MYO 2 Yıl Tecrübe Şartı ve Yüksek Lisans

ozgefdn

Öğrenci
Artık dikkat ediyorlar, lisans eğitiminden sonra yapılacak 2 yıllık bir tecrübe ve sigorta dökümü.

Nazmi Hocam benim size bir sorum olacak. Herhangi bir üniversitede yapılan ücretli ingilizce okutmanlık yüksek öğretim deneyimi yerine geçiyor mu? Benim bildigim kadariyla bir universitede önce ücretli okutmanlik yapıp sonra kadroya geçen okutmanlar var ama bu durum her üniversiteye göre değişiyor mu? Ben sadece yüksek öğretim deneyimi kazanmak için düşünüyorum ücretli okutmanligi ama eğer yök bunu deneyim olarak saymıyorsa bir anlamı kalmaz. Cevaplarsaniz sevinirim.

GAEGM

Öğrenci
Değerli Hocalarım iyi günler. Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Öğretim Görevliliğine atanma şartlarında belgelendirmek şartıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak gibi bir ifade var. Bu tecrübe belgesi elinde olan bir arkadaşım var ancak lisans mezuniyet tarihine bakınca mevcut belgedeki tecrübe süresinin bir kısmı lisans mezuniyetinden önce. Bu arada ilgili belge üniversiteden alınmış bir tecrübe belgesi. YÖK'ün bu konudaki tutumu nedir? Tecrübe süresinin yönetmelikte kesin bir ifadeyle mezuniyet sonrasına ait olması gerekir gibi bir düzenleme olmamasına karşın Üniversiteler atama yaparken idare olarak takdir hakkı kullanabilirler mi? Bu takdir hakkı adayın lehine olan emsaller var mıdır? İlginiz ve yardımınız için teşekkürler. İyi Çalışmalar.

portakal27

Öğrenci
arkadaşlar herkese mrb
benim bir arkadaş için sorum olacaktı.
Başvuru yaptığı meslek yüksek okulu evrak eksikliğinden arkadaşı elemiş,ama kesin emin ve evrak eksik değil eksik denilen evrak tecrübe belgesi,oysa arkadaş ögr.gör bu belge yerine hizmet belgesi vermiş ondan dolayı eledik dediler,mahkemeye gitse birşey çıkarmı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
arkadaşlar herkese mrb
benim bir arkadaş için sorum olacaktı.
Başvuru yaptığı meslek yüksek okulu evrak eksikliğinden arkadaşı elemiş,ama kesin emin ve evrak eksik değil eksik denilen evrak tecrübe belgesi,oysa arkadaş ögr.gör bu belge yerine hizmet belgesi vermiş ondan dolayı eledik dediler,mahkemeye gitse birşey çıkarmı?
Hocam hizmet belgesi de bir tecrübe belgesidir zaten, şimdi bir dilekçe versin bu dilekçenin cevabına göre 60 gün içinde idare mahkemesine dava açsın çok büyük ihtimal ile sınav tekrarlanır.

mehmets27

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar benim de öğr.görevlisi alımıyla ilgili bir sorum olacak.Geçen ay bir MYO'na başvurdum.Ön elemeyi geçtim ve yapılan alan sınavına göre 2. oldum elendim.Kadronun ilan şartlarında "b) Ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili 2 yıl tecrübeli olmak şartı aranacaktır." ibaresi mevcuttu.Fakat kadroyu kazanan arkadaş lisans mezunuydu ve kendi alanında(mühendis kadrosu) çalışmamış,bir devlet kurumunda düz memur statüsünde çalışmış.Dolayısıyla tecrübesi alanında değil.Bunu resmi kurum kanalıyla ispatladık.Bu durumda ne yapabilirim,kadroyu benim alma şansım var mı?

Son düzenleme:

NB47

Öğrenci
Herkese Merhaba,
Konuyu hortlatmış gibi oldum ama aklıma takılan bir konu var.
2 yıllık tecrübe aralıksız ve aynı iş yerinde mi olması gereklidir ? Ben 4 ay özel bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak çalıştım. Daha sonra başka bir şirkete geçerek orada 20 ay çalışırsam benim için yeterli midir ? Yani toplamda mı 720 günü doldurmalıyım yoksa tek bir kurumda aralıksız mı 720 günü doldurmalıyım?

ahmedoff

Profesör
Herkese Merhaba,
Konuyu hortlatmış gibi oldum ama aklıma takılan bir konu var.
2 yıllık tecrübe aralıksız ve aynı iş yerinde mi olması gereklidir ? Ben 4 ay özel bir şirkette bilgisayar mühendisi olarak çalıştım. Daha sonra başka bir şirkete geçerek orada 20 ay çalışırsam benim için yeterli midir ? Yani toplamda mı 720 günü doldurmalıyım yoksa tek bir kurumda aralıksız mı 720 günü doldurmalıyım?

Kurum sayısı önemli değil, lisans mezuniyeti
sonrasında toplamda 720 günü doldurmalısınız.