Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

A

Akademik Forum

Guest
Üniversitelerde öğretim görevliliği kadrosu için mutlaka ilanları mı beklemek gerekiyor.
Şunun için soruyorum, üniversitede ilgili yönetimle konuşulup bakın benim puanlarım şu,ilgi alanım bu üniversitenizde öğretim görevlisi olabilir miyim?
Yani ilanları beklemeden üniversitelere özel sektör iş başvurusu gibi başvuramayız mı?
Yeterli puanlarım var ama bir türlü üniversiteye akademik yerlere giremedim...
Şunu anladım koşturmadan,ısrarcı olmadan bişey olmuyor..

Hocam normalde olan olay tam sizin dediğiniz gibi. Çıkan bir ilana zaten sizi almazlar. O bir kişiye açılmıştır sahibi bellidir. Ama siz direk kendiniz bu şekilde giderseniz muhtemelen terslenirsiniz siz bizden torpil mi istiyorsunuz diye. Üst yönetimde birilerini bulup onlar aracıyla görüşmeyi tercih edin.

The Korhan

Öğrenci
Hocam normalde olan olay tam sizin dediğiniz gibi. Çıkan bir ilana zaten sizi almazlar. O bir kişiye açılmıştır sahibi bellidir. Ama siz direk kendiniz bu şekilde giderseniz muhtemelen terslenirsiniz siz bizden torpil mi istiyorsunuz diye. Üst yönetimde birilerini bulup onlar aracıyla görüşmeyi tercih edin.

İşte diyorum ya tersleseler de maalesef bazen yüzsüz olmak gerekiyor ki böyle bir yapımda yok maalesef ama işi kapanlar sürekli yönetimleri rahatsız edenler...İşin peşinden yılmadan koşturmak lazım.Yoksa altını çizerek söylüyorum gerekli yüksek puanlarınız olsa da bir yerde kadroya giremiyorsunuz.

Ben zaten yönetime bireysel olarak gidiyorsam kendime güvenerek gitmeliyim.Yoksa diğer türlü zor.Ben sadece nasibim olan yer için çalışıp emek göstermeliyim..

A

Akademik Forum

Guest
İşte diyorum ya tersleseler de maalesef bazen yüzsüz olmak gerekiyor ki böyle bir yapımda yok maalesef ama işi kapanlar sürekli yönetimleri rahatsız edenler...İşin peşinden yılmadan koşturmak lazım.Yoksa altını çizerek söylüyorum gerekli yüksek puanlarınız olsa da bir yerde kadroya giremiyorsunuz.

Ben zaten yönetime bireysel olarak gidiyorsam kendime güvenerek gitmeliyim.Yoksa diğer türlü zor.Ben sadece nasibim olan yer için çalışıp emek göstermeliyim..

hocam alesten 100 lisans bolum birincisi dil 100, yl mezunu 5 yıl tecrubeyle bireysel olarak gidin istediğiniz kadar kendinize güvenin ters cevap verip yollarlar. Mutlaka biriyle ya da birisi aracılığıyla gidin en azından sizi dinlerle arada ki güçlüyse işiniz olur güçsüzse olmaz. Bu tüm Türkiye tarafından görünen/bilinen bir gerçek gerçeklerle yaşamayı öğrenmek gerek.

A

Akademik Forum

Guest
Sosyal bilgiler öğretmenliği mezunuyum. Yüzsek lisansim yok. Okul ortalamam 4 uzerinden 3.70. Myo da ogretim gorevlisi olabilir miyim, nasil bir izlemeliyim?

A

Akademik Forum

Guest
Peki fakültelerde öğretim görevlisi alımı için ne gibi şeyler önemli?

