine yerleştim, torpilim ve kefilim yoktu, benim için çok çok daha iyi bir kadro oldu. Yani önyargılar bir yere kadar, aşılamayacak bir durum değil. Sizler için de umut ışığı olması adına söylüyorum. Bizi almıyorlar ki bakış açısıyla kendinizi yıpratacağınıza daha çok çalışın.. Her zaman bir umut vardır. Hepinize başarılar dilerim.

Güvenlik sorulturma ve arşiv kaydı süreciniz ne kadar sürdü ve kapatılan kurumda çalışmanız bir sorun teşkil etmedi değil mi soruşturmanız olumlu sonuçlandı? Hayırlı olsun hocam bu umut verici bir haber

A

Akademik Forum

Guest
istisnalar kaideyi bozmaz. onlarca ret haberi alıyoruz. bir kişi iki kişi girdi bu iş çözüldü demek yanıltıcı. ortada bırakıldık işte.

A

Akademik Forum

Guest
Bende sizin gibi umudumu kaybetmeden başvurularımı yaptım devlet ünisinden kabul aldım hiç umudum yoktu yaşanan olaylardan dolayı kendime güveniyordum ama umudum yoktu çok şükür ki kendi hakkımla kabul aldım hiç bir torpil vs olmadan. Şuan güvenlik soruşturması aşamasındayım. Sizin güvenlik soruşturmanızı kapatılan kurum etkilemedi değil mi sonuç olumlu oldu değil mi??? Acil cevaplarsanız cok rahatlıycam stres içinde bekliyorum tek derdim kapatılan kurumda çalışmamızın olumsuz etkilemesi. Umarım etkilemiyordur.

şans

Öğrenci
Bende sizin gibi umudumu kaybetmeden başvurularımı yaptım devlet ünisinden kabul aldım hiç umudum yoktu yaşanan olaylardan dolayı kendime güveniyordum ama umudum yoktu çok şükür ki kendi hakkımla kabul aldım hiç bir torpil vs olmadan. Şuan güvenlik soruşturması aşamasındayım. Sizin güvenlik soruşturmanızı kapatılan kurum etkilemedi değil mi sonuç olumlu oldu değil mi??? Acil cevaplarsanız cok rahatlıycam stres içinde bekliyorum tek derdim kapatılan kurumda çalışmamızın olumsuz etkilemesi. Umarım etkilemiyordur.
Hocam ben de güvenlik soruşturması aşamasındayım. Ama bu aşamada tek başına bu kapatılan kurumun sorun olacağını düşünmüyorum. Zaten başlayan hocalarım da var başka üniversitelerde. Umarım tez zamanda çözüme kavuşur. Buraya da yazarım.

- - - Güncellendi - - -

Güvenlik sorulturma ve arşiv kaydı süreciniz ne kadar sürdü ve kapatılan kurumda çalışmanız bir sorun teşkil etmedi değil mi soruşturmanız olumlu sonuçlandı? Hayırlı olsun hocam bu umut verici bir haber

Teşekkür ederim hocam. Darısı başınıza inşallah. Güvenlik soruşturması devam ediyor. Ama sorun çıkacağını düşünmüyorum. Umut verici olsun diye yazdım zaten. Önyargı tabiki oluyor ama kendinizi açıklıyorsunuz ve başarınız bir şekilde sizi gösteriyor. Akademide her zaman hocaların almak istediği kişiler oluyor. Zaten kişiye özel kadrolar çok açılıyor hepimiz biliyoruz. Bu kadrolara giremedik diye bunu kapatılan kurumumuza bağlamak yanlış olacağı gibi bizi ümitsizliğe sevk eder. Umut hepimiz için var meğer ki kadro kişiye özel olsun.

A

Akademik Forum

Guest
Yanıtınız için teşekkür ederim bekleme süreci uzun sürüyor sanırım ben 1 aydır bekliyorum sizin ne kadar oldu? Hocalarınız devlete mi yerleşti soruşturma geçirdiler değil mi? Umarım gönlümüze göre olur. Bende umutsuzluğa kapılmıyorum sırf burda çalıştık diye olumsuz sonuçlanmamalı. Hayırlı olsun...herkesin yerleştiği günleri görürüz inşallah
Hocam ben de güvenlik soruşturması aşamasındayım. Ama bu aşamada tek başına bu kapatılan kurumun sorun olacağını düşünmüyorum. Zaten başlayan hocalarım da var başka üniversitelerde. Umarım tez zamanda çözüme kavuşur. Buraya da yazarım.

- - - Güncellendi - - -

Teşekkür ederim hocam. Darısı başınıza inşallah. Güvenlik soruşturması devam ediyor. Ama sorun çıkacağını düşünmüyorum. Umut verici olsun diye yazdım zaten. Önyargı tabiki oluyor ama kendinizi açıklıyorsunuz ve başarınız bir şekilde sizi gösteriyor. Akademide her zaman hocaların almak istediği kişiler oluyor. Zaten kişiye özel kadrolar çok açılıyor hepimiz biliyoruz. Bu kadrolara giremedik diye bunu kapatılan kurumumuza bağlamak yanlış olacağı gibi bizi ümitsizliğe sevk eder. Umut hepimiz için var meğer ki kadro kişiye özel olsun.