Öğretim Görevlisi Kadro Derecesi

finduilas

Profesör
Herkese Merhabalar, Uludağ Üniversitesinin yayınladığı şu iki ilanda https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=58431 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=58450 kadro derecesi 1 yazılmış. hiç kamu tecrübesi olmayan biri başvurduğu durumda değerlendirmeme ihtimalleri var mıdır? arkadaşlarımla görüşmelerimde kurumdan böyle bir bilgi edindiklerini ifade ettiler.
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam özellikle siz bilgi verebilirseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.

Kamu tecrubesi olmasi sart degil, makine muhendisliginde 2 yil tecrube olmasi yeterli. Gerci derecenin 1 olmasi tuhaf olmus, ogretim gorevlisinin zaten 1'e dusmesi imkansiz diye biliyorum ben. Tecrubeli arkadaslar daha iyi yardimci olacaktir.

A

Akademik Forum

Guest
Kadro Derecesi 1 ?

yani şu durumda, ilanda " Makine mühendisliği alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak veya lisans sonrası belgelendirmek kaydıyla alanında en az 2 (iki) yıl deneyimi olmak. " denmesine rağmen , sadece yüksek lisans mezunu ve daha önce hiç iş tecrübesi olmayan biri bu ilanlara başvuramıyor mu ?
Şöyle de bir şey var ilanın alt kısmında "Adayların başvurdukları kadroya kadro derecesi bakımından atama şartlarını taşımaları " şeklinde bir şart var. İkilemde bırakıyor açıkçası.

A

Akademik Forum

Guest
Kamu ?

Merhaba, ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. Fakat kurumum 657ye değil, 4857'ye tabi olarak tüm personellerini çalıştırıyor. Bu şartlara göre ilana başvurduğumda ben kamu çalışanı olarak mı değerlendiriliyorum, yoksa özel sektör çalışanı olarak mı. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

MYOlarda alanında iki yıllık tecrübe veya tezli yüksek lisans yapmış olmak öğretim görevlisi kadrosuna atanma için asgari koşul. 1. derece bir kadroya atanma için ise hiç kamuda çalışmamış biri atanamaz. Özeldeki çalışmalar kamuda kıdemden sayılmıyor.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca öğretim görevlileri 1. dereceye çıkar. Yrd. Doçentler çıkamaz.

Aslında sorulara cevap var. "Adayların başvurdukları kadroya kadro derecesi bakımından atama şartlarını taşımalar" ibaresi kamuda 657ye tabi olarak çalışmalarını gerektirmektedir. İster kamuda ister özelde olsun 4857 iş kanuna göre çalışılan süre memuriyette kıdeme sayılmıyor. Emeklilikte sayılıyor. İlanda söz konusu derece 1. derece olmakla birlikte memuriyette 3 derece altı da başvuru yapabilir. Yani kadro derecesi 1 olur ama maaşını 4. ya da 3. dereceden alır.

sosyum

Öğrenci
Dolayısıyla 4857'ye tabi olarak kamuda çalışıyor olsa dahi, 657'ye tabi memur olmayan veya daha önce memurluk yapmamış olanların başvuramayacağı anlamına geliyor sanırım bu. Memuriyeti olmayan bir kişi başvurduğu ve atandığı bir durumda bu sonradan problem oluşturacak mıdır, Zira bunun farklı örneklerine denk geldiğimi hatırlıyorum. Sene sonu sanıyorum aralık ayı gibi maliyeden uygun kadro isteyip değiştiriyorlar gibi farklı durumlar söz konusuydu, yanlış anımsamıyorsam, bu konuda bilginiz var mı?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar sonuç olarak, daha önce hiç kamuda çalışmamış ama özel sektörde 7-8 yıl deneyimi olan biri 1.derece olarak çıkılan bu ilana başvuru yapabilir mi, yapamaz mı ?

Başvuruyu ve atamayı kabul ederler mi bilemem. 1. derece kadro açtıklarına göre az 10-15 yıllık çalışması olan eleman düşündüler herhalde. Evet, her yıl şubatta kadro derece değişiklikleri yapılıyor. Ama bu daha çok boş kadro olmadığı için bir üst derece kadro bekleyenler için oluyor.

sosyum

Öğrenci
Başvuruyu ve atamayı kabul ederler mi bilemem. 1. derece kadro açtıklarına göre az 10-15 yıllık çalışması olan eleman düşündüler herhalde. Evet, her yıl şubatta kadro derece değişiklikleri yapılıyor. Ama bu daha çok boş kadro olmadığı için bir üst derece kadro bekleyenler için oluyor.

işin ilginç tarafı, bütün ilanlar bu şekilde açılmış. Yani ilan özel şartları "2 yıl tecrübeli veya yüksek lisans mezunu" şeklinde yazıyor, fakat hepsinin kadro derecesi "1" , değişik bir durum. Ellerinde kadro yok sanırım.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Herkese Merhabalar, Uludağ Üniversitesinin yayınladığı şu iki ilanda https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=58431 https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=58450 kadro derecesi 1 yazılmış. hiç kamu tecrübesi olmayan biri başvurduğu durumda değerlendirmeme ihtimalleri var mıdır? arkadaşlarımla görüşmelerimde kurumdan böyle bir bilgi edindiklerini ifade ettiler.
Şimdiden teşekkürler.

