Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

ufb16

Öğrenci
..... En az 2yıllık tecrübeniz tamamsa sadece yüksek lisans ifadesiyle tezsiz de kullanılabilir. ''iktisat lisans mezunu olmak , alanında en az 2yıl tecrübeli olmak ve alanında yüksek lisans yapmış olmak'' şeklindeki ilanda yüksek lisansın niteliği belirtilmemiş ve tecrübeyle birlikte istenildiği için tezsiz de olabilir. hem tecrübe hem y.lisans isteniyor ve tezli tecrübe yerine geçtiğinden ikisi birlikte istenildiğinde y.lisans tezsiz de olabilir. Sonuçta tezsiz de sana yüksek lisans derecesi veriyor. Şimdi siz ya süreyi tamamlayacaksınız ya da tezliye çevireceksiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Hocam merhaba,
Yaklaşık bir sene önce ilan şartı " alanında lisans ve yuksek lisans mezunu.olmak" (tezli demiyor dikkat) olan bir ilana başvuru yaptım. 4 sene özel sektör tecrubem ve lisans ve yuksek lisansim olmasına rağmen . Sırf tezsiz mezunuyum diye ön değerlendirme de elendim.
Üniversiteye de bu yaptığınız haksızlık vs. Gibisinden yazdım fakat tabiki kale almadılar.

Yaşadığım bu örnekten yola çıkarak;
İlan şartı ne olursa olsun, vaktiniz ve paranız (noter onay masraflari vs) varsa hic çekinmeden size uygun olduğunuz ilanlara başvuru yapın. Çünkü, ülkemizde bu tarz yonetmelikler her üniversiteye gore farklı yorumlanıp farklı şekilde uygulamaya alınıyor.
Yolunuz açık olsun...

A

Akademik Forum

Guest
Acil l l

Ben felsefe mezunuyum formasyon da var. iki yıllık özel eğitim rehb. Tecrübem var . MYO da yer açılırsa mesela çocuk gelişimi ... Başvursam sonuç ne olur ? Ya da bölüm şartı var mı

aht.clk

Öğrenci
Ben felsefe mezunuyum formasyon da var. iki yıllık özel eğitim rehb. Tecrübem var . MYO da yer açılırsa mesela çocuk gelişimi ... Başvursam sonuç ne olur ? Ya da bölüm şartı var mı

A

Akademik Forum

Guest
???

Dr.Samuel soyledıklerınıızın hıcbıırı dogru degıl ben tezsız yuksek lısans yaptım çope gitti

A

Akademik Forum

Guest
Deneyim Süresi hk.

Nazmi hocam merhaba,2 yıl deneyim kesintisiz mi olmak gerekiyor ? Lisansımı bitirdikten sonra 8 ay çalıştım,sonra askere gittim ve geldikten sonra 16 aydır çalışıyorum,doldurdum.Bu şekilde kabul edilirmi?

leylayım

Öğrenci
Merhabalar geçtiğimiz günlerde bir duyum aldım doğruluk payı nedir çözemediğim için size sormak istedim. Meslek yüksek okulu çocuk gelişimi branşına atama yapmak için, üniversite özel şart olarak "eğitim fakültesi mezunu olmak ve alanında yüksek lisans yapmak" şartını ekleyebilir mi? Yök bu konuda mevzuata uygundur ibaresi kullanabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum .

finduilas

Profesör
Merhabalar geçtiğimiz günlerde bir duyum aldım doğruluk payı nedir çözemediğim için size sormak istedim. Meslek yüksek okulu çocuk gelişimi branşına atama yapmak için, üniversite özel şart olarak "eğitim fakültesi mezunu olmak ve alanında yüksek lisans yapmak" şartını ekleyebilir mi? Yök bu konuda mevzuata uygundur ibaresi kullanabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum .
Ekleyebilir tabii ki neden ekleyemesin?

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Hocam başvuru yapmak istedim, fakat bana çocuk gelişimi branşına başvurmak için hiç böyle bir özel şart eklemeden çocuk gelişimi mezunu olmam gerektiğini söylediler.

finduilas

Profesör
Hocam başvuru yapmak istedim, fakat bana çocuk gelişimi branşına başvurmak için hiç böyle bir özel şart eklemeden çocuk gelişimi mezunu olmam gerektiğini söylediler.
Sizin sorunuz ne anlamadim ben? Ilan sartini saglamiyorsaniz basvuramazsiniz tabii ki. Universite ozel sarti sizin isteginizle eklemez.

leylayım

Öğrenci
Sizin sorunuz ne anlamadim ben? Ilan sartini saglamiyorsaniz basvuramazsiniz tabii ki. Universite ozel sarti sizin isteginizle eklemez.

Hocam durum şu ilana çıkılmadı. Fakat çocuk gelişimi bölümü için ilana çıkılacaksa ya okul öncesi mezunu, ya çocuk gelişimi mezunu ya da sınıf öğretmeni mezuniyetinin olması gerektiği gibi bir duyum aldım. Ve bu standartı Yök' ün belirlediği söyleniyor. O zaman bende sorguluyorum Geçenlerde "Halkla ilişkiler öğretim görevlisi kadrosuna ilahiyat mezunu alındı!" Bu nasıl iş çözemedim. Yani sorum şu , YÖK ilana çıkılırken şunu söyleyebilir mi, şu standart değil bu standarta uymak zorundasın! O zaman da diyorum ki üniversitenin kendi içinde özel şart belirlemesinin ne anlamı kaldı.

A

Akademik Forum

Guest
Myo atamalari

Myo atamalarinda Turkiye'nin hangi bölgesi daha az tercih ediliyor. Ayrıca bu torpil durumundan aynel yakın emin misiniz?

heyhaa

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacdaktı;
1-Öğretim görevlisi kadrosu açılmış ve ilan şartında lisans mezunu olup lisans sonrası alanında beş yıl deneyimli olmak diyor.
2- Ben Lisans mezunuyum ve yüksek lisansım var, bu 5 yıllık deneyime tekabul ediyor mu?

Not: İlan Meslek Yüksekokulunda açılmıştır.

Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacdaktı;
1-Öğretim görevlisi kadrosu açılmış ve ilan şartında lisans mezunu olup lisans sonrası alanında beş yıl deneyimli olmak diyor.
2- Ben Lisans mezunuyum ve yüksek lisansım var, bu 5 yıllık deneyime tekabul ediyor mu?

Not: İlan Meslek Yüksekokulunda açılmıştır.

bildiğim kadarıyla yüksek lisans yapanlar için 5 yıl tecrübe gerekiyor
lisans mezunu olarak başvuracaksanız 10 yıl tecürbe gerekiyor
High Education - Yükseköğretim Kurulu
ilgili madde şöyle
(4) Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak,

A

Akademik Forum

Guest
bildiğim kadarıyla yüksek lisans yapanlar için 5 yıl tecrübe gerekiyor
lisans mezunu olarak başvuracaksanız 10 yıl tecürbe gerekiyor
High Education - Yükseköğretim Kurulu
ilgili madde şöyle
(4) Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:

a) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak,
Yükseklisans yapan kişiden ../yıl tecrübe istemez ve ö.görevlisi zor yükselir

brnlcn

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Bir MYO'ya atanıp öğretim görevlisi olarak işe başlamış birinin yükselme şansı var mıdır? Bir kaç yerde rastladığım bilgiye göre yükselmek gibi bir zorunlulukları yok. Ancak yükselmek isteyen bir öğretim görevlisinin karşısına çıkması muhtemel sorunlar nelerdir? Yükselebilir mi Yrd. Doç. Doç. Prof. şeklinde.

Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

mek29

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı, öğretim görevlisi ilan şartlarında siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler mezunu yazıyor. Uluslararası ilişkiler mezunu olarak bu kadroya başvurabilir miyim? Bilgilendirirseniz sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
MYO Başvuru

arkadaşlar ben bir üniversitenin öğretim görevlisi sınavını kazandım. 10 gün önce istenen belgeleri teslim ettim.Daha başlamadım. Bu arada başka bir üniversitenin de öğretim görevlisi sınavını kazandım. Tercihimi 2. kazandığım üniversiteden yana kullanmak istiyorum. Bu sebeble belgelerimi teslim ettiğim üniversiten geri alıp 2. kazandığım üniversiteye başvurduğumda bir sorunla karşılaşırmıyım.