Öğretim Görevlisi Kadro Derecesi

vosporos

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Bir üniversitede öğretim görevlisi kadrosunu kazandım ve atamam yapılacak. 4. dereceden bir kadro. Bu kadro ne anlama gelmektedir? Yükselebileceğim en yüksek kadro derecesi midir yoksa başlayacağım kadro derecesi mi? Normalde başlayacağım kadro derecesi olarak biliyorum fakat araştırmalarımda yükselebileceğin kadro derecesi tarzında ibarelere de rasladım forumlarda. Bir yıldan biraz daha fazla iş tecrübem ve yüksek lisansım var. 3 yıl çalışarak ya da bu süreçte doktoramı bitirerek 3. dereceye yükselmem mümkün müdür sizce?

Bu konuda bilgisi olan var mı?

Teşekkürler

aydost_40

Öğrenci
Bu konuyu ben de merak etmekteyim.
Ben de şu anda bir kamu kurumunda Psikolojik Danışman-Rehber Öğretmen olarak görev yapmaktayım.
1 Aya kadar Erzincan Üniversitesine bağlı bir MYO' da Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayacağım inşaallah.
Şu anda kadro derecem 7/3. İlanda açılan ve kazandığım kadro ise 6/1 idi. Şimdi ben MYO' da göreve başladığımda 6/1 den mi başlayacağım yoksa daha önceki yaklaşık 7 yıllık memuriyetim 6/1 den daha mı aşağı düşürecek beni. Bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi lütfen?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Bu konuyu ben de merak etmekteyim.
Ben de şu anda bir kamu kurumunda Psikolojik Danışman-Rehber Öğretmen olarak görev yapmaktayım.
1 Aya kadar Erzincan Üniversitesine bağlı bir MYO' da Öğretim Görevlisi olarak göreve başlayacağım inşaallah.
Şu anda kadro derecem 7/3. İlanda açılan ve kazandığım kadro ise 6/1 idi. Şimdi ben MYO' da göreve başladığımda 6/1 den mi başlayacağım yoksa daha önceki yaklaşık 7 yıllık memuriyetim 6/1 den daha mı aşağı düşürecek beni. Bilgisi olanlar yardımcı olabilirler mi lütfen?
İlanda açılan kadro derecesi ile maaşa esas dereceler farklıdır normalde 7/1'den başlar Öğretim Görevlisi, sizin 7 yıllık hizmetiniz 2 derece ve 1 de kademeye eşittir başlangıcınız 5/2 olacaktır.
Merhaba arkadaşlar,

Bir üniversitede öğretim görevlisi kadrosunu kazandım ve atamam yapılacak. 4. dereceden bir kadro. Bu kadro ne anlama gelmektedir? Yükselebileceğim en yüksek kadro derecesi midir yoksa başlayacağım kadro derecesi mi? Normalde başlayacağım kadro derecesi olarak biliyorum fakat araştırmalarımda yükselebileceğin kadro derecesi tarzında ibarelere de rasladım forumlarda. Bir yıldan biraz daha fazla iş tecrübem ve yüksek lisansım var. 3 yıl çalışarak ya da bu süreçte doktoramı bitirerek 3. dereceye yükselmem mümkün müdür sizce?

Bu konuda bilgisi olan var mı?

Teşekkürler
4. derece kadro şu anda kurumda boş olan bir kadro derecesidir, siz 4/3'üne geldiğiniz zaman personel dairesi YÖK'ten sizin adınıza 3. derece kadro isteyecek ve hakkınız saklı kalacak kadro derecesi gelince yükselmeniz devam edecek. 7/1'den başlayacaksınız yüksek lisans 1 kademe ilerleti 7/2 olursunuz, doktora 2 kademe ilerletir 6/1 olursunuz, 3 yıl çalışırsanız 1 derece ilerlersiniz 5/1 olursunuz ve 3'e yükselmeniz için 6 yıla daha ihtiyacınız olur.

aydost_40

Öğrenci
İlanda açılan kadro derecesi ile maaşa esas dereceler farklıdır normalde 7/1'den başlar Öğretim Görevlisi, sizin 7 yıllık hizmetiniz 2 derece ve 1 de kademeye eşittir başlangıcınız 5/2 olacaktır.
4. derece kadro şu anda kurumda boş olan bir kadro derecesidir, siz 4/3'üne geldiğiniz zaman personel dairesi YÖK'ten sizin adınıza 3. derece kadro isteyecek ve hakkınız saklı kalacak kadro derecesi gelince yükselmeniz devam edecek. 7/1'den başlayacaksınız yüksek lisans 1 kademe ilerleti 7/2 olursunuz, doktora 2 kademe ilerletir 6/1 olursunuz, 3 yıl çalışırsanız 1 derece ilerlersiniz 5/1 olursunuz ve 3'e yükselmeniz için 6 yıla daha ihtiyacınız olur.

