Ben de onu söylüyorum bakın kararda ne yazıyor sizin alanınız değişmiyor alan değişikliği başka bir şey demektir kısaca anlatmak gerekirse eskiden hukuk sözel ile alıyrdu öss'de sonra ea ile almaya başladı işre ilk başta sözel ile girenin sonradan alan değişikliği olunca yine sözel puanını kullanmasını haklı buldular demek siz onu unutun konu dışı o siz dgs ile geçtiniz. Bitirdiğiniz lisans programı işletme yani Eşit Ağırlık lisansa geçerken bir sınava girmenizle hiç bir ilgisi yok. Kararda ne diyor bitirdiği lisans alanından sorumludur diyor kısacasaı EA'dan sorumluydunuz, herhangi haksız bir işlem yok atama yapılmaz bu durumda baştan kabul etmeyeceklersi usul hatası yapmışlar.işletmeden mezunum. sağlık kurumları işl. yüksek lisansı yaptım. ben alesten sözel puanımı verdim. cunku 70 olan sozel...yaslı bakım programına basvurdum. alanım önlisansa girerken sözeldi. zaten lisansa gecerken herhangı bir sınava girmedim.
- - - Güncellendi - - -
Alan türü değişen programlardan mezun olanların , ogretim elemanı kadrolarma
atanmalarında lisans/onlisans eğitimine basladıkları puan turunden ALES'ten en az 70 puan
almalarrnrn uygun olduguna karar verildi. Bu karar kafamı karıstırıyor....