Bildiğim kadarıyla Yrd. Doç.ve üstü çalıştırmayı yeğliyorlar. Ama benim yuksek lisansim ve 10yıl tecrübem var. Ales 80 Dil 90. Referans olmasa bile dikkate alınır mı?

burhan0087

Öğrenci
Arkadaslar malesef bu gibi islerde biz eskiden buna torpil diyorduk ama artik ismi degismis referans olmus, referans lazim. Illaki bir referansiniz olmasi gerekir. Haaa olmasa olurmu olur tabiki ama cok zor. Bunu yakin zamanda deneyip yasamis biri olarak soyluyorumm. Ayni anda 7 universitenin ogretim gorevlisi kadrosuna basvurdum 3 tanesi sinava bile cagirmadi sebebini dogru duzgun aciklamadilar bile(evrak yetersiz diyip gecistirdiler yada istenen sartlari saglamiyor dediler). 4 ünunun sinavina girdim ve her ne hikmetse 3 unde hep 2.oldum. Sonradan biraz arastitdigimda 1. Olanlarin genelde o okullardan mezun ve yuksek lisansini orda yaptiklarini farkettim. Hatta okulun birinde sonuc aciklanmadan kimin alinacagini 3 gin once ogrendim.Alanimda 10 yil tecrubem ve bu isin argesinde calistim yillardir, yuksek lisansimda var. Sonunda tek kursunum kalmisti ve 7. Basvurdugum okulun sinavini kazandim. Umarim herkes hakettigi yere hakettigi sekilde gelirki orda da en iyi sekilde insanlara faydali olabilsin.

mek29

Öğrenci
İyi akşamlar arkadaşlar, çok önemli bir sorum var size; özel bir üniversiteye öğretim görevlisi olarak atandık diyelim iki,üç ay sonra ben askere gidiyorum ya da gidebilir miyim? deme şansımız var mı? Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bilgilendirsin. Tecilimi bozup bozmama arasında çok kararsızım. İlan gelmiyor tecili bozmalıyım diyorum ki peşine bir ilan, zaten ben tecili bozmasam da temmuz sonu bitiyor o da ayrı bir dert...

A

Akademik Forum

Guest
????

Tezsiz YL olup başvuru yapacağımız alanda 2 yada 5 yıl tecrübemi gerekli

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,
öncelikle herkesin istediği yer inşallah olur..
ben bir vakıf üniversitesinde öğretim görevliliğini kazandım. okuduğum kadarıyla her vakıf üniversitesi gibi bölüm olmadığı için eylüle kadar izinliyim
bu süreci yaşamış arkadaşlara sorum var bölümün açılıp açılmayacağını temmuz sonu tercih klavuzu yayınlandığında öğrenebiliriz fakat daha erken öğrenme gibi bir durumumuz var mı?
süreci yaşayan arkadaşlarda tercih klavuzunu mu beklediler..

A

Akademik Forum

Guest
Besyo mezunu myo'larda öğretim görevlisi olabilir mi?

Hocamlarım bana da cevap verir misiniz. Ben milli eğitimde öğretmenim. Alese girdim bu sene,beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum. Dil yok ben de. Myo'lara dilsiz girilebiliyor ama benim alanımda alım yapan hiç myo öğretim görevlisi ilanı bulamadım. Yani besyo mezunu nasıl öğretim görevlisi olabilir myo'larda

ahmetahmet

Öğrenci
Hocamlarım bana da cevap verir misiniz. Ben milli eğitimde öğretmenim. Alese girdim bu sene,beden eğitimi öğretmenliği mezunuyum. Dil yok ben de. Myo'lara dilsiz girilebiliyor ama benim alanımda alım yapan hiç myo öğretim görevlisi ilanı bulamadım. Yani besyo mezunu nasıl öğretim görevlisi olabilir myo'larda

