Kazandım, Kayıt Yaptırdım Ama Ders Seçmedim, Ne olur?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam bnimde bir sorum olacakti.ben universiteye kayt yaptirdim ama ders secimi yapmadim uniye gitmiycem Bise olur mu ?

H

Hazırlık

Guest
İki ayrı yüksek lisans programı kazandım ikisine de kayıt yaptırdım ama bu yıl bitine devam edebileceğim. Devam etmeyeceğim bölümün ilk yılı yabancı dil hazırlık. YL programı sonraki yıl başlıyor. Yakında ders seçimi olacak. Sistemden "hazırlık sınıfı" diye tek bir ders görünecekmiş onu seçecekmişiz. Fakat ben ders seçimi yapmazsam durumum ne olur buna cevap bulamadım. Enstitü de doğru düzgün bir şey söyleyemedi. Sağlık raporu ya da muhtarlıktan fakirlik belgesi alın kaydınızı dondurun falan dediler. Bu belgeleri almam çok mümkün görünmüyor.
Şimdi ben ne tapmalıyım ki bu okulda seneye başlayabileyim? Ders seçip de gitmezsem hazırlık sınıfını başaramamış oluyorum ve sanırım yl programına devam edemiyorum. Ders seçmemem durumunda ne olacak? Bilgisi olan hocalarım aydınlatırsa çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Kayıt zamanını kaçırdım...

arkadaşlar merhaba... benim çok büyük bir problemim var yüksek lisans mülakatını verdim ancak kayıtlar bugün sonmuş ve ben şehir dışında olduğumdan kayıt yaptıramadım, yarın yedeklerin kayıtları var ... ne yapabilirim ? bilgi verebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim... (yedeklerde 1 kişi var)

akademist

Öğrenci
arkadaşlar merhaba... benim çok büyük bir problemim var yüksek lisans mülakatını verdim ancak kayıtlar bugün sonmuş ve ben şehir dışında olduğumdan kayıt yaptıramadım, yarın yedeklerin kayıtları var ... ne yapabilirim ? bilgi verebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim... (yedeklerde 1 kişi var)
Gecmis olsun :(

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Yardımcı olun

Merhaba arkadaşlar ben 2 yıllık üniversite kazandım ancak bazı sıkıntılardan dolayı ders kaydı süresini kaçırdım ve ders kaydı yaptıramadım ne yapmam gerekiyor kaydım siliniyormu yoksa tekrardan ders kaydı yapmam için bir süre varmı lütfen yardımcı olunuz

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisansa kayıt yaptırdım. 1 yılı yabancı dil hazırlık olmak üzere toplam 3 yıl. Fakat bu yıl okula gidemeyeceğim. Enstitüyü aradım zar zor alabildiğim bilgi: sene sonunda yabancı dil yeterlik belgesi getirirsen bölüme devam edebilirsin.
Seneye hazırlıktan devam edemiyor muyum? Bu sene okula gitmezsem okuldan atılmış mı oluyorum anlamadım??? Enstitünün de bilgisi yok. Yasada böyle bir şey var mı?

gratis

Öğrenci
merhaba iyi günler ben bu dönem yüksek lisansa kayıt yaptırdım,ders seçimi de yaptım.ben bundan sonra hiç okula gitmeyip kayıt yaptırmasam hala okulla bağlantım olabilir mi?askerlik tecilim ile ilgili bir sorun olabilir mi? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Hayrullah07

Öğrenci
Merhabalar, hangi okul acaba bir de okulla görüştükten sonra ne dediler, umarım halledebilmişsindir.

Hocam selamlar okulun bana dediği ben 3 sene 4 ay boyunca tecilliyim ders secmezsem 6 dönemden 1 dönem kaybım olduğu ve kalan dönemlerde okulu bitirmem gerektiği yani ders seçip okula gidilmese veya 2.yariyilda ders dahi secilmese tecil yönünden bir sıkıntı olmadığı ama tavsiyem okulun aranıp işin garantiye alınması yanlışım varsa bilen arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur kolay gelsin iyi günler.

