MYO 2 Yıl Tecrübe Şartı ve Yüksek Lisans

barsoper

Öğrenci
2 Yıllık Tecrübe Şartına dair bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak

Arkadaşlar ben bir MYO öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum.
Ön değerlendirmeyi geçtim.
Ancak 2 yıllık tecrübe şartımın bir kısmı lisans mezuniyetimden evvel , bir kısmı ise lisans sonrasıydı.
Şimdi yazılı sınav da açıklandı ve asil olarak kazandım.
Ben bu göreve başlasam yarın birgün bana 2 yıl tecrübe şartını sağlamıyorsun , hata yapmışız kadro iptal derler mi ?
Çevrenizde 2 yıl şartını sağlamadan öğretim görevlisi olan var mı?
Yada buna benzer bir olayla ilgili malumatı olan var mı arkadaşlar?​

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
YÖK üniversitelere gönderdiği yazıda tecrübe şartının lisans sonrası olması gerektiğini belirtmiştir. Ancak bu sadece bir görüştür insiyatif olabilir üniversiteye göre benim de arkadaşım kazandı ama ataması yapılmadı bu yüzden.

barsoper

Öğrenci
YÖK üniversitelere gönderdiği yazıda tecrübe şartının lisans sonrası olması gerektiğini belirtmiştir. Ancak bu sadece bir görüştür insiyatif olabilir üniversiteye göre benim de arkadaşım kazandı ama ataması yapılmadı bu yüzden.

Atama yapılsa da iptal olunabilir sonucu mu cıkıyor bu cümleden??

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Atama yapılsa da iptal olunabilir sonucu mu cıkıyor bu cümleden??
Arkadaşımın ataması yapılmadı rektör onaylamadı yoksa 1. olarak ilan edilmişti özür dilediler mahkemeye vermezsen seviniriz dediler o kadar. İptal edilebilir mi sonradan bilmiyorum, sınav sonucu maddi hatadan dolayı iptal edilen biliyorum ama.

barsoper

Öğrenci
Arkadaşımın ataması yapılmadı rektör onaylamadı yoksa 1. olarak ilan edilmişti özür dilediler mahkemeye vermezsen seviniriz dediler o kadar. İptal edilebilir mi sonradan bilmiyorum, sınav sonucu maddi hatadan dolayı iptal edilen biliyorum ama.

Bakalım benimki nasıl olacak. Merakla bekleyeceğim. Bana mesleğe başladıktan sonra böyle bir sorunla karşılaşıldgında cereyan eden sorunlar ile ilgili bir örnek lazım aslında.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Her şekilde dava hakkınız var bence kazanılırda, ama umarım bir sorunla karşılaşmazsınız.

sukriye

Öğrenci
Nazmi Hocam, bir konuda acil yanıta ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bugün gördüğüm bir ilanın özel şartlar kısmında şunlar belirtilmiş:
"Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı için;
1-İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olmak.
2-Marka İletişimi Yönetimi konusunda en az iki yıl deneyimli olmak."
Ben Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans ve yüksek lisans mezunuyum ve hatta şu anda doktora yapıyorum ancak iş tecrübem yok. Bu ilana başvurabilir miyim, yüksek lisansım deneyim şartını karşılar mı, yoksa başvurmak için "Marka İletişimi Yönetimi" konusunda mı yüksek lisans mezunu olmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.

C

ch.accepted

Guest
Nazmi Hocam, bir konuda acil yanıta ihtiyacım var, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bugün gördüğüm bir ilanın özel şartlar kısmında şunlar belirtilmiş:
"Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı için;
1-İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu olmak.
2-Marka İletişimi Yönetimi konusunda en az iki yıl deneyimli olmak."
Ben Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans ve yüksek lisans mezunuyum ve hatta şu anda doktora yapıyorum ancak iş tecrübem yok. Bu ilana başvurabilir miyim, yüksek lisansım deneyim şartını karşılar mı, yoksa başvurmak için "Marka İletişimi Yönetimi" konusunda mı yüksek lisans mezunu olmam gerekir? Şimdiden teşekkürler.

Eğer yüksek lisansınız Marka İletişimi ve Yönetimi alanında değilse başvurunuz kabul edilmeyecektir muhtemelen. Çünkü ilanın 2. kısmında Halkla İlişkiler ve Tanıtım gibi bir genelleme yapılmamış o bölüme ait spesifik bir alanda deneyim istenmiş .

ahmetby

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Öğretim görevlisi için 2 yıl şartını sağladığıma dair iş yerinden alacağım bir dilekçe istenmekte, bu dilekçe içeriği konusunda yardımcı olabilirmisiniz ?

yelken05

Öğrenci
Merhaba meslek yüksekokulunda öğretim gorevlisi ilaninda 2 yil tecrübe yerine yüksek lisans sayilmasi hala gecerlimidir lütfen acil cevap yazin

cerhan

Öğrenci
Merhaba meslek yüksekokulunda öğretim gorevlisi ilaninda 2 yil tecrübe yerine yüksek lisans sayilmasi hala gecerlimidir lütfen acil cevap yazin

Kağıt üstünde geçerli ama uygulamada öyle olmadığını dün öğrenmiş oldum.
Lisans mezuniyeti ve 2 yıl tecrübe isteyen bir ilana başvurdum, dün açıklandı ve 2 yıl tecrübem yok diye başvurum geçersiz sayılmış. Oysa yüksek lisans mezuniyet belgemi de yollamıştım. Şimdi yasal yollara başvuracağım.

aDNA

Profesör
Maalesef uygulamalar da bir düzensizlik var. MYO lar için YL 2 yıllık tecrübeden sayılamaz diye bir madde olmadığı halde bunu neden keyfi uygularlar anlamam. Sonra Hak hukuk arayınca da tüm Akademik camiaya:'' Dava açtı uyumsuz, sıkıntılı, asabi..'' yaftaları yapıştırılmaktadır.