Uludağ Üniversitesi'nin yayınladığı benzer bir öğretim görevlisi ilanına başvurdum bende. kadro derecesi 2, özel niteliklerde ise yüksek lisans yapmış olmak ve o alanda ders vermiş olmak şartları vardı... bugün son başvuru günüydü yüksekokul sekreteri arayarak kamuda çalışmamış olduğum için, 2.derece kadro şartlarını taşımadığımı bu yüzden başvurumun geçersiz olacağını söyledi. telefonla arayıp ön değerlendirme tarihi gelmeden başvurunuz geçersiz diye söylemesinin nedeni neydi hala çözemedim sonuçta ön değerlendirme bunun için var.

ilanda ''Adayların başvurdukları kadroya kadro derecesi bakımından atama şartlarını taşımaları'' gibi bir ibare vardı fakat bununla ilgili yeterli bilgiye ulaşamadım ben. Özellikle bu kadro derecelerinin hangi şartları gerektirdiği nerde yazıyor, bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. 2.derece kadronun şartları, gerektirdiği koşullar neden ilanda ya da altında açık açık yazılmıyor?

A

Akademik Forum

Guest
Avenue 2013

Uludağ Üniversitesi'nin yayınladığı benzer bir öğretim görevlisi ilanına başvurdum bende. kadro derecesi 2, özel niteliklerde ise yüksek lisans yapmış olmak ve o alanda ders vermiş olmak şartları vardı... bugün son başvuru günüydü yüksekokul sekreteri arayarak kamuda çalışmamış olduğum için, 2.derece kadro şartlarını taşımadığımı bu yüzden başvurumun geçersiz olacağını söyledi. telefonla arayıp ön değerlendirme tarihi gelmeden başvurunuz geçersiz diye söylemesinin nedeni neydi hala çözemedim sonuçta ön değerlendirme bunun için var.

ilanda ''Adayların başvurdukları kadroya kadro derecesi bakımından atama şartlarını taşımaları'' gibi bir ibare vardı fakat bununla ilgili yeterli bilgiye ulaşamadım ben. Özellikle bu kadro derecelerinin hangi şartları gerektirdiği nerde yazıyor, bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. 2.derece kadronun şartları, gerektirdiği koşullar neden ilanda ya da altında açık açık yazılmıyor?
şurada basitçe açıklanmış

http://www.akademikpersonel.org/akademik-personel-ve-ozluk-haklari/2900-kadro-dereceleri.html

" Örneğin 4. derecede ilan çıkılmışsa buna hiç iş hayatına atılmamış biri giremez. Normalde akademik kadrolara başlama derecesi 7'dir. Bu derecelendirmeler 3 yılda bir artar. Yani sizin 4. dereceye başvurabilmeniz için 12 yıl gibi bir çalışma süresine sahip olmanız gerekir. O kadro derecesini haketmeniz gerekir dediği odur. "

Kamuda çalışmamış olmak kabul edilmemek için bir kıstas ise şartlarda niye sadece yüksek lisans mezunu olmak özel şartı var. Bu da farklı bir durum.

Ack12345

Öğrenci
Uludağ üniversitesinde aynı kadroya ben de başvurdum ilanda yazan kadro derecesi 1 olduğu için şartı sağlamayan adayların ön değerlendirmede eleneceğini Uü nün hocasından bizzat öğrendim daha sonra personel daireyi arayıp bilgi istediğimde ilan şartının başka atama şartının başka olduğunu söyledi sonuç olarak başvuru geçersiz

A

Akademik Forum

Guest
dostlar öğretim görevlilerine de öğretim üyelerinde olduğu gibi kişiye özel ofis/oda veriliyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ben de bir şey sormak istiyorum izninizle. Benim hiç iş tecrübem yok. İşletme Lisans ve İşletme Tezli YL mezunuyum. Şu https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=58762 ilana başvursam kabul edilmez miyim? Kabul edilebilmek için hangi derece ilanlara başvurmalıyım? Yalnızca 7 mi? Yoksa 6 ve 5 de oluyor mu? Bu konuda beni aydınlatırsanız çok makbule geçer.

A

Akademik Forum

Guest
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba bu sorunun cevabına ulaşabildiniz mi? Aynı soruyu ben de merak ediyorum

mahmutmahmut

Öğrenci
Hocam bu konu üniversitenin kampüsün binasında yer olup olmamasına, altyapısına bağlı. Bazı önemli ve eski üniversitelerde 2 doçent aynı odayı paylaşabiliyor. Çünkü yeterince oda yok binada. Mesela İstanbul üniversitesinde oda sayısı sınırlı. Gideceğiniz MYO da da böyle bir durum olabilir. Tamamen bina olanaklarına bağlı yani.
dostlar öğretim görevlilerine de öğretim üyelerinde olduğu gibi kişiye özel ofis/oda veriliyor mu?

A

Akademik Forum

Guest
Herkese merhaba, kafama takılan bir soru var. Kadro derecesi 6 olan bir ilanın özel şartlarında
Yüksek lisans sonrası alanında en az 5yıl deneyimli olmak ibaresi yer alıyor. Hiç tecrübesi olmayan biri bu ilana
başvurabilir mi? Ayrıca Yüksek Lisana sonrası 5 yıl deneyimli olmak ibaresi 6. dereceden çıkmış bir kadroya eklenebilir mi?

aetos34

Öğrenci
Uludağ Üniversitesi hakkında

Uludağ Üniversitesi ile ilgili Sorunun cevabını ben vereyim size 2005 emekli sandığı girişi fiili 12 yıl hizmet 4 derecenin 3. kademesindeyim , lisans sonrası 8 yıl yöneticilik deneyimi ve 2 yıl tezsiz yüksek lisans toplam 10 yıl deneyim belgesi ibrazı sonuç ALINACAK ADAM BELLİ BAŞVURU RED deneyim yetersiz.istenen deneyim süresi 4 yıl. 657 sayılı Devlet memurları kanununun 45 ve 74 maddeleri gereği atama derecenin 3 aşağı ve 3yukarisina yapılabilir 1 dereceye başvuru yapacak kişi en az 4.derecede olmalı

Son düzenleme: