Lütfen okuyun
Arkadaşlar değerli hocalarım bakın bir çoğunuz 1. Sayfadan itibaren okumuyorsunuz, bir işyerinde çalışmak oradan aldığınız maaş değildir sadece , verdikleriniz karşısında gördüğünüz sevgi, saygı, samimiyet,aidiyet bunlarda önemldir diye düşünüyorum. Bizler 18 ekim 2017 (resmi olarak çünkü atamamız yapılmadan 9 gün önce görev yerlerine çağırıldık) tarihinde işe başlayan ilk furyayız , işe başladığımız günden beri yeteneklerimiz el verdiğince kuruma hizmet etmek için çabalıyoruz. Bu çabalar doğrultusunda karşılık olarak devletin bize ödediğimiz maaşlarımız yanında , kurumda beraber çalıştığımız insanlardan duyduğumuz; bu kurumda sivil olmayacağı ( aslında biz Öğr. Gör. Yönelik söyleselerde herkes biliyorki rektör ve dekanlar dahi ima ediliyor), kendilerinin mesleklek yıllarının ifade edilerek şöyle çalıştık böyle çalıştık demeleri, sanki biz onların yerini almak istiyormuşuz gibi düşünmeleri, sivil personel olarak girdiğiniz kurumda askeri görevlerin dayatılması, x üniversitede ki öğretim elemanının aldığı ücreti bilmeden bu maaşı nasıl alıyorsunuz söylemleri, eğitim öğretim hakkımızın ol maması(tecrübeli yada göreve yeni başlayan askeri personel giderken biz gidemiyoruz. bakalım arş.görevlisi vb. Nasıl engelleyecekler) anlatsam günlerce bitiremeyeceğim mobbinler(Hakaret, özel hayata karışma detaylarına girmiyorum bile) bunlarada maruz kaldık. Kuruma ilk girişimiz okutman ünvanıyla oldu , ancak sonra kanunda ünvan değişikliği oldu ve herkes Öğr. Gör. Ünvanı aldı ancak okutman kelimesi onlar için aşağılayıcı angarya iş yapan ders yükü çeken vb. Ünvan olduğu için kullanmaktan vaz geçmediler, şuan kuruma yeni atanan hocalarım sizler fark etmişsiniz dir tanıştığınız asker kişiler siz yeni okutmanmısınız( yada okutmanmısın) diye sizinle tanışıyorlardır , Dr. Öğr. Üyesi olan hocalarımada okutmanmısınız diyecekler bundan eminim, bunları yazmamın sebebi sizleri kurumdan soğutmak vs değil aksine ülkemizin bana göre en değerli üniversitesi olması, çünkü şehid olmayı göze almış pırlanta gibi insanlar yetiştireceksiniz. Bunları yazmamın sebebi karşılacağınız sorunları ve yaşanmışlıkları gündeme getirmek, sizlerden ricam eski sivil öğretim elemanlarıyla tanışıp onlarla diyalog kurup yaşanmışlıkları öğrenmeniz , size birisi dedikodu taşıdığında gidip birinci kişiye bunları söyledinmi diye sormanız , bizlerin devlet tarafından bu kuruma atandığımızı, tek işimizin mesleğimizi layıkıyla yerine getirmek olduğunu ,çıkar ve ihtiraslarını kendilerine saklamalarını gerektiğini söylemeniz. Dik durulduğu sürece kurumdaki onurumuzu haysiyetimizi biz sağlayacağız , ancak aldığımız maaşla yetinip emir eri gibi davranırsak herseferinde sözleşme ile tehdip edilip, eğitim öğretim hakkına sahip olamayıp, küçük düşürüp aşağılanıp hakaret yemeye devam edeceğiz.. Saygılarımla.