Öğretim Görevlisi Kadro Derecesi

Uludağ Üniversitesi ile ilgili Sorunun cevabını ben vereyim size 2005 emekli sandığı girişi fiili 12 yıl hizmet 4 derecenin 3. kademesindeyim , lisans sonrası 8 yıl yöneticilik deneyimi ve 2 yıl tezsiz yüksek lisans toplam 10 yıl deneyim belgesi ibrazı sonuç ALINACAK ADAM BELLİ BAŞVURU RED deneyim yetersiz.istenen deneyim süresi 4 yıl. 657 sayılı Devlet memurları kanununun 45 ve 74 maddeleri gereği atama derecenin 3 aşağı ve 3yukarisina yapılabilir 1 dereceye başvuru yapacak kişi en az 4.derecede olmalı

Sayin hocalarım merhaba,
Hiç iş tecrübesi olmayan yüksek lisans mezunu birisi 3. dereceli bir öğretim görevlisi ilanına başvurabilir mi? Başvurusu kabul edilir mi?

A

akjdlkajsfjs

Guest
derece

Benim de bir sorum olacak. 3. derece kadroya tecrübesi olmayan biri atanırsa buna itiraz edebilir miyiz?

Benim de bir sorum olacak. 3. derece kadroya tecrübesi olmayan biri atanırsa buna itiraz edebilir miyiz?

3.derece kadroya atanma hizmet süresi ile ilgili. Tecrübe ile hizmet süreleri birbirinden farklı kavramlar.
İlanlarda istenen tecrübe mezuniyet sonrası alanda çalışma olarak kabul edilir. Hizmet süresi ise kamuda herhangi bir alanda çalışmadır.
İlanda tecrübe şartı varsa ve bu şartı taşımayan biri atanırsa itiraz hakkınız vardır. Ancak kadro derecesine atama için yeterli hizmet süresi yönünden itiraz kabul görmeyebilir. Yasal olarak atanabileceği kadro derecesinin 3 üst ya da 3 alt derecesine atanabilir. Anladığım kadarıyla bazı üniversiteler yasaya uyuyor bazısı da dikkate almıyor.

aetos34

Öğrenci
Kabul edilebilir ama ilk adam bulunur sonra kadro açılır alınacak kişinin durumu sizin ile aynıysa başvurunuz kabul edilir yoksa eleme sebebidir kabul edilmezsiniz 78 nolu KHK gereği 2 derece alt 2 üst kadroya atama yapılabilir bunun dışında ki uygulamaların tamamı yasa dışıdir ama üniversiteler bunu pek uyguladığı yok. Üniversitelere karşı açılan davaların çoğu bu ve benzeri nedenlerle kazanilmaktadir. Saygılar sunuyorum inşallah istediginiz cevaba ulasmisinizdir

ByDahi

Öğrenci
Hocalarım merhaba,

Benim de benzer bir sorum var şöyle ki;
Vakıf üniversitesinde 6 yılım doldu, bir devlet üniversitesine geçmeyi düşünüyorum, geçtiğim takdirde kadro derecem kaç olur acaba, yüksek lisansım var, lisede hazırlık okudum
üniversiteden önce yine ssklı işlerde çalıştım ancak toplam 1 yıl etmez sanırım

bu bilgiler ışığında cevaplayabilirseniz müteşekkir olurum
herkese iyi günler dilerim

Arkadaşlar işletme alanında yüksek lisans mezunuyum. Doktora yapıyorum 5. Derece bir ilanı kazandım. Yedekte ki kişi dava açmış kendisi memur. Memur olamayan kişi bu kadroya başvuramaZmıs diyor. Ama bir çok ünide 5. Dereceye giren aynı durumda olduğum arkadaşlarım var. Ben ise hiç kamuda çalışmadım . Bu durumda mahkeme nasıl sonuçlanır.

ufb16

Öğrenci
Arkadaşlar işletme alanında yüksek lisans mezunuyum. Doktora yapıyorum 5. Derece bir ilanı kazandım. Yedekte ki kişi dava açmış kendisi memur. Memur olamayan kişi bu kadroya başvuramaZmıs diyor. Ama bir çok ünide 5. Dereceye giren aynı durumda olduğum arkadaşlarım var. Ben ise hiç kamuda çalışmadım . Bu durumda mahkeme nasıl sonuçlanır.

Hocam moralini bozmak istemem ama benzeri bir durumdan dolayı, yani memur olmadığımdan dolayı (10 yıl özel sektör tecrübem olmasına rağmen) kadroya henüz başvuru aşamasındayken ön değerlendirmede elendim. Sınava bile almadılar, bilgin olsun..

Hocam moralini bozmak istemem ama benzeri bir durumdan dolayı, yani memur olmadığımdan dolayı (10 yıl özel sektör tecrübem olmasına rağmen) kadroya henüz başvuru aşamasındayken ön değerlendirmede elendim. Sınava bile almadılar, bilgin olsun..

Hiç kamu hizmeti olmayan biri 5. dereceye atanabilir. Yanlış hatırlamıyorsam sizin durumunuzda 1. derece gibi en üst derece vardı. Özel sektördeki hizmetler maalesef kamunun kıdem ilerlemesinde geçerli olmuyor.

ufb16

Öğrenci
Hiç kamu hizmeti olmayan biri 5. dereceye atanabilir. Yanlış hatırlamıyorsam sizin durumunuzda 1. derece gibi en üst derece vardı. Özel sektördeki hizmetler maalesef kamunun kıdem ilerlemesinde geçerli olmuyor.