A

Akademik Forum

Guest
ders seçmedim, kaydı dondurmak istiyorum ama birkaç hafta gidemicem. kayıt dondurmak için belli bir süreyi geçirmemek diye bir olay var mı ? cevap verirseniz sevinirim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Merve

Baş Editör
ders seçmedim, kaydı dondurmak istiyorum ama birkaç hafta gidemicem. kayıt dondurmak için belli bir süreyi geçirmemek diye bir olay var mı ? cevap verirseniz sevinirim.

Evet hocam, ben de dondurmuştum net hatırlayamadım kaç hafta olduğunu ama başvurmak için bir süre var. Enstitüden bilgi alabilirsiniz.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
cevapp verin hocamm

Hocam ben 2 senelik Universiteye kayit yaptirdim ama gitmedim yurt cok uzakti ders secimi yapmadim seneye gidecem ayni yersen devam edebilirmiyim

S

sezinnn

Guest
Aynı durumu, öğrenci belgesi alırken ben yaşadım. Şahsen almak zorunda kaldım. Ayrıca diplomanızı kayıt için vermişseniz geri alabilcek misiniz? Gazi Üniversitesinde kayıtta verilen evraklar geri alınmıyor. Bu nedenle bir daha başvurularınızda aslı gibidir onaylı evrakları kullanın.

bende bi ley sorabilir miyim aynen senin gibi 4 yıllık üniversite kazandım kaydımı yaptım ama gitmedim tekrar hazırlanıyorum başburu yaparken neyi işaretliceğimi bilmiyorum bir yükseköğretim programına kayıtlıyım mı yoksa ösymce yerleştirildim fakat kayıt olmadım hangisini işaretlicem

R

Ramiiiiii6535

Guest
Merhabalar ben e devlet uzerinden kayit yaptim ama üniversite ye diploma vb evraklarin hicbirini goturmedim bu yil gitmedim üniversiteye tekrar hazirlanicam öğrenim durumum ne gözüküyordur acaba biliyorsaniz yardimci olursaniz sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Ben yl kazandım şuan devam ediyorum 2.dönem ders onayı yapmadım derslere girebilirmiyim bi sıkıntı olurmu

A

Akademik Forum

Guest
yuksek lısans pasif ogrencı

Yüksek lisansta pasif öğrenci durumuna düşünce öğrenci belgesi alamıyormuyuz ? pasif öğrenci durumuna düşünce askerlikle ılgılı sıkıntı oluyor mu ?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,yüksek lisansta 2. yarıyıl ders dönemindeyim.Kazanmış olduğum üniversiteye devam etmek istemiyorum.Aynı bölümü farklı bir üniversitede kazansam derslerin bir kısmından muaf olma ihtimalim var mı?

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar. geçen dönem yüksek lisansa kayıt yaptırdım ama ders seçmemiştim. bu dönem de devam edemicem. kayıt yenilememin bir gereği var mı sizce? kaydımın silinmesi gibi bir durum yok sanırım?

A

Akademik Forum

Guest
Sa ben geçen sene 4 yıllık elazig fırat universitesi antrenörlük bölümünü kazandım kaydımı yaptırdım ama 1 yıl boyunca üniversiteye gitmedim ders kayıt yaptırmadan dondurma işlemini de yapmadım bi dahaki sene gidip okuyabilirmiyim

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar ben iki yillik anestezi teknikerligi okudum bitti. Bir yil sonra dgs ile hemsirelige tamamlamayi kazandim. Ders kaydimi her iki donem de yaptim. Ama ne derslere ne de sinavlara gitmedim. Simdj tekrar ygs ye girdim ygs den fizyoterapistligi yazip onu okuyup sonra hemsirelik gibi dgs ye girip ftr den dort yilliga tamamlamak istiyorum. Fizyoterapistligi kazandiktan sonra ayni hemsirelige yaptigim gibi yapsam atanana kadar bi problem olur mu hem ozel hem devlet universitelerinde? Cunku anesteziden atanip hem calisip hem okumak istiyorum