ufb16
Öğrenci
..... En az 2yıllık tecrübeniz tamamsa sadece yüksek lisans ifadesiyle tezsiz de kullanılabilir. ''iktisat lisans mezunu olmak , alanında en az 2yıl tecrübeli olmak ve alanında yüksek lisans yapmış olmak'' şeklindeki ilanda yüksek lisansın niteliği belirtilmemiş ve tecrübeyle birlikte istenildiği için tezsiz de olabilir. hem tecrübe hem y.lisans isteniyor ve tezli tecrübe yerine geçtiğinden ikisi birlikte istenildiğinde y.lisans tezsiz de olabilir. Sonuçta tezsiz de sana yüksek lisans derecesi veriyor. Şimdi siz ya süreyi tamamlayacaksınız ya da tezliye çevireceksiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Hocam merhaba,
Yaklaşık bir sene önce ilan şartı " alanında lisans ve yuksek lisans mezunu.olmak" (tezli demiyor dikkat) olan bir ilana başvuru yaptım. 4 sene özel sektör tecrubem ve lisans ve yuksek lisansim olmasına rağmen . Sırf tezsiz mezunuyum diye ön değerlendirme de elendim.
Üniversiteye de bu yaptığınız haksızlık vs. Gibisinden yazdım fakat tabiki kale almadılar.
Yaşadığım bu örnekten yola çıkarak;
İlan şartı ne olursa olsun, vaktiniz ve paranız (noter onay masraflari vs) varsa hic çekinmeden size uygun olduğunuz ilanlara başvuru yapın. Çünkü, ülkemizde bu tarz yonetmelikler her üniversiteye gore farklı yorumlanıp farklı şekilde uygulamaya alınıyor.
Yolunuz açık olsun...