Hocam Marmara bölgesinde çok güzel bir üniversitede BESYO mezunu,senelerce lisansı bitirememiş , yeteneksizin biri iki yıl önce meslek yüksekokulu yoluyla üniversiteye alındı.
Adam şu an öğretim görevlisi.
Dilin d si yok.Alesten demek 70 almış.
Ona bile inanamam.Cunku o derece Türkçe bile zor konuşan biri.
Diyeceğim o ki ikili ilişkiler önemli.Varsa tanıdık girersiniz.
Meslek yüksekokuluna alınip,besyoda görevlendirme ile çalışıyorsunuz.
Ama öyle haksızlık yapacağınıza öğretmenliğe devam edin ;)
Haaa akademisyen olmak istiyorsanız, alesi ve dili gecin.
Sonra gerisi gelir.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben hakkımla öğretmen oldum çok şükür ama akademisyenlikti benim hayalim. Önce atanayım sonra düşeneyim dedim. Şimdi de hangi bölüme nasıl başvuru yapabilirim onu bilmiyorum. Dilim hiç yok ama alesten 76-80 arası puan geliyor. Onun için myo düşünüyorum ilanlara baktığımda hep x bölümden mezun olmak diyor. Ben öğretmenlik mezunuyum benim bölümden alan bulamadım 😄 Öğrenmek istedim neye göre başvuru yapacağım 😊

A

Akademik Forum

Guest
Şişli Meslek Yüksekokulu ile ilgili olarak bilgisi olan var mı acaba?

Merhaba, Şişli Meslek Yüksekokulu ile ilgili olarak bilgisi olan var mı acaba? Hocaların ofisleri, masaları var mı? Rahatlıkla birşeyler okuyup araştırabilmeye uygun mu?

M

MUKREMIN

Guest
öğretim görevlisi deneyim şartı

merhaba ben 5 yıllık bankacıyım myo larda genelde 5 yıl deneyim yada yüksek lisans istemişler ilanda yüksek yisansım yok ancak 5 yıllık bankacılık deneyimim bankacılık ve sigortacılık myo için deneyim şartını karşılar mı

A

Akademik Forum

Guest
Öncelikle herkese iyi günler dilerim :

Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dâhil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrübeli olmak.

Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak.

Yukarıdaki iki önermeye istinaden MYO 5 yıl deneyim şartı isterse eğer,Tezli Y.L sayılır mı? Bence biraz ucu açık gibi bir durum sözkonusu.

Poseidon.

Öğrenci
Deneyiminiz yoksa olamazsiniz.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

Hocam merhaba, ben devlet üniversitesi myo'larda ücretli olarak ders vermekteyim 1 yıldır aynı zamanda ekonomi finans yüksek lisans öğrencisiyim, lisans sonrası 1 yıl banka deneyimim var iktisat mezunuyum, ales puanım güncel 78 ve diploma notum 2.43 bu şekilde bi kadro ilanında sıralamaya girme şansım varmıdır? Ders tecrübesi olmayan ilanlarda genelde ales ve diploma ortalaması 77'lerde kalmış benim ise 74 küsür yapıyo, bu konuda beni aydınlatabilir misiniz.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Hocam merhaba, ben devlet üniversitesi myo'larda ücretli olarak ders vermekteyim 1 yıldır aynı zamanda ekonomi finans yüksek lisans öğrencisiyim, lisans sonrası 1 yıl banka deneyimim var iktisat mezunuyum, ales puanım güncel 78 ve diploma notum 2.43 bu şekilde bi kadro ilanında sıralamaya girme şansım varmıdır? Ders tecrübesi olmayan ilanlarda genelde ales ve diploma ortalaması 77'lerde kalmış benim ise 74 küsür yapıyo, bu konuda beni aydınlatabilir misiniz.

Alanında deneyım sahıbı olma ve yuksekogretım kurumlarında ders vermıs olma sartları ayrı sartlar dıye bılıyorum.
Ayrıca alanınızda deneyım en az 2 yıl olmak zorunda ve ders vermıs olmanız deneyım olarak sayılmıyor yanılmıyorsam.
Her sekılde yuksek lısanstan mezun olmanız gerekır once.

Poseidon.

Öğrenci
hocam şart lisans sonrası tecrübemidir illa. Toplamda 2 yıl deneyimim var ama bunun 7 ayı mezuniyet öncesine ait, bu şekilde kabul edilmiyormuyum