Nazmi Hocam ilginiz ve aydınlatıcı cevabınız için teşekkür ederim.

Peki ben Erzincan Üniversitesi Tercan MYO' da göreve başladığımda maaşım ne kadar olur.

Hemen maaş derdine düşmüş gibi görülmeyi istemiyorum; fakat maaşımı da merak etmemin çok yanlış anlaşılacağını sanmıyorum.

5/2 den göreve başladığımda maaş ve geliştirme ödeneğim tahmininizce ne kadar olur, tekrar teşekkür ederim. (Tercan ödenek oranı % 350)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Hocam ilginiz ve aydınlatıcı cevabınız için teşekkür ederim.

Peki ben Erzincan Üniversitesi Tercan MYO' da göreve başladığımda maaşım ne kadar olur.

Hemen maaş derdine düşmüş gibi görülmeyi istemiyorum; fakat maaşımı da merak etmemin çok yanlış anlaşılacağını sanmıyorum.

5/2 den göreve başladığımda maaş ve geliştirme ödeneğim tahmininizce ne kadar olur, tekrar teşekkür ederim. (Tercan ödenek oranı % 350)
Maaşınız 2.313 tl olacak ek ders hariç. Geliştirme ödeneğinin %50'sini alabiliyorsunuz ama ne yazık ki tam tutarını bilmiyorum, tahminimce 600 tl olabilir onun yarısını alırsınız.

aydost_40

Öğrenci
Maaşınız 2.313 tl olacak ek ders hariç. Geliştirme ödeneğinin %50'sini alabiliyorsunuz ama ne yazık ki tam tutarını bilmiyorum, tahminimce 600 tl olabilir onun yarısını alırsınız.

Anladım.

Nazmi Hocam, gerçekten çok teşekkür ederim. Şüphe ettiğim konuları bir bir açıklığa kavuşturdunuz.

Forumda gördüğüm kadarı ile sadece benim değil, birçok arkadaşımın tereddüt, soru ve merakını açıklığa kavuşturmuşsunuz.

Benim de hâlâ tereddüde düştüğüm ve açıklığa kavuşturmak istediğim konular var; ama sizi daha fazla meşgul etmeyip nasip olur da üniversitede göreve başlarsam sizinle irtibata geçeceğim.

İyi Çalışmalar Diliyorum...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Anladım.

Nazmi Hocam, gerçekten çok teşekkür ederim. Şüphe ettiğim konuları bir bir açıklığa kavuşturdunuz.

Forumda gördüğüm kadarı ile sadece benim değil, birçok arkadaşımın tereddüt, soru ve merakını açıklığa kavuşturmuşsunuz.

Benim de hâlâ tereddüde düştüğüm ve açıklığa kavuşturmak istediğim konular var; ama sizi daha fazla meşgul etmeyip nasip olur da üniversitede göreve başlarsam sizinle irtibata geçeceğim.

İyi Çalışmalar Diliyorum...
Rica ederim hocam aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı oluruz :)

sevapy

Öğrenci
Nazmi hocam merhabalar, MEB'de 11 yıldır çalışmaktayım kadro derecem 4/1. Akdeniz Üniv. öğretim görevliliği sınavını kazandım. (ilanda belirtilen kadro da 4/1'di) Şu an bakanlığa muvafakat yazım gitti. hocam bir kaç sorum olacaktı:
1) Öğretim görevlisi kadrosunda kademe ilerleme durumunu öğrenmek istiyorum.
2) Normal şartlarda MEB'de 2 yıl sonra yeşil pasaporta hak kazanacaktım, öğretim görevliliği kadrosunda da 2 yıl sonra alabilecek miyim?
3) Maaş durumu nasıl olacak bir bilginiz var mı?

Yanıtlayabilirseniz sonsuz teşekkürler...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi hocam merhabalar, MEB'de 11 yıldır çalışmaktayım kadro derecem 4/1. Akdeniz Üniv. öğretim görevliliği sınavını kazandım. (ilanda belirtilen kadro da 4/1'di) Şu an bakanlığa muvafakat yazım gitti. hocam bir kaç sorum olacaktı:
1) Öğretim görevlisi kadrosunda kademe ilerleme durumunu öğrenmek istiyorum.
2) Normal şartlarda MEB'de 2 yıl sonra yeşil pasaporta hak kazanacaktım, öğretim görevliliği kadrosunda da 2 yıl sonra alabilecek miyim?
3) Maaş durumu nasıl olacak bir bilginiz var mı?

