Kapatılan üniversiteler??Ne olacağız?

A

Akademik Forum

Guest
Bu nedir nedir,hiç alakmız yokken bu öagduriyetin hesabını kim verecek kim. Arkadaşlar lütfen birşeyler yapalım bu böyle olmaz. Basın olabilir yol. İrgil e bende mail atmışdım

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar öğrenciler daha cok birlik olup seslerini duyuruyorlar bizimde sesimizi duyurmamız gerekir medyada yer almamız gerekir bu konuda birlik olalım lütfen neler yapılabilir

Demet.

Öğrenci
Arkadaşlar, her kafadan bir ses çıkıyor. Kimisi devletine güven o seni mağdur etmeyecek derken, kimisi işsizsin diyor. İşsizsek bile bunu hukuka uygun bir şekilde uygulamak gerekmiyor mu? Hakkımızda soruşturma açılmasını tüm kalbimle destekliyorum. Böylece lütfen iyice araştırsınlar ve ben ve benim gibi hiçbir bağlantısı olmayan insanları mağdur etmesinler. Diyorlar ki göz göre göre neden çalıştın onların kurumunda. Esasen sorulması gereken soru şudur: o kadar okul okuyup kendinizi geliştirmenize rağmen neden devlet üniversitesine giremediniz de buralarda çalıştınız? Onun cevabı kolay: Çünkü devlet üniversitelerinde de kadrolaşma var kardeşim. Çünkü 6 saat kapı önünde bekletip mülakatımda da çok başarılıydınız dedikten sonra kadroyu hali hazırda bekleyen kendi adamlarına verdiler kardeşim. Çünkü yıllarca okuyup başarıyla mezun olmama rağmen hiçbir siyasi ve dini örgüte yakın olmuyor olmam bir avantaj değilmiş kardeşim. Hoş ben de avantaj olsun diye yapmadım. Gerçekten hiçbir siyasi ve dini örgütlenmeye kendimi yakın hissetmiyorum. Velhasıl, 22 Temmuz günü halihazırda kayyım atanmış ve -devletin güvencesindedir- denilen kurumun 23 temmuz günü kapatıldığını ve pazartesi günü gidecek bir işimin olmadığını öğrendiğim günden beri düşünüyorum. BEN ve Benim gibi mağdurlar ne yapacak? Biz evimize nasıl ekmek götürüp, faturalarımızı, ev kredilerimizi nasıl ödeyeceğiz? Biz neden o şerefsiz hainlerin günahının bedelini ödüyoruz? Sadece bir bilgilendirme istiyorum. "Bekleyin, sabredin, biz size iş vereceğiz" desinler, o bile yeter. Öylesine zor durumdayım, durumdayız.

A

Akademik Forum

Guest
adalet partisi bize adalet verecektir elbet?

2 haftadır işsiz güçsüz evde oturup haber izliyoruz. İnanıyoruz belki de devlet büyükleri, gazeteciler, bu forumun kurucuları bizi duyar ve bu haksızlığı gidermek için bir şey yaparlar diye. Ancak her geçen gün daha da bulanıklaşıyor gelecek. Ya bize ne haliniz varsa görün desinler ya da bir çözüm bulsunlar artık. Evi arabayı satılığa koyduk. Kredi kartlarımıza bazı bankalar bloke koydu. Onlara da ayrıca yazıklar olsun. Demekki bir pkklıdan daha vatan haini bellemişler biz masumları. Allah darbecileri nasıl yerle bir ettiyse biz masumları da öyle korur inşallah. Hepimize Allah yardım etsin.

Elif Ersoy

Öğrenci
milletvekili ceyhun irgil, en yetkili başvuru yerinin Başbakanlık ve Başbakanlık Başmüşavirliği olduğunu çünkü kararların buralarda tebliğ edildiğini söylüyor. Sanırım buralara başvurmamız gerekiyor.

A

Akademik Forum

Guest
GITMEYECEKTINIZ. SIZIN YASADIKLARINIZIN 40 kat fazlasini yasadim ben, yurt disinda gurbet cektim gitmedim o feto universitelerine ve dershanelerine. Nedemisler, kolay gelen kolay gider.

Berill

Öğrenci
Çözüm yüksek sesle olacak arkadaşlar bireysel başvurularımız yeterince ses getirmiyor. Sosyal medya veya haberlerde yer almamız gerekir. Geleceğimizle alakalı haber alamıyoruz. Bu örgütle alakam olmadığı için bu haksızlık zoruma gidiyor sadece araştırılmasını aklanmayı istiyorum. İş bulabilme durumumuz olsun bizi damgalamasınlar. Şimdi çalışma yapılmazsa unutulur gideriz. Mantıklı bir yol gösterilsin yapalım hep birlikte nereye başvuruyorsak

A

Akademik Forum

Guest
Çözüm nedir?

