merhaba
Öncelikle burada vakit ayırıp yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Çok yavaşız!!! Sadece burada birbirimize sızlanıyoruz, aynı şeyleri tekrarlıyoruz..tabii ki suçsuz yere hayatında fetö nedir bile duymayan insanlar var aramızda..ama bu şerefsiz yüzünden işsiz kaldık.
-yök 5 ağustosa kadar rektörlerden üniversitelerinden fetö ile ilişkisi olan personelin listesini istemişti. Bu listeler sonucu birçok kamu - vakıf üniversitesi bu fetöcü şerefsizlerden temizlenecek umarım. ( kusura bakmayın sinirlendiğim için küfürlü yazıyoruz). Eğer hakkınızda soruşturma vs açılmazsa temiz olduğunuz ortada olacak.
--burada yorum yazan 50 yi geçmemiştir herhalde. Acaba diğer arkadaşlardan neden bir ses yok. Öğrenciler ne güzel haklarını düşüncelerini belirtiyorlar. Bir ses getiriyorlar. Ama biz de şu sayfada yazanla dışında hiç kimse birşey (başka yerlerde yazan vardır belki de) yazmıyor, uğraşmıyor, elini taşın altına koymuyor. Herhalde bazılarımızın işi hazır ya da fazla umurunda değil. Bakın ne güzel yök'e, bimere, başbakanlığa dertlerini yazan arkadaşlar var. Chp ve mhp milletvekillerine ulaşmaya çalışan, email atan, derdimizi anlatmaya çalışan arkadaşlar var. Sağolsunlar. Ufak da olsa bir kamuoyu yaratılmaya çalışılıyor. Lütfen herkes ilişkisini kullansın. Elinden geleni ardına koymasın. Bu olayı sıcağı sıcağına çözmemiz gerekiyor. Bu arada en sağlıklı çözüm nedir bunu da ortaya koymak gerekiyor. Bizim gibi suçsuz akademisyenlerin devlet kadrosuna mı geçirilmeyi mi istiyoruz ya da sözleşmeli olarak çalıştırılmayı mı istiyoruz ? Aynı şehirde mi farklı şehirde mi? Mesela zirve üniversitesinde makina müh bölümünde bu örgüt ile alakası olmayan bir yard. Doç arkadaş gaziantep üniv. Makina müh. Bölümüne mi yerleştirilmeli? Ya da nedir tam olarak istediğimiz? Bununda altını doldurmalıyız. Belki çok daha güzel bundan sonra hayatımız. Hepimiz kamu üniversitelerini yerleştiriliriz. O kadar zor değil arkadaşlar. Bir de bir çok akademisyene ihtiyaç var şuan.
--chp-ceyhun irgil milletvekili diyor ki . Artık bana yazmayın. Ben anladım derdinizi. Arada sizin elçiniz olacağım diyor. Derdinizi ileteceğim. Komisyon kuracağız diyor. Önemli olan başbakanlığa, müşavirliğe, bimere, yök'e oraya buraya yazın diyor adam. Yökü başbakanlığı ikna etmeli ve bu suçsuz ve işsiz kalan akademisyenler için neler yapılabilir, hepbirlikte bir çözüm arayışı içine girmeyi sağlamalı.
--twitter facebook kullanan arkadaşlar. Lütfen bir grup vs oluşturun. Ben anlamıyorum bu twitter dan ama çok etkili oluyor sanırım. Yüzbinlere ulaşılabiliyor. Arkadaşlar burda uzun uzun uğradığımız haksızlığı vs yazmak istemiyorum. Olay çok yazık. Yani türkiye tarihiden belki böyle bişey yok. Suçsuz yere işsiz kaldık mağdur olduk. Devletimizden başka kimse bize sahip çıkamaz. O yüzden devletimizin çözüm bulmasına yardımcı olalım. Sesimizi yükseltelim ve ulaştıralım. Bildiğiniz kendiniz gibi temiz olduğunu düşündüğünüz arkadaşlarımızla iletişime geçelim. Evde oturmakla hiç birşey olmaz. Bu arada ama diğer fetöcü olarak düşündüğünüz arkadaşlarınızdan uzak durun. Onlar da sizinle beraber kuyruk olamak isteyebilirler. Gerçi eğer varsa bir ilişkileri mutlaka cezalarını çekerler.
Yani ilgili yerlere mailler atılacak. Sosyal medya kullanılacak. Çevremizde bildiğimizi tanıdığımız kişilere durum anlatılacak. Aramızda milletvekili bakan tanıdığı olan varsa; lütfen arasın durumu anlatsın. Bizlerin tertemiz, işinde gücünde akademisyenler olduğumuzu, yıllarca dirsek çürüttüğümüzü, avrupalarda-amerikalarda doktora yapıp memleketimize döndüğümüzü ve işe ihtiyacımız olduğumuzu..uzun lafın kısası; harekete geçelim geç olmadan..yoksa iş bulmak için damgalandığımız için minimum 2-3 yıl beklememiz gerekir. Kimse almaz bizi.