Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

Berill

Öğrenci
Hocam ben bu güruhtan umudumu kestim. Eğer çeşitli şehirlerden bizim gibi düşünen arkadaşlar varsa ekim sonrası topluca veya bireysel olarak hukuk yollarını deneyelim.

Lütfen iletişim koparılmasın hocam. Her yapılan hareket bizler gibi masum akademisyenler için. Bu noktada ben hukuki haklarımı sonuna kadar arayacağım. Her bildiğimizi burdan paylaşalım ki yeniden araştırmak için vakit kaybetmeyelim. Bende mahkeme düşünüyorum. Birlikte hareket edelim

A

Akademik Forum

Guest
şahsen ben dosyalarımı evraklarımı herşeyi hazırladım %100 kesin kanıt niteliğinde

A

Akademik Forum

Guest
aklanma hak değil, gerekliliktir. Ohal sonrası her türlü hukuki mücadelede beraberiz.

A

Akademik Forum

Guest
AYM başvurusu şu an için tek hukuki yol. Ancak elimizde iç yargı yollarını tüketen kararlar olmadığı için (ohal sebebiyle) bu belgeleri dosyaya ekleyemeyeceğiz. Bu haliyle kabul alır mı bilmiyorum

A

Akademik Forum

Guest
Aslında şu aralar gündem mağdur edilenlerin haklarının geri verilmesi iken, bizlerin de sesimizi daha iyi duyurmamız gerek.

A

Akademik Forum

Guest
Mhp ve chpnin ohal masalarını arayın arkadaşlar. İsim yazdırın. Bol bol tivit atın. 3 5 kişi haricinde tweet atan yok

A

Akademik Forum

Guest
face sayfamız kapatılan vakıf üniversitelerinin masum akademisyenleri,twiter sayfamız sucsuzvakifakademisyenleri..burlarda haberleşiyoruz hocalarım

A

Akademik Forum

Guest
bu daha çok memurlar için. biz bir sonuç alır mıyız bilmiyorum ama hem maille hem yüz yüze başvuru yapmakta fayda var bence.

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar kesinlikle başvuru yapın derim. Yarın sabahtan ben dilekçemi elden teslim edeceğim.
ben buraya pek yazamıyorum ama başka mercilere hemen her gün yazıyorum. Hatta yazmadığım vekil sayısı pek az kalmıştır. Aynı şekilde mağdurum. Bir kaç vekile ulaşabildim. Detaylı bir şekilde ızdırabımızı dile getirdim. İnşallah öğrencilerimize kavuşacağız.
Herşey yeni bir KHK ile değişebilir.

A

Akademik Forum

Guest
Ceyhun İrgilin açıklamasında YÖKün bizle ilgili karar değişikliği yapmadığı söyleniyor. Umutsuzluk artıyor..

A

Akademik Forum

Guest
Bir şey soracağım Amerika Türkiyedeki akademisyenleri alacakmış vb bir haber duydum. İnternete baktım ama böyle bir link bulamadım. Bilen duyan olursa linkini yollayabilir mi? Artık beyin göçüne kaldık gibi...

A

Akademik Forum

Guest
Üniversitesi kapatılanlar için ayrı bir dilekçe ile komisyonlara başvuru yapılacak. Sn. Ceyhun İrgil konu ile ilgili birkaç gün içerisinde dilekçe örneğini bizlerle paylaşacaktır. Şahsen ilgili dilekçenin muhatabını değiştirerek tüm komisyonlara ileteceğim.(KHK Mağdurları İnsan Hakları Kurumu,Kamu Denetçiliği,TBMM Dilekçe Komisyonu, TBMM İnsan Hakları İnceleme komisyonu).Bu kurumlarda gerekli çözümü sağlayamaz isem, bir sonraki adımda Anayasa Mahkemesi ve elbette AİHM. Lütfen umutsuz olmayalım,umudumuzu yitirirsek tüm maddi haklarımızla beraber gelecek umutlarımızı da kaybedeceğiz. Bu süreç her birimizi yıprattı ancak bugün hak arama günüdür. Tüm hocalarımdan nacizane isteğimdir, bu konuda mağdur olduğuna inandığınız insanlar ile mutlaka paylaşınız. Bu ülkede yaşayan,ülkesine milletine sevgiyle liyakatla hizmet eden, bir tek kişinin mağduriyeti bile gözardı edilemez, edilmemelidir. Mutlaka hakkımızı alacağız müsterih olunuz.

A

Akademik Forum

Guest
Vahdet Özkoçak Bey'in iletisinden alıntıdır.

https://www.bimer.gov.tr/
adresine girip.sağdaki bilgileri doldurunca bir sonraki ekranda ''OHAL kapsamında mağdur olanlar için'' aşağıdaki kutucuğu seçiyoruz.

Muhattap: Başbakan olarak tamamlıyoruz.

A

Akademik Forum

Guest
çoğu kişinin halihazırda ales yds puanı yok, olsa da üniler başvurularımıza bakmıyolar bile. bu moral bozukluğuyla iş bile arayamıyoruz ne yapacağız arkadaşlar. işimizi bir gecede elimizden aldılar tek bir açıklama yok. çıldırmak üzereyim.

maya-79

Öğrenci
bu konu bu şekilde kalmaz arkadaşlar. Sakın umudunuzu yitirmeyin, OHAL sonrası sizin durumunuza bir çözüm gelecektir. Ama bu sürede iş başvurusu yapıp boşuna üzülmeyin derim.

- - - Güncellendi - - -

yeni açılan üniversiteler (izmir demokrasi ve bakırçay) resmi gazetede 7 eylülde yayınlandı. Diğerleri meclis tatili sonrasına kaldı, onlar da açılsın, işe alımlarda bir öncelik ya da sizlere de bir hak verileeği görüşündeyim direk kadroya geçireceklerini sanmıyorum, ama başvuruda bir öncelik olacağını düşünüyorum.

H

HAKKIYENENKISI

Guest
Bosuna beklemeyın

Bugune kadar hicbirsey yapmayıp bir umut KHK cıkar diye bekleyenler varsa bosuna beklmesinler. Bugun gidip milli emlaka dilekce verip maas vb haklarını talep etsinler. Sonra da gidip işkurdan işsizlik maaşı başvurusu yapsınlar.
Belki o hakları alırlar
Sonucta herkesi haksız yere 36 kodu ile işten çıkardılar bakalım bundan sonra iddia ettikleri gibi suclu olmayan kisisler is bulabilecek mi ?