Doğru hatırlıyorsunuz Hocam. Zaten benim ilan da, isme açılan ilan imiş, sonradan öğrendim.(Bir Hocamın eşini aldılar) Yani derece vs. tutsaydı da başka bir şeyden elerlerdi. :)

ByDahi

Öğrenci
Hocalarım merhaba,

Benim de benzer bir sorum var şöyle ki;
Vakıf üniversitesinde 6 yılım doldu, bir devlet üniversitesine geçmeyi düşünüyorum, geçtiğim takdirde kadro derecem kaç olur acaba, yüksek lisansım var, lisede hazırlık okudum
üniversiteden önce yine ssklı işlerde çalıştım ancak toplam 1 yıl etmez sanırım

bu bilgiler ışığında cevaplayabilirseniz müteşekkir olurum
herkese iyi günler dilerim

sorumun cevabını bilen bir hocamız var mı acaba
yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum

Kabul edilebilir ama ilk adam bulunur sonra kadro açılır alınacak kişinin durumu sizin ile aynıysa başvurunuz kabul edilir yoksa eleme sebebidir kabul edilmezsiniz 78 nolu KHK gereği 2 derece alt 2 üst kadroya atama yapılabilir bunun dışında ki uygulamaların tamamı yasa dışıdir ama üniversiteler bunu pek uyguladığı yok. Üniversitelere karşı açılan davaların çoğu bu ve benzeri nedenlerle kazanilmaktadir. Saygılar sunuyorum inşallah istediginiz cevaba ulasmisinizdir

Hocam 5.derece kadroya işletme lisans ve yüksek lisans bitirmiş biri başvurabilir mi. Kamu görevi daha önce olması gerekiyor mu

Herkese selamlar.
öncesinde tarım bakanlığında çalışırken 6 yıl 6 ay hizmetten sonra derece kademem 5 in 2 si iken, üniversiteye 4. dereceden açılan kadroya atamam yapıldı. 4 ün 1 inden açılan kadroya Anadolu Lisesi hazırlık sınıfını beyan ettim. eski hizmetimle birlikte 2017 yılı 9. ayda başladığım uzmanlık/öğretim görevliliğinde kadro derece/kademem 4/7 oldu. Aynı zamanda Bakanlıkta çalışırken hepimize verilen 1 dereceyi de aldım. İki sorum var.
1. Normalde düşmem gereken derece/kademeye ne zaman düşerim?

2. Ne zaman yeşil pasaport alabilirim?

Efendim; ilgilenenlere, cevap verecek olanlara, okuyanlara, platformu paylaşan tüm arkadaşlara çok çok selamlar.

Herkese selamlar.
öncesinde tarım bakanlığında çalışırken 6 yıl 6 ay hizmetten sonra derece kademem 5 in 2 si iken, üniversiteye 4. dereceden açılan kadroya atamam yapıldı. 4 ün 1 inden açılan kadroya Anadolu Lisesi hazırlık sınıfını beyan ettim. eski hizmetimle birlikte 2017 yılı 9. ayda başladığım uzmanlık/öğretim görevliliğinde kadro derece/kademem 4/7 oldu. Aynı zamanda Bakanlıkta çalışırken hepimize verilen 1 dereceyi de aldım. İki sorum var.
1. Normalde düşmem gereken derece/kademeye ne zaman düşerim?

2. Ne zaman yeşil pasaport alabilirim?

Efendim; ilgilenenlere, cevap verecek olanlara, okuyanlara, platformu paylaşan tüm arkadaşlara çok çok selamlar.
Kurumunuza bir dilekçe ile başvurun. Ben de zamanında aynı şekilde yapmıştım ve derecem değiştirilmişti. Ellerinde değiştirebilecekleri kadro varsa değiştirirler. Yoksa, kurumların kadro derece değişiklikleri talepleri yılbaşından sonra karşılanıyor ve taleplere göre kadroların derece değişiklikleri geliyor.
Yeşil pasaport için 3. derece ve üstü olmanız gerekiyor. 4/7si 2/1ine karşılık geldiğine göre kadronuz değiştiğinde alabilirsiniz.

agoodperson

Öğrenci
Arkadaşlar YL'den yeni mezun, daha önce iş tecrübesi olmayan birisi 2. derece "öğretim görevlisi" kadrosuna başvurabilir mi? Yahut kazansa ataması yapılır mı?

Bugüne dek net bir cevap alamadım.

Ayrıca ilanda şöyle bir ibare var:
"Atanmaya hak kazanan adayın Görev Aylığı derece ve kademesine göre Derece Değişikliği yapma hakkı Kurumumuza aittir."

Bu ne anlama geliyor? Sizce bahsettiğim durumdaki biri bu kadroyu kazansa ataması yapılır mı?

Şimdiden teşekkürler.

nen

Öğrenci
Aynı durumdayım 4/4 oldu derecem. Bunun için okula dilekçemi yazmak gerekiyor? Bununla ilgili bir kanun falan var mı? Hayır öyle birşey yapayız derler mi?