MYO 2 Yıl Tecrübe Şartı ve Yüksek Lisans

cerhan

Öğrenci
Maalesef uygulamalar da bir düzensizlik var. MYO lar için YL 2 yıllık tecrübeden sayılamaz diye bir madde olmadığı halde bunu neden keyfi uygularlar anlamam. Sonra Hak hukuk arayınca da tüm Akademik camiaya:'' Dava açtı uyumsuz, sıkıntılı, asabi..'' yaftaları yapıştırılmaktadır.

2004te lisanstan, 2009 yüksek lisanstan mezun oldum. bugüne kadar 15'den fazla ilanda tecrübe sebebiyle elendim. Hep kabullendim, bir sonraki ilanı bekledim, sağda solda "Dava açtı uyumsuz, sıkıntılı, asabi.." gibi yaftalar yapıştırılmasın diye. Sonuç "doktorasını bitirmek üzere olan deneyimsiz vasıfsz bir işsiz"

ayayyusuf

Öğrenci
MYO Öğretim Görevlisi Kadrosu İlanı 2 Yıl Alan Şartı ..

Merhabalar,

Bir üniversitede myo bölümünde öğretim görevlisi şartlarında alanında belgelendirmek kaydıyla 2 yıl şartı istenmemektedir. Benim de 1 Buçuk yıllık bir deneyimim var . Sizce bu ilana başvurmalı mıyım ? Acil cevaplarınızı bekliyorum çünkü süre az :disillusionment:

- - - Güncellendi - - -

ilanda özel şartlarda da belirtilmemiş ve ayrıca istenilen belgeler arasında da yok ne yapmalıyım ..

ahmedoff

Profesör
Merhabalar,

Bir üniversitede myo bölümünde öğretim görevlisi şartlarında alanında belgelendirmek kaydıyla 2 yıl şartı istenmemektedir. Benim de 1 Buçuk yıllık bir deneyimim var . Sizce bu ilana başvurmalı mıyım ? Acil cevaplarınızı bekliyorum çünkü süre az :disillusionment:

- - - Güncellendi - - -

ilanda özel şartlarda da belirtilmemiş ve ayrıca istenilen belgeler arasında da yok ne yapmalıyım ..

Yüksek lisans mezuniyetiniz veya 720 günlük sigortalı çalışma süreniz yoksa genel şartlardan dolayı başvuramazsınız.

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

recep-

Öğrenci
Herkese merhaba,
Bir MYO'nda Öğretim görevlisi alım ilanı var.
İlanda belirtilen özel şartta 3 yıl mesleki deneyim istiyor.
Toplamda 3,5 yıl gibi bir deneyimim var ama bunun bir kısmını lisans programını tamamlamadan önce yapmıştım.
Sınava çağrılırmıyım, kazanırsam durumum ne olur?

maydogan23

Öğrenci
2 yıllık tecrube mezuniyetten sonra olması hakkında

Arkadaşlar ogr gor kadrolarına başvurmak için gerekli olan 2 yıllık tecrübenin lisans mezuniyetinden sonra olması ile ilgili yok un üniversitelere gönderdiği bir görüş yazısı olduğunu öğrendim.
Bu yazı tam olarak üniversitelere ne zaman gönderildi bu yazıya veya tarihine ulasabilirmiyiz acaba.
Ayrıca neden kesin bir mevzuatla değiştirmiyor da görüş yazısı yazıyor ben bunu daha çok bir tavsiye niteliginde olduğu insiyatifin okullara bırakıldığı kanaatindeyim.
Sizin görüşünz nedir. Bu kesin bir mevuzatmidir.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar ogr gor kadrolarına başvurmak için gerekli olan 2 yıllık tecrübenin lisans mezuniyetinden sonra olması ile ilgili yok un üniversitelere gönderdiği bir görüş yazısı olduğunu öğrendim.
Bu yazı tam olarak üniversitelere ne zaman gönderildi bu yazıya veya tarihine ulasabilirmiyiz acaba.
Ayrıca neden kesin bir mevzuatla değiştirmiyor da görüş yazısı yazıyor ben bunu daha çok bir tavsiye niteliginde olduğu insiyatifin okullara bırakıldığı kanaatindeyim.
Sizin görüşünz nedir. Bu kesin bir mevuzatmidir.
Yazı 2011 yılında gönderildi. Sadece tavsiye niteliğindedir isterse uymayabilir, örnekleri de vardır ama atama yapmadıklarına dair örnekler daha fazladır.

A

Akademik Forum

Guest
Yazı 2011 yılında gönderildi. Sadece tavsiye niteliğindedir isterse uymayabilir, örnekleri de vardır ama atama yapmadıklarına dair örnekler daha fazladır.

Nazmi hocam yani diyelim benim tecrubemin 3 ayı mezun olmadan önce ve sgk dokumum de yok sadece bir sirketten aldgm tecrube belgem var bu kosulda gittim basvuru yaptım sinavi kazandm hatta atandim.
Bu atamaya yanlış yapılmış bir atama diyebilrmiyiz yoksa yönetim insiyatif kullanıp atamismidir.
Diyelim bir zaman sonra adamin biri sikayet etti yok e dediki bu adam bu kosullla atandı 3 yıl once. Benim atamam yanlis atama midir atamamin iptal edilmesi falan olabilir mi yoksa burdaki sorumluluk yonetime mi aittir.
Ben daha çok bu atama gozden kaçmış yanlış bir atama midir ona takıldım.
Simdiden herkese teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar bende benzer bir durum içindeyim yardimci olabilecek arkadaşlar var mi. Bende atanmak uzereyim korkuyorum yarin atandiktan sonra adamin biri gidip sikayet ederse iptal olurmuonuda ggectim verdikleri maaşı geri isteyebilirlermi. Aynen bende bu yanlış bir atama mı olur onu merak ediyorum.
Lutfen bilgisi olan arkadaşlar cevap yazsinlar ona gore bende evrakları verecem üniversiteye lutfen arkadaşlar....

Ogrenci2

Öğrenci
lütfen biri beni aydınlatabilir mi ögretim görevlisi kadrolarında bilimsel ve nesnel denetlenebilir sartlar konabilir diyor burda kastettiği sey örnek verecek olursak fizik bölümü mezunu olup katı hal fiziği alanında yüksek lisans yapmış olmak ve agır metallerin toksik etilerini arastırmak konusunda çalışmak olmak diyebiliyor mu yani neredeyse tez konusu yazılabiliyor mu?? yasal olarak böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Gamze

Administrator
lütfen biri beni aydınlatabilir mi ögretim görevlisi kadrolarında bilimsel ve nesnel denetlenebilir sartlar konabilir diyor burda kastettiği sey örnek verecek olursak fizik bölümü mezunu olup katı hal fiziği alanında yüksek lisans yapmış olmak ve agır metallerin toksik etilerini arastırmak konusunda çalışmak olmak diyebiliyor mu yani neredeyse tez konusu yazılabiliyor mu?? yasal olarak böyle bir durum söz konusu olabilir mi?

Bu başlığı incelediniz mi? http://www.akademikpersonel.org/ogr...limsel-nesnel-ve-denetlenebilir-kosullar.html

Sorunuzun cevabı bulunuyor. Tezde çalışılan konular, makale gibi konuları koyabiliyorlar.

composer

Öğrenci
uşak üniversitesine öğretim elemanı kadrosuna başvurdum.bir M.Y.O da kurum dışı olarak 6 dönemdir çalışmaktayım.uşak üniversitesi 2 yıl tecrübeyi 720 gün sigorta primi olması gerektiğini söylüyorlar?mahkemeye versem sonuç ne olur?

720 gün şartı hangi yönetmelik ya da yönergede yazıyor acaba? 2 yıl yazıyor heryerde. 720'ye hiç rastlamadım!

M N O

Öğrenci
Merhaba. Benim sorum 2 yıllık şart ile ilgili. Benim 2 yıl tecrübem var ama bunun 1 yılı öğrenciyken. Yukarıda MYO'da öğretim görevliliği için açılan kadroya başvurabilmem için 2 yıllık tecrübeyi lisans sonrası kazanmamız gerektiğine dair bir YÖK yazısından söz edilmiş. Fakat başvuru yapacağım MYO'nun sekreteri öyle bir yazıdan haberim yok, 2 yıl tecrübe yazısı (SGK belgesi) yeterlidir dedi. Başvuru yapmamı önerir misiniz?