Mağduriyerimizi gidermenin yegane çaresi kendimiziz. Ne bir parti, ne bir STK ne de bir şahıs bu dönemde bizlere destek çıkıp kendini devletin karşısında zora sokmaz. Maalesef bu gerçeği kabullenmeli ve kendi çözümümüzü üretmek zorundayız.
Bence devlet yarattığı problemin hukuki sonuçlarının farkında ve bilerek konuyu sürüncemede bırakıyor ki insanlar yılsın, çok sayıda insan bireysel olarak kendi çözümünü üretsin ve sayı azaldıkça konuyu umursayan kalmasın.

Tek çare birlikte hareket etmek. Hukuki yollara başvurmak, sosyal medyanın gücünü kullanmak. Ne olursa olsun birlikte hareket etmek. Bir twitter hesabı /hashtag açıp her gün her saat konuyu gündeme getirmek ve tüm tanıdık mağdurları bir araya getirmek ilk adım olabilir.

Bütün taraflar öğrencilere odaklanmış durumda, bizler ise hiç kimsenin umurunda değiliz.

Birlikten kuvvet doğar.

Elif Ersoy

Öğrenci
O zaman öncelikle kendimize bir grup ismi belirleyelim; ardından da YÖK,BİMER ve daha alakalı pek çok yere öyle başvuralım ve de bir basın bildirisi yayınlayalım. Aklıma gelen tek yol bu.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba hocalarım
Ben de aynen sizler gibi maalesef bir bekleyiş içindeyim. Hiçbir suçumuz ve alakamız olmadığı halde bunca yıldır verdiğimiz emeklerin uçma ihtimali kalbimi sıkıştırıyor desem yeridir :( Bu şekilde devletin eğitimi onayladığı bir kurumda çalışmış olmak mı yani günahımız? Devlet bizi istihdam etti de biz mi istemedik yani. Bir hocam demiş devlette kadrolaşma var diye katılmamak elde mi yani.Yıllarca emek sarfet bir şeyler yapmak için sonra açık kadro var diye başvur, işe alın ve sonuç??? İnanın kafayı yemek üzereyim ben de akademisyenler olarak hep farklı gruplar ve ideolojiler arasında gidip gelecek miyiz yani? Üstelik sigorta kayıtlarımızda mimlenmiş olduğumuz görülecek. İnsanlar da malesef o kadar geniş görüşlü değil normalde havada kapacakları bizim gibi donanımlı insanlar çok basit işlere bile başvuru yaptığımızda geri çevriliyoruz. Yaşam hakkımızın elimizden alınmasını kaldıramıyorum :(

A

Akademik Forum

Guest
merhaba

Öncelikle burada vakit ayırıp yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Çok yavaşız!!! Sadece burada birbirimize sızlanıyoruz, aynı şeyleri tekrarlıyoruz..tabii ki suçsuz yere hayatında fetö nedir bile duymayan insanlar var aramızda..ama bu şerefsiz yüzünden işsiz kaldık.
-yök 5 ağustosa kadar rektörlerden üniversitelerinden fetö ile ilişkisi olan personelin listesini istemişti. Bu listeler sonucu birçok kamu - vakıf üniversitesi bu fetöcü şerefsizlerden temizlenecek umarım. ( kusura bakmayın sinirlendiğim için küfürlü yazıyoruz). Eğer hakkınızda soruşturma vs açılmazsa temiz olduğunuz ortada olacak.

--burada yorum yazan 50 yi geçmemiştir herhalde. Acaba diğer arkadaşlardan neden bir ses yok. Öğrenciler ne güzel haklarını düşüncelerini belirtiyorlar. Bir ses getiriyorlar. Ama biz de şu sayfada yazanla dışında hiç kimse birşey (başka yerlerde yazan vardır belki de) yazmıyor, uğraşmıyor, elini taşın altına koymuyor. Herhalde bazılarımızın işi hazır ya da fazla umurunda değil. Bakın ne güzel yök'e, bimere, başbakanlığa dertlerini yazan arkadaşlar var. Chp ve mhp milletvekillerine ulaşmaya çalışan, email atan, derdimizi anlatmaya çalışan arkadaşlar var. Sağolsunlar. Ufak da olsa bir kamuoyu yaratılmaya çalışılıyor. Lütfen herkes ilişkisini kullansın. Elinden geleni ardına koymasın. Bu olayı sıcağı sıcağına çözmemiz gerekiyor. Bu arada en sağlıklı çözüm nedir bunu da ortaya koymak gerekiyor. Bizim gibi suçsuz akademisyenlerin devlet kadrosuna mı geçirilmeyi mi istiyoruz ya da sözleşmeli olarak çalıştırılmayı mı istiyoruz ? Aynı şehirde mi farklı şehirde mi? Mesela zirve üniversitesinde makina müh bölümünde bu örgüt ile alakası olmayan bir yard. Doç arkadaş gaziantep üniv. Makina müh. Bölümüne mi yerleştirilmeli? Ya da nedir tam olarak istediğimiz? Bununda altını doldurmalıyız. Belki çok daha güzel bundan sonra hayatımız. Hepimiz kamu üniversitelerini yerleştiriliriz. O kadar zor değil arkadaşlar. Bir de bir çok akademisyene ihtiyaç var şuan.

--chp-ceyhun irgil milletvekili diyor ki . Artık bana yazmayın. Ben anladım derdinizi. Arada sizin elçiniz olacağım diyor. Derdinizi ileteceğim. Komisyon kuracağız diyor. Önemli olan başbakanlığa, müşavirliğe, bimere, yök'e oraya buraya yazın diyor adam. Yökü başbakanlığı ikna etmeli ve bu suçsuz ve işsiz kalan akademisyenler için neler yapılabilir, hepbirlikte bir çözüm arayışı içine girmeyi sağlamalı.

--twitter facebook kullanan arkadaşlar. Lütfen bir grup vs oluşturun. Ben anlamıyorum bu twitter dan ama çok etkili oluyor sanırım. Yüzbinlere ulaşılabiliyor. Arkadaşlar burda uzun uzun uğradığımız haksızlığı vs yazmak istemiyorum. Olay çok yazık. Yani türkiye tarihiden belki böyle bişey yok. Suçsuz yere işsiz kaldık mağdur olduk. Devletimizden başka kimse bize sahip çıkamaz. O yüzden devletimizin çözüm bulmasına yardımcı olalım. Sesimizi yükseltelim ve ulaştıralım. Bildiğiniz kendiniz gibi temiz olduğunu düşündüğünüz arkadaşlarımızla iletişime geçelim. Evde oturmakla hiç birşey olmaz. Bu arada ama diğer fetöcü olarak düşündüğünüz arkadaşlarınızdan uzak durun. Onlar da sizinle beraber kuyruk olamak isteyebilirler. Gerçi eğer varsa bir ilişkileri mutlaka cezalarını çekerler.

Yani ilgili yerlere mailler atılacak. Sosyal medya kullanılacak. Çevremizde bildiğimizi tanıdığımız kişilere durum anlatılacak. Aramızda milletvekili bakan tanıdığı olan varsa; lütfen arasın durumu anlatsın. Bizlerin tertemiz, işinde gücünde akademisyenler olduğumuzu, yıllarca dirsek çürüttüğümüzü, avrupalarda-amerikalarda doktora yapıp memleketimize döndüğümüzü ve işe ihtiyacımız olduğumuzu..uzun lafın kısası; harekete geçelim geç olmadan..yoksa iş bulmak için damgalandığımız için minimum 2-3 yıl beklememiz gerekir. Kimse almaz bizi.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Berill

Öğrenci
Ben şahsi bimer yök ve milletvekillerine yazdım vali yardımcısı ile görüştüm. Şahsi yol alamıyoruz. Dediğiniz gibi birlik olup başvuralım. YÖK'ün ve başbakanlığın etkili olacağını düşünüyorum

A

Akademik Forum

Guest
Nasıl katkı vermeli?

Ceyhun Ergil konuyu tüm detayları ile incelemiş ve en yakından takip eden kişi gibi görünüyor. Hazırladığı rapora katkı verilebilir. Ama kendisinin de söylediği gibi artık mağduriyetimizi dile getirmek değil harekete geçerek karkıda bulunmalıyız. Twitter, facebook, akademikpersonel.org, toplu dilekçeler ve başvurular ile kamuoyu oluşturmalıyız. Öğrenci, personel ve aileleri yakınları düşündüğümüzde çok büyük bir kitleyiz. Devlet uzun süre göz ardı edemez.

A

Akademik Forum

Guest
Kapatılan vakıf üniversitelerindeki akademisyenler olurmu hem arama motorunda aratıncada bulunur siz yapın hocam biz ekleyelim kendimizi arkadaşlarımıza da haber verelim ben inanıyorum beraber olursak birşeyler yapacağız. En azından hukuki süreç için görüşürüz.

A

Akademik Forum

Guest
Birde Ceyhun irgil in face sayfasını incelermisinşz bir rapor hazırlamış destekleyelim sayımızın çok olduğunu görsün

Elif Ersoy

Öğrenci
GITMEYECEKTINIZ. SIZIN YASADIKLARINIZIN 40 kat fazlasini yasadim ben, yurt disinda gurbet cektim gitmedim o feto universitelerine ve dershanelerine. Nedemisler, kolay gelen kolay gider.

bizim yaşadıklarımızı sen bilemezsin. vakıf üniversiteleri de sonuçta YÖK'e bağlıdır yani bir anlamda devlete ve de zaten devlet güvencesiyle kurulur. ve ben de bir sorun olduğunda devletin el atıp üniversiteyi temizleyeceğini düşünmüştüm. Tıpkı şu anda devlet üniversitelerine yaptığı gibi.