Meslek Yüksek Okullarında Öğretim Görevlisi Olmak

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba,

Bir MYO'ya atanıp öğretim görevlisi olarak işe başlamış birinin yükselme şansı var mıdır? Bir kaç yerde rastladığım bilgiye göre yükselmek gibi bir zorunlulukları yok. Ancak yükselmek isteyen bir öğretim görevlisinin karşısına çıkması muhtemel sorunlar nelerdir? Yükselebilir mi Yrd. Doç. Doç. Prof. şeklinde.

Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Tabii ki yükselebilir Öğretim Görevlisi. Öncelikle Doktora eğitimini tamamladığında Öğr.Gör.Dr olacaktır. Fakat Yrd. Doç. olabilmesi için üniversitenin kadro vermesi gerekiyor. Bu aralıkta standart bir bekleme süresi yok. Üniversitesine göre değişiklik gösterecektir. Doç.'luk ve Prof.'luk ise daha başka prosedürlere tabi. Ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.

parafiskalite

Yardımcı Editör
[MENTION=88281]finduilas[/MENTION] Iktısat lısans mezunu, Uluslararası Fınans yuksek lısans mezunuyum. Adalet bolumunde ogretım gorevlısı olabılır mıyım ? Bu sekılde kadro acılabılmesı mumkun mu ?

parafiskalite

Yardımcı Editör
Adalet bolumunde daha once acilan kadrolari inceleyin, oyle bir ilana rastlarsaniz neden olmasin?

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

Adalette degıl fakat bırkac bolumde farklı bolum mezunlarının basvuru yapabılecegını ılanlarda gordum. Sıvıl Havacılık Bolumu ıcın Iktısat mezunu olma sartı gıbı.
Bır sey daha sormak ıstıyorum. Ales puan turunde herhangı bır puan turunde 70'ı almak yeterlı mı ? Kımı ılanda basvurulan alanın puan turu ıstenırken kımı ılanlarda mezun olunan alan turu ıstenıyor.
Fakat bana myo muduru(vakıf) herhangı bır puan turunden 70'ı saglamanın yeterlı olabılecegını soyledı. Boyle bır durum mumkun olmasa dıle getırmez tabıı fakat yok ılanlarında hıc boyle bır sarta rastlamadım.
Daha once sahıt olmuslugunuz var mı ?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Hocam Sağlam adam bulursanız MYO'lara hiç alakası olmayan bölüm mezunu ilanı açtırabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Merhaba. Şuan Avrupa Birliği ve Akdeniz Çalışmaları üzerine tezsiz yl yapıyorum. Myolarda öğretim görevlisi olmak istiyorum fakat okuduğum yorumlara göre sanırım çok zor yada imkansız... sırf tezsiz diye olamıyoruz öyle mi? 3 dönem için 11bin tl para veriyorum ve elime hiç olan bir belge verecekler bu mu? Bu çok can sıkıcı nasıl çözülecek bu durum? Ne yapıcaz peki?

parafiskalite

Yardımcı Editör
Arkadaşlar Merhaba. Şuan Avrupa Birliği ve Akdeniz Çalışmaları üzerine tezsiz yl yapıyorum. Myolarda öğretim görevlisi olmak istiyorum fakat okuduğum yorumlara göre sanırım çok zor yada imkansız... sırf tezsiz diye olamıyoruz öyle mi? 3 dönem için 11bin tl para veriyorum ve elime hiç olan bir belge verecekler bu mu? Bu çok can sıkıcı nasıl çözülecek bu durum? Ne yapıcaz peki?

Benım bıldıgım kadarıyla hıcbır cozumu yok. 2013'ten once tezsız yuksek lısans yapmıs olanlara doktora yapma hakkı verdıler sadece. Tezsız ıs hayatında ogrenım durumunu yukseltmıs olur, akademıde tezlı olmazsa olmaz.
Belkı ucretlı ders verdırırler, bır ıhtımal o da emın degılım.

A

Akademik Forum

Guest
Ogretim gorevlisi

Hocam merhaba bir sorum olacaktı benim özel bir bankada çalışmaktayım bankacılık ve finans 4 yıllık mezunuyum belli bir dönem çalıştıktan sonra meslek yüksek okullarına öğretim görevlisi olarak atanabiliyor muyuz bu konuda bilginiz var mi acaba şimdiden teşekkür ediyorum

Angel44

Öğrenci
Hocam merhaba bir konu hakkında sizden bilgi alabilir miyim ben özel bir bankada çalışmaktayım bankacılık ve finans 4 yıllık mezunuyum belli bir süre bankada çalıştıktan sonra meslek yüksek okuluna öğretim görevlisi olarak geçiş yapabiliyor muyuz konu hakkında bilginiz var mi acaba

parafiskalite

Yardımcı Editör
Hocam merhaba bir konu hakkında sizden bilgi alabilir miyim ben özel bir bankada çalışmaktayım bankacılık ve finans 4 yıllık mezunuyum belli bir süre bankada çalıştıktan sonra meslek yüksek okuluna öğretim görevlisi olarak geçiş yapabiliyor muyuz konu hakkında bilginiz var mi acaba

Evet, lısansınız ve deneyımınız aynı alan oldugu ıcın Bankacılık Fınans/Bankacılık Sıgortacılık gıbı bolumlerınde ogretım gorevlısı olabılırsınız. Sartlarda genellıkle 2, nadıren 5 yıl deneyım ıstenıyor.
Alesten de ea turunden 70 aldıgınızda hıcbır engel bulunmamaktadır.

*Deneyımınız yoksa eger tezlı yuksek lısans mezunu olmanız gerekmektedır.

dilarammr

Öğrenci
merhaba arkadaşlar. ***** piyasasında yaklaşık 4 yıl çalıştım. sermaye piyasası temel düzey ve türev araçlar lisansım bulunuyor. maalesef finans piyasasında yapılan son tebliğ değişikliği ile işsiz kaldım. öğretim görevlisi olmak hep içimde bir ukte idi. meslek yüksekokullarında sanırım önümüz daha açık. konu hkk herhangi bir bilgim olmadığı için bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa cok sevinirim. en azından ilerleyeceğim adımlar nelerdir.

parafiskalite

Yardımcı Editör
merhaba arkadaşlar. ***** piyasasında yaklaşık 4 yıl çalıştım. sermaye piyasası temel düzey ve türev araçlar lisansım bulunuyor. maalesef finans piyasasında yapılan son tebliğ değişikliği ile işsiz kaldım. öğretim görevlisi olmak hep içimde bir ukte idi. meslek yüksekokullarında sanırım önümüz daha açık. konu hkk herhangi bir bilgim olmadığı için bana yardımcı olacak arkadaşlar varsa cok sevinirim. en azından ilerleyeceğim adımlar nelerdir.

Lısans bolumunuz nedır bılmıyorum fakat myo'larda malıye, muhasebe, bankacılık, fınans bolumlerınde ımkanınız var. Genelde 2 ya da 5 yıl deneyım ıstıyorlar. Tezlı yuksek lısans mezunuysanız deneyım aranmıyor.
Bu surecte alesten 70(ea) almanız ve kadro ılanlarını takıp etmenız yeterlı.

Edebiyat11

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar. YÖK geçen haftalarda yeni bir karar aldı. 14 Ocak 2016'dan önce tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt yaptıranlar mezuniyet sonra iki yıl tecrübeli sayılacak diye. Ben Türk Dili ve Edebiyatı alanında tezsiz yüksek lisans mezunuyum. Şartlar beni tutuyor. Bundan nasıl faydalanabilirim.? Okutmanlık için başvuru yapabilir miyim?

The Korhan

Öğrenci
Üniversitelerde öğretim görevliliği kadrosu için mutlaka ilanları mı beklemek gerekiyor.
Şunun için soruyorum, üniversitede ilgili yönetimle konuşulup bakın benim puanlarım şu,ilgi alanım bu üniversitenizde öğretim görevlisi olabilir miyim?
Yani ilanları beklemeden üniversitelere özel sektör iş başvurusu gibi başvuramayız mı?
Yeterli puanlarım var ama bir türlü üniversiteye akademik yerlere giremedim...
Şunu anladım koşturmadan,ısrarcı olmadan bişey olmuyor..