MYO 2 Yıl Tecrübe Şartı ve Yüksek Lisans

serjazz

Öğrenci
Güzel Sanatlar Eğitiminde Alanında alınacak Öğretim görevlilerinde aranan şartlarda yüksek lisans mezunu olmak ya da belgelendirmek kaydıyla alanıyla ilgili en az 2 yıl tecrübeli olma şartı aranır ibaresi var. Ben yaklaşık 4 yıldır müzik eğitim merkezlerinde çalışıyorum. Öğretim görevlisi kadrolarına başvururken buralardan alacağımız belgelerle birlikte sigortalı olarak çalışmış olma şartı var mı? Yani 2 yıl sigortalı olarak çalışmış olmak mı gerekiyor?

sakura

Öğrenci
sigorta şartı arıyacaklarını sanmıyorum. şartta sadece 2 yıl tecrübe demişler. ama siz en iyisi arayıp bi sorun bence.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Artık dikkat ediyorlar, lisans eğitiminden sonra yapılacak 2 yıllık bir tecrübe ve sigorta dökümü.

sakura

Öğrenci
Nazmi hoca istiyorlar demiş vardır bi bildiği ama sigorta şartı istemeleri bana mantıksız geliyor önemli olan tecrübedir yani çalıştığınızı kanıtlamanız yeterli olmalı herkes sigortalı olacak diye birşey yok bence. Nazmi hoca alınmasın ama ben yine arayıp sormanızı tavsiye ediyorum.

Ryoukai

Öğrenci
2011 mezunuyum şu anda yüksek lisans yapıyorum. Tecrübe dışında bütün şartları sağlıyorum. Lisans eğitimim sırasında 4 yıllık bir deneyimim oldu(Alanımla ilgili olarak ama bunun geçerli olmadığını biliyorum.). Bu 2 yıllık iş deneyimi ya da yl mezuniyet belgesi zorunluluk mu yoksa okula göre değişiyor mu? Eğer çok fazla başvuran olmaz ise şansım var mı? Şimdiden teşekkürler.

yoolcuu

Öğrenci
eğer yüksek lisans yapmışsanız 2 yıl tecrübeli sayılırsınız. bu her yer için geçerlidir. y.l. yapmayanlar için 2 yıl dersane çalışmış olmakta geçerlidir. sigorta olayına gelince, sigorta dökümünü her yer istemez. bazıları kurumda çalıştığına dair onaylı belge ister bazıları hem belge hem sigorta dökümü ister. bu ünv. insiyatifine kalmış yani

Ryoukai

Öğrenci
eğer yüksek lisans yapmışsanız 2 yıl tecrübeli sayılırsınız. bu her yer için geçerlidir. y.l. yapmayanlar için 2 yıl dersane çalışmış olmakta geçerlidir. sigorta olayına gelince, sigorta dökümünü her yer istemez. bazıları kurumda çalıştığına dair onaylı belge ister bazıları hem belge hem sigorta dökümü ister. bu ünv. insiyatifine kalmış yani

Özgeçmişimde burada çalışmıştım zamanında desem bile belki kabul edebilirler diyorsunuz yani.

hektor32

Öğrenci
uşak üniversitesine öğretim elemanı kadrosuna başvurdum.bir M.Y.O da kurum dışı olarak 6 dönemdir çalışmaktayım.uşak üniversitesi 2 yıl tecrübeyi 720 gün sigorta primi olması gerektiğini söylüyorlar?mahkemeye versem sonuç ne olur?

BEKİR42

Öğrenci
iyi günler arkadaslar ben lisans eğitiminden sonra yedek subay olarak askerlık yaptım 11 ay 11 gün sigortam yattı hizmet dokum belgesi mevcut. özel bir iş yerinde de 13 sigortam mevcut toplam da 2 sene sigortam hizmet dökümü var acaba meslek yuksek okullarına öğretim görevlilliğine bas vuru yapabılırmıyım. genelde 2 yıl tecrube istiyorlar o yuzden sordum tesekkurler

nerissa

Öğrenci

Peki bu 2 yıl tecrübe seysinin mevzuatta yeri var mı? Ben defalarca karsılastım üniler kafalarına göre davranıyor; İTÜ kabul ediyor Boğaziçi kabul etmiyor mesela, daha bugün laf anlatmaya calıstım millete. İddia ediyorum ama bir yere dayandıramıyorum.

nikbinlik

Öğrenci
Iyı gunler,

2 yıl sartında, 6 ay boyunca dershanede calısılmıs fakat puantaj sıgortası(haftanın 1 gunu calısılmıs gıbı sıgorta prımı) yatırılmıssa ,6 ay mı kabul edılıyor puantajların gun sayısı 1 aya denk gelıyor,1 ay mı kabul edılıyor?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Iyı gunler,

2 yıl sartında, 6 ay boyunca dershanede calısılmıs fakat puantaj sıgortası(haftanın 1 gunu calısılmıs gıbı sıgorta prımı) yatırılmıssa ,6 ay mı kabul edılıyor puantajların gun sayısı 1 aya denk gelıyor,1 ay mı kabul edılıyor?
Hocam sigorta hizmet dökümünüzde 720 gün yazıyorsa kabul ediyorlar.

Züleyha Orak

Öğrenci
TECRUBE SARTINDA YILDAN KASTI NEDIR
hızmet suresınde yıl baz alırken neyı kastedıyorlar su sebepten ben 4 sene yanı 4 egıtım ogretım yılı boyunca ek ders karsılgı ucretlı ogretmenlık yaptım meb de ancak yıl bazında ucretlı ders saatı karsılıgı derse gırdıgım ıcın sıgortada 10 saatderse gırsem yanı ( 2. yada 3 gun derse gırsem) 1 gunluk sıgortam yatıyordu 1 egıtım ogretım yılında yaklasık 80-90 gunluk sıgorta yatmıs oluyordu suan 4 sene 4 egıtım ogretım yılında toplamda 660 gunluk sıgorta gunum mevcut unıversıteler 2 yıl deneyıme sahıp olmak gıbı ogretım gorevlısı ılanı acarken sıgorta gununumu baz alıyorlar egıtım ogretım yılınımı baz alıyorlar ? suan devlet unıversıtesınde MYO da ek ders karsılıgı calısıyorum 7 saat ders( programda 2 gunluk ders ) 1 gunluk sıgorta olarak yatıyor
2yıl tecrube sartında 2 seneden kastı 720 gunmu 2 egıtım ogretım yılımı yıllrca ek ders karsılıgı calıstım 4 bucuk yıl yanı 4 bucuk egıtım ogretım yılı calıstım ama sıgortam suan 660 ıs gunu

ancak 720 gunu baz alırsa herhalde bır 2-3 yıl daha ek ders karsılıgı calısmam lazım

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Yukarıda da yazdığım gibi 720 günü baz alıyorlar ama MYO müdürlükleri esneklik sağlıyor onlara kalmış kabul edip etmeme

behish

Öğrenci
nazmi hocam,myolarda yüksek lisansı yine alanında mı yapmak lazım.yani myolar özel bir şart koyabilir mi başka bölümde yüksek lisans yapmış olmak diye..cevaplarsanız sevinirim.örneğin görev yapılacak bölümde o derslar varsa mesela.biyoloji mezunu işletme bölümünde yüksek lisans yapmak diye açılabilirmi

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Tecrübe şartı ilgili alanda yüksek lisans yapma ile ortadan kalkar ancak ilanda farklı mezuniyet istenirse yüksek lisans için o zaman kabul edilir.