Yanıtlayabilirseniz sonsuz teşekkürler...
Meb ve YÖK arasındaki kademe intibakı ne yazık ki sorun çıkartıyor, umarım sizinki doğru aktarılır. Yüksek lisans bitirdiyseniz 1 kademe alırsınız, lisede hz. okuduysanız + 1 kademe daha alırsınız bunun dışında her yıl kademeniz artar ve tabiki 3. dereceyi hak ettiğiniz gün yeşil pasaportunuzu alabileceksiniz. Maaş durumu kademe dereceye fazla bakmıyor maalesef, 5-10 tl oynuyor ne yazık ki yrd. doç. olana kadar ama öğretim gör. olacağınız için ek göstergeniz 2.300 olacak bu da emeklilikte işinize yarayacak :) dr. yapıp öğretim üyesi olursanız da yüksek göstergeden emekli oılabileceksiniz.

sevapy

Öğrenci
Hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Son sorum şu olacak; kademe ilerlemeleri aynı MEB de olduğu gibi değil mi (yani her 3 kademe sonunda bir derece yükselme oluyor?)

marti1

Öğrenci
nazmi hocam

- - - Güncellendi - - -

myo gorev yaparken doktorayida bitirnis birine ayni yerde yrd kadrosu acilirmi

- - - Güncellendi - - -

bu mudurun insiyatifindemi yoksa belli yonetmeligi varmi

- - - Güncellendi - - -

nazmi hocam cevaplarmisiniz

efeler

Öğrenci
öğretim görevlisinde derece

hocam merhaba
ben mühendislik fakültesinden mezun oldum ve myo bölümüne 5.dereceden atandım. özel sektörde 12 yıldır ssklıydım. özel sektörde çalıştığım süre dereceme etki eder mi?
teşeküürler

pati

Öğrenci
merhaba hocam;
ben 2014 mezunuyum. fakat bir kurumda alanımla ilgili memur olarak 2 yıldan fazla süredir çalışmaktayım.
öğretim görevlisi kadrolarında belirtilen Alanında en az 2 (iki) yıl tecrübeli olmak. şartını sağlıyormuyum.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba hocam
1994 yılında polis memuru olarak göreve başladım
21 yıllık memurum şimdi öğretim görevlisi sınavını kazandım şuan 1/4 ü 2200 ek göstergedeyim öğretim görevlisi olunca kademe ve ek göstergem ne olur çok tesekkurederim

bozdog

Öğrenci
Merhaba..İyi çalışmalar.. 13 yıllık memuriyet hizmetim var 3/1 i derece kademedeyim..Öğretim görevliliğine atandığımda, atama kararnamem de atanacağım kadronun ve görev aylığımın 6/9 u olduğu yazıyor... 3/1 den görev aylığı almam gerekmez mi ? Ve durumu dilekçe ile lehime çevirebilir miyim ? Ya da kendiliğinden durum otomatikmen düzelecek midir ?

ruslan

Öğrenci
Herkese merhaba, bir üniversitenin araştırma görevlisi kadro ilanında kadro derecesi 6 olarak verildi. Özel şartlarında da sadece lisans mezunu olmak yazıyor. Kadro derecesi tam olarak nedir acaba? Bir kaç yerden bu derecenin deneyimle bağlantılı olduğunu ve alımın ona göre yapılacağını duydum. Fakat özel şartlarda deneyime dair bir ibare yok. Aklım karıştı.

- - - Güncellendi - - -

Kimse yok mu?

makrizi

Öğrenci
Merhaba,
2015 yılının ocak ayına kadar Öğretim görevlisi olarak çalıştım. 3/1 olarak 2700 ek gösterge ile. Yeşil pasaport bile aldım. Şubat ayında Araştırma görevlisi olarak atandım ve 6/9 ile başlatıp 2300 ek gösterge koydular. Bu arada 2 hafta önce doktoram bitti ve bir dilekçeyle mezuniyet belgemi personel işlerine ibraz ettim. fakat gelen cevapta hiçbir derece, kademe ilerletmesi olmadan aynen 6/9 girilmiş. Bu durum normal mi? Derecem niye değişmedi ve değişse ne kadar maaşa katkı sağlar?

- - - Güncellendi - - -
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] ve diğer arkadaşlar, cevabınızı bekliyorum. saygılar

hnakipoglu

Öğrenci
merhabalar.bir devlet üniversitesinde mühendislik fakültesinde arş.görevlisiyim.25 yaşındaym.başlayalı 6 ay oldu.derece kademem 7/1 yazıyor.burdan okuduklarıma göre bunun 6/1 olması gerekiyor.bunu görevliye söyledğimde öyle bişi yok doğru olan 7/1 demişti.birde buradan sorayım bu durumun benim emeklilik yaşıma bir etkisi varmıdır?başka bana herhangi bir sıkıntısın olurmu?tekrardan görüşmelimiyim ilgililerle? teşekkür ederim. [MENTION=3]Nazmi